• Haberler
  • Genel
  • Milli sporcular, göğsümüzü kabarttı – Kocatepe Gazetesi

Milli sporcular, göğsümüzü kabarttı – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencileri, milli müsabakalarda elde ettikleri başarılarla göğsümüzü kabarttı Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu’nda öğrenim gören başarılı milli sporcular, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak tarafından ödüllendirildi. Ödül töreni, Senato Toplantısı öncesinde ANS Kampüsü Sosyal Tesisleri'nde yapıldı. Törende BESYO Antrenörlük Eğitimi Bölümü Öğrencisi Burcu Büyükbezgin, Beden Eğitimi ve Spor [&hellip]

Milli sporcular, göğsümüzü kabarttı

Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencileri, milli müsabakalarda elde ettikleri başarılarla göğsümüzü kabarttı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu’nda öğrenim gören başarılı milli sporcular, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak tarafından ödüllendirildi. Ödül töreni, Senato Toplantısı öncesinde ANS Kampüsü Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. Törende BESYO Antrenörlük Eğitimi Bölümü Öğrencisi Burcu Büyükbezgin, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Öğrencileri Hasan Tahsin Özkul, Mevlüt Arık, Muhammed Sadık Keskin, Musa Akça’yı son dönemde elde ettikleri Türkiye, Avrupa ve Dünya dereceleri dolayısıyla AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Kemalettin Çonkar ve Prof. Dr. Hakkı Yazıcı tebrik ederek, bundan sonraki müsabakalarında da başarılar diledi.
Mersin’de düzenlenen “XVII. Akdeniz Oyunları”nda 60 kg’da altın madalya kazanan Mevlüt Arık, tören bitiminde Rektör Solak’a oyunlardan getirdiği hediyeyi iletti. Törende öğrencilere BESYO Müdürü Doç. Dr. Yücel Ocak ile Arş. Grv. Özkan Işık da eşlik etti.
Sporcuların Başarıları:
Burcu Büyükbezgin:
– 2012-2013 Yılı 800 m. ve 1500 m. Üniversitelerarası Atletizm Türkiye Şampiyonu
– Türkiye Kros Şampiyonu
– Dünya Dağ Koşusu 2.’si
Hasan Tahsin Özkul:
– 2010 yılı 60 kg Grekoromen Güreş Akdeniz Şampiyonası Şampiyonu
– 2010 yılı 60 kg Grekoromen Güreş Gençler Avrupa 3.’sü
– 2012 yılı 60 kg Grekoromen Güreş Üniversitelerarası Türkiye 2.’si
– 2013 yılı 60 kg Üniversiteler Grekoromen Güreş Türkiye 3.’sü
Muhammed Sadık Keskin:
– 2010-2011-2012 yılı 84 kg Grekoromen Güreş Üniversitelerarası Türkiye Şampiyonu
– 2013 yılı 84 kg Grekoromen Güreş Üniversitelerarası Türkiye 2.’si
Musa Akça:
– 2012 yılı 96 kg Grekoromen Güreş Üniversitelerarası Güreş Türkiye Şampiyonu
Mevlüt Arık:
– 2011-2012 yılı 66 kg Üniversitelerarası Türkiye Şampiyonu
– 2012 yılı 66 kg Grekoromen Güreş Üniversitelerarası Dünya 2.’si
– Ayrıca Geçtiğimiz yıl Üniversiteler Dünya şampiyonası finalinde parmağında oluşan kırık sebebiyle Dünya ikinciliği ile yetinen Arık, 21-26 Haziran 2013 Mersin’de yapılan “XVII. Akdeniz Oyunları”nda 60 kg’da A milli mayoyu giyerek ülkemize altın madalya kazandırdı ve İstiklal Marşı’nıı okutarak Şampiyon oldu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme