• Haberler
  • Genel
  • Milli şairimizi anlayarak andık – Kocatepe Gazetesi

Milli şairimizi anlayarak andık – Kocatepe Gazetesi

İstiklal Marşının kabulü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u anma günü olan 12 Mart tüm yurt genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar'da da törenlerle kutlandı Rehberlik Araştırma Merkezinde, Afyonkarahisar Ticaret Meslek Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri tarafından tertip edilen törene, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Daire Müdürleri, Okul Müdürleri, askeri, erkan [&hellip]

Milli şairimizi anlayarak andık

İstiklal Marşının kabulü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy”u anma günü olan 12 Mart tüm yurt genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da törenlerle kutlandı

Rehberlik Araştırma Merkezinde, Afyonkarahisar Ticaret Meslek Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri tarafından tertip edilen törene, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Daire Müdürleri, Okul Müdürleri, askeri, erkan ve Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri katıldı. Programda Öğrencilerin okudukları şiirler ile orotoryo gösterileri katılımcılar tarafından beğeni ile izlendi. Ticaret Meslek Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Muhammet Selvi katılımcılara, Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve eğitim görüşü hakkında bilgiler erdi.
Programda; Öğrenciler tarafından Cenk Şiiri ve İstiklal Marşının kabulü ve İstiklal Marşı orotoryosu canlandırıldı. Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşını yazma aşaması ve verilen ödül karşısındaki davranışını anlatan ‘Milletin Ruhu ve İstiklal Marşı’ konulu tiyat-ro gösterisi ise katılımcılar tarafından büyük alkış topladı.
Etkinliklerin ardından, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeniyle İlköğretim Okulları arasında düzenlenen Şiir ve Kompozisyon dalında dere-ceye giden Öğrencilere ödülleri, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Tuğg. Veli Yıldırım ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından verildi. Tören sonunda Vali Balkanlıoğlu, Ticaret Meslek Lisesi Öğretmen ve Öğrencilerini düzenledikleri program nedeniyle kutladı. (Kocatepe)

Müdür Tola’nın edebi konuşmasına büyük alkış

Programın açış konuşmasını Ticaret Meslek Lisesi Müdür Abdullah Cemal Tola yaptı. Tola’nın Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’a hitaben yaptığı konuşması büyük alkış topladı. Tola, edebi bir şe-kilde anlattığı Mehmet Akif’e seslenerek “Ağlamasını becerebilseydik, anlayabilirdik seni” dedi. Mehmet Akif Ersoy’u alışılagelenin dışında bir üslupla anlatan Tola, “Kalemin mürekkebinin bittiği, kelimelerin anlamını yitirdiği an başlar senin destanın… Ne zaman ki senden konu açılır zaman durur birden. Sanki yüzyıllar öncesinden sesleniyor gibi kulak kesiliriz sesine. Hayatını haya-tımıza rehber edip onu yolumuza ışık tuttuğumuzda karanlıklardan, karanlık düşünceli insanlardan korkmayız artık. İnsanın, insanlığıyla yaşadığı arasında tezat olmadığında zirveleşen bir abide görürüz karşımızda. Milli Mücadele’nin o karanlık, o acılı günlerinde aydın geçinenlerin çoğu İstanbul’da rahat döşeklerini terk edemezken sen, Mustafa Kemal Paşa’nın Ankara’ya gelin çağrısına uymayı da severek kabul ettin. Bir bayrak insanı olarak Anadolu’nun ruhu yüce insanlarındaki özgürlük ateşini yaktın. Türk Milleti’nin ezelden ebede uzanan tarihi, kültürü, ruh ve gönül yüceliğiyle her türlü engeli aşacak güce sahip olduğunu anlattın. O güçlü kaleminle milletimizin birlik ve beraberliği ile başaramayacağı engelin olmadığını bir kez daha ispat ettin” ifadelerini kullandı.

Resim sergisi ve lokum ikramı

İstiklal Marşı’nın kabulü ile ilgili programını düzenleyen Afyonkarahisar Ticaret Meslek Lisesi, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un fotoğraflarından oluşan bir sergi açtı. Okul öğrencileri, programın yapıldığı Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ne gelenlere lokum ikram etti.

Bakmadan Geçme