Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Misafir Kalem

MİLLİ ŞAİR-İ AZAM!

Himmet Kasal

 

Geçtiğimiz günlerde Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, vefatının 83. yıldönümünde anıldı. Mekanı cennet olsun diyoruz.
Allah dostu, Resul takipçisi, vatan, hürriyet, adalet aşığı, Kur-an’ı Kerim sevdalısı, özellikle de onun diriler için olduğunu vurgulayan, sözünün eri adam gibi adamdı.
Yaşadığı dönemde çok iyi anlaşıldığı söylenemez. İstiklal Marşını yazana kadar sınırlı sayıda şairin tanıdığı bir şahsiyetti. Yaşantısında daima sadeliği tercih etmiştir. Söz verdi mi, onu ne pahasına olursa olsun yerine getirmeye çalışırdı.
Arapça, Fransızca dillerine de vakıf ama Türkçe’yi çok güzel kullanırdı. İlimde, Fende, Teknikte dünyanın en ilerisinde olmak gerektiğini, zira bunun dinimizin emri olduğunu her fırsatta vurgulardı.
Taklitçilik, aşağılık duygusu, batı ve onun kültürüne ram olan insanları hiç sevmezdi.
Daima iyiyi, güzeli, doğruyu önce yaşamak, sonra da yaşatmak için tebliğ görevini yerine getirmeye çalışırdı. Kötülüklerden sakındırmanın da aynı önemde olduğunun farkındaydı. İnsanoğlu fıtratı gereği zor olan mücadeleyi değil; önüne ne konulursa kolay olanı, çabalamadan hazır çözümleri ve hayat tarzını benimser. Hakikatlerin güzelliğinden gözleri kamaşınca; sabretmeden, şükretmeden, fikretmeden ucuz kurtuluş reçetelerine sarılır.
Özellikle ciltlerle kitaba konu olacak bu değerli şairimiz bir dönem mebusluk yapmış olmasına rağmen dünyadan garip bir şekilde göçmüştür. Yetişmesini istediği Asım’ın Neslinden az bir gençlik tarafından hüzünle defnedilmiştir. İnanıyoruz ki, onun amel defteri açıktır. Yüzyıla yakındır söylenen İstiklal Marşımız daha yüzyıllarca söylenecektir. İstiklal Marşımızı ve Safahat’ı bizlere bırakan Milli Şairimiz Mehmet Akif ‘i şükran ve rahmetle anıyoruz.
YÜZÜNCÜ YIL MARŞI TEKLİFİ
İstiklal Marşımızdan sonra; marş olarak kabul görmüş 10. Yıl Marşı da yıllardır söylenir. Belirli kesimlerin sloganı gibi dar çerçevede kalmıştır.
Muhteşem Türkiye ideal ve gerçeğinden uzaktır.
Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına kalan üç yıl içerisinde 100. Yıl Marşı için şairlerimiz arasında yarışmalar düzenlenmelidir.
Kültür Müdürümüz Sayın Mehmet Tanır’dan (Afyonkarahisar’dan) böyle bir teklifin yapılması pek de güzel olacaktır. Aradan doksan yıldan fazla bir zaman geçmiş hala daha 10. Yıl Marşıyla mı avunacağız.
2023 hedef değildir ama olsun bu ara hedefe de Afyonumuzdan tekili çıkacak 100. Yıl marşını koyalım.
2020 Bereket ve hayırlara vesile olsun.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER