• Haberler
  • Siyaset
  • “Milli Mütabakat Anayasası hazırlanmalı” – Kocatepe Gazetesi

“Milli Mütabakat Anayasası hazırlanmalı” – Kocatepe Gazetesi

Millet Partisi İl Başkanı Selahattin Genç, yaptığı yazılı açıklamada 'Evet- Hayır' kısır çekişmesinin, Türk milletinin tarihi misyonuna uygun devlet yapılanmasına engel olduğunu, ifade ederek yeni bir milli mutabakat anayasası’na yol açmak için 16 Nisan halk oylamasında ‘hayır’ diyeceklerini belirtti.Genç, şu ifadelerini kullandı:“Aklımızı, fikrimizi iyi kullanmadan beynimizi başkalarının düşüncelerine ipotek edersek, iyiyi, doğruyu, güzeli arama gayretini [&hellip]

Millet Partisi İl Başkanı Selahattin Genç, yaptığı yazılı açıklamada ‘Evet- Hayır’ kısır çekişmesinin, Türk milletinin tarihi misyonuna uygun devlet yapılanmasına engel olduğunu, ifade ederek yeni bir milli mutabakat anayasası’na yol açmak için 16 Nisan halk oylamasında ‘hayır’ diyeceklerini belirtti.
Genç, şu ifadelerini kullandı:
“Aklımızı, fikrimizi iyi kullanmadan beynimizi başkalarının düşüncelerine ipotek edersek, iyiyi, doğruyu, güzeli arama gayretini göstermeden kolaycılığa kaçarak kararlarımızı başkalarının kararlarına göre verirsek hayatımız telafisi imkansız pişmanlıklarla geçer. Anayasa’nın pek çok bölümünü aynen bırakan iki partinin anlaştığı tadil tasarısı yerine milli mutabakatla yapılacak bir anayasa için gerekli çalışmaların yapılması kanaatindeyiz. Seçim Kanunu’nda, Siyasi Partiler Kanunu’nda değişiklikler yapılmadan; teşkilatlanma, seçim barajları kaldırılmadan, siyasi partilere yapılan hazine yardımları adaletle sağlanmadan, 1982 darbe Anayasası’nda yapılacak yama değişikliği Türk milletinin problemlerini çözmez. Aksine ayıplı darbe anayasasını tekrar onaylamak demektir. Yeni bir milli mutabakat anayasasına yol açmak için 16 Nisan halk oylamasında Millet Partisi olarak hayır demenin daha hayırlı olacağına inanıyoruz.”

Bakmadan Geçme