'Milli Mücadele Rotamızda Afyon'da Olacak'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Tarihi Kentler Birliği Başkanı olarak oluşturdukları Milli Mücadele Rotası'nda Afyonkarahisar'ın da olacağını açıkladı. Yavaş, şehrin Milli Mücadelede ki önemine dikkat çekti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Zafer Müzesini beraberindeki heyetle ziyaret ettikten sonra Zafer Meydanı'nda Halk Buluşması programı kapsamında vatandaşlara hitap etti.

'Milli Mücadele Rotamızda Afyon'da Olacak'

 “GÜÇLÜ BİR İŞBİRLİĞİNİN BAŞLANGICINDAYIZ”

Halk Buluşması programının ilk konuşmasını Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal yaptı. Zafer Meydanının kent tarihinin en kıymetli sembollerinden biri olduğunu ve burada halkla buluşmaktan büyük bir onur duyduğunu belirten Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, “Zafer Meydanı, milletimizin bağımsızlık mücadelesinin kök saldığı büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde verilen destansı mücadelemizin kalbinin attığı yerdir. Her taşında her adımında milletimizin özgürlüğe olan inancının izlerini taşıyan bu meydan bugün bizim de ortak geleceğimizi inşa ettiğimiz bir simge haline gelmiştir.

'Milli Mücadele Rotamızda Afyon'da Olacak'

Bugün burada olmamızın önemli bir sebebi kardeş şehrimiz Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'ı cumhuriyetin kazanıldığı topraklarda ağırlamak. Kendisi Türkiye'nin dört bir yanında yerel yönetim anlayışıyla halkın gönlünde taht kurmuş bir isimdir. Mansur Başkanımızın Afyonkarahisar'ımıza gelmesi sadece kardeş şehir anlaşmamızın bir sembolü değil aynı zamanda güçlü bir iş birliğimizin de başlangıcıdır.” dedi.

'Milli Mücadele Rotamızda Afyon'da Olacak'

“DAHA İYİ BİR AFYON VE TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

“Bizler Ankara ve Afyonkarahisar olarak tarihten aldığımız güçle ve ortak değerlerle daha aydınlık bir yarın için omuz omuza veriyoruz. Bu kardeş şehir anlaşmasıyla eğitimden kültüre, tarımdan sanayiye birçok alanda iş birliklerimizi güçlendireceğiz.” diyen Köksal, “Özellikle tarım ve yerel üretimi destekleme noktasında attığımız adımlar Afyonkarahisar'ımızı sadece yerel değil ulusal anlamda da kalkındıracak projelere dönüşecek.

'Milli Mücadele Rotamızda Afyon'da Olacak'

Kardeş şehir olmamız sadece iki belediyeyi değil aynı zamanda iki şehrin insanlarını da birbirine daha yakınlaştırıyor. Bugün burada gördüğüm bu kalabalık birlik ve beraberlik içinde ne kadar güçlü olabileceğimizi bir kez daha kanıtlıyor. Zafer Meydanından başlayarak Afyonkarahisar'ımızı geleceğe taşıyan projelerimize Mansur Başkanımızla birlikte yeni bir soluk getiriyoruz. Hemşerilerimizle el ele vererek daha iyi bir Afyonkarahisar, daha iyi bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. Afyonkarahisarımız için, ülkemiz için, cumhuriyetimiz için daima omuz omuza olacağız. Her daim Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde ne mutlu Türk'üm diyene.” diye konuştu.

'Milli Mücadele Rotamızda Afyon'da Olacak'

“YENİ İŞBİRLİĞİMİZ MİLLİ MÜCADELE ROTASINDA AFYON OLACAK”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş,  Milli Mücadele rotasının en önemli yeri Afyonkarahisar’da ve Zafer Meydanı’nda Afyon halkına hitap etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Yavaş, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak kardeş belediyemiz Afyonkarahisar Belediyemizle yaptığımız işbirliğimizden bahsedeceğim. Ama yeni bir iş birliği olarak da ben aynı zamanda Tarihi Kentler Birliği Başkanıyım. Milli Mücadele Rotası yapıyoruz. Milli Mücadele Rotası'nın en önemli merkezlerden birisi Afyon’dur.

'Milli Mücadele Rotamızda Afyon'da Olacak'

 Bizim Ankara'ya Anıtkabir'e sadece Ege'den 4 milyon turist geliyor. Gelen turistlerin milli mücadele rotası üzerinden Afyonkarahisar, Sivrihisar, Polatlı üzerinden Ankara'ya gelmesi ve orada da cumhuriyetimizin kurulduğu alanları birebir görmelerini sağlayacağız. Bu elbette Afyon içinde çok önemli olacak. Çünkü burada gördüğüm kadarıyla biraz önce çarşıda gezerken Afyon dışından gelen epey misafir gördüm. Bu rotanın tercihi bunun 20 misli fazla insanın buraya gelmesi hem buradaki atalarımızın bu cumhuriyetimizi emanet ettiği insanların bıraktığı eserleri görmek hem Afyonkarahisar'ın kültürünü tanımak açısından hem de gelir sağlaması açısından çok çok önemlidir.” şeklinde konuştu.

“TARIMA BÜYÜK DESTEK VERİYORUZ”

Tarıma büyük destek verdiklerini dile getiren Yavaş, şunları söyledi: “Biz Ankara Büyükşehir Belediye yönetimi olarak tarıma çok büyük destek veriyoruz. Bu konudan Afyon Belediye Başkanımız Sayın Burcu Köksal’ı ziyaret ederken bahsetmiştim. Ama orada sadece basın mensupları vardı. Bir kentin ayağa kalkması için üretilir olması lazım. Üretmesi için şartları da hükümetin desteklemesi lazım. Son belki 40 yıldır tarımda ve hayvancılıkta uygulanan politikalar insanların tarımı bırakmasına sebep oldu. Ayrıca köy enstitülerinin kapatılması nedeniyle herkes şehir merkezlerine geldi. Üstelik en iyi bildiği işi yapıp tarım yapıp para kazanmak varken onun yerine asgari ücretle bilmedikleri işlerde çalışmak durumunda kaldılar.

Ankara'da yeniden insanları tarıma yöneltirken yeni bir şey öğretmiyoruz. En iyi bildikleri işi yaparak para kazanmalarını sağlıyoruz. Onlar para kazanırken biz de torunlarımızın gıda erişimini garanti ediyoruz. Bu nedenle Sayın Başkanımın çalışmasına ortak olduk. Birlikte inşallah bunları başaracağız. Şimdi bizler belediye başkanı olduktan sonra 2019'dan sonra Türkiye özellikle Covid-19 pandemisi ve sonraki ekonomik krizlerde sosyal belediyeciliği yeniden tanıdı.

'Milli Mücadele Rotamızda Afyon'da Olacak'

Bir yandan kentimizde yaşayan insanların eşit şartlarda hayata katılmaları, çoluğunun çocuğunun beslenmesi, eğitim alması için her türlü desteği yaparken bir yandan da kentlerimizde kendi emekleriyle üretip alın terimlerini haklı olarak ailesiyle beraber istedikleri gibi harcayacakları bir ortamı ortaya çıkarmak istiyoruz.”

“EN GÜZEL BELEDİYECİLİĞİ VE ÜLKENİN NE KADAR GÜZEL YÖNETİLECEĞİNİ GÖSTERECEĞİZ”

Afyonkarahisar ve Ankara kültürünün birbirine benzediğine dikkat çeken Yavaş, şunları kaydetti: “Kültürümüz ortaktır. Beypazarı ve Afyon'un kültürü birbirine benzer. Çarşısı benzer, evleri, gelenekleri yemeklerimizle benzer. İnşallah yemeklerde de yarışacağız.  Bu orta kültürümüzü yaşamasının ne kadar önemli olduğunu ben tecrübe ederek gördüm. Bugün Beypazarı'na 6 yüz bin turist geliyor ve orada binlerce kadın tarlada çalışırken sadece kaymakamlıktan aldığı yardımla geçinirken şimdi kocasından çok para kazanıyor.

Çoluk çocuğuna yediriyor, giydiriyor ve okutuyor. Hiç kimseye muhtaç olmadan yaşıyor. Belediyecilik budur ve en güzelini inşallah Burcu Başkanımla beraber bu ülkeye göstereceğiz. Bu ülkenin ne kadar güzel yönetilebileceğini göstereceğiz.”

Bakmadan Geçme