• Haberler
  • Genel
  • Milli Kahraman’a saygısızlık – Kocatepe Gazetesi

Milli Kahraman’a saygısızlık – Kocatepe Gazetesi

Milli Mücadele’nin şanlı kahramanlarından Yüzbaşı Agâh Efendi’nin ismi tabelaya yanlış yazıldı Atatürk Bulvarı üzerindeki kavşağa Başkomutan Tarihi Milli Parkı’nı işaret eden bir tabela asıldı. Kimi yerlerinde boyaları akmış olan tabeladaki bariz bir hata vatandaşların tepkisine neden oldu.Şehidimizin ismini yanlış yazdılar'Yüzbaşı AGÂH Efendi' ifadesindeki hataya işaret eden vatandaşlar, 'İsimdeki ikinci A’nın üzerine inceltme işareti koyacaklarına G’nin [&hellip]

Milli Kahraman'a saygısızlık

Milli Mücadele’nin şanlı kahramanlarından Yüzbaşı Agâh Efendi’nin ismi tabelaya yanlış yazıldı

Atatürk Bulvarı üzerindeki kavşağa Başkomutan Tarihi Milli Parkı’nı işaret eden bir tabela asıldı. Kimi yerlerinde boyaları akmış olan tabeladaki bariz bir hata vatandaşların tepkisine neden oldu.
Şehidimizin ismini yanlış yazdılar
“Yüzbaşı AGÂH Efendi” ifadesindeki hataya işaret eden vatandaşlar, “İsimdeki ikinci A’nın üzerine inceltme işareti koyacaklarına G’nin üzerine işaret koyup AGÂH’ı, AĞAH olarak yazmışlar. Bu Milli kahramana saygısızlık değil de nedir? Bize özgür bir vatan bırakmak için daha 24 yaşında iken canını seve seve feda eden şehidimizin adını bile doğru yazamayanlar utanmalıdır” diyerek tepkilerini dile getirdiler.
Yüzbaşı Agah Efendi kimdir?
Büyük Taarruz sırasında 36. Alay, 6. Bölük Komutanı olan Yüzbaşı Agâh, 27 Ağustos 1922 günü düşman kuvvetlerinin elindeki Kurtkaya Tepesi’ni ele geçirmek için girişilen bomba muharebesi sırasında kendisi de ağır yaralı olduğu halde, bölüğünün önündeki tel örgü gediğini en önde aşıp düşman siperlerine girmiş, birkaç düşman erini ortadan kaldırdıktan sonra ele geçirdikleri siperlerden fırlayarak bölüğü ile Kurtkaya’nın en yüksek noktasına çıkmış ve burada alnından vurularak şehit olmuştur. Henüz 24 yaşında iken şehit düşen Yüzbaşı Agâh’ın yanı sıra 27 yaşındaki Teğmen Feyzullah ve 100 erimiz Kurtkaya muharebeleri sırasında şehit olmuştur. Bu kahramanların şehitlikleri, Kalecik Kasabası yakınlarında bulunmaktadır.

Bakmadan Geçme