• Haberler
  • Siyaset
  • 'Milli iradeye saygılıyız, takipteyiz' – Kocatepe Gazetesi

'Milli iradeye saygılıyız, takipteyiz' – Kocatepe Gazetesi

İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, seçim sonuçlarını Kocatepe Gazetesi muhabirine değerlendirdi.'50 BİNE YAKIN OY GİRİŞİ YAPTIK'31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin Afyonkarahisar'a, Türk Demokrasisine ve Türkiye Cumhuriyeti Devletine hayırlı olmasını niyaz eden Koçak, 'Afyonkarahisar'da her şeye rağmen güzel bir seçim atmosferi içerisinde arkadaşlarımızla, kadrolarımızla çalıştık. İyi bir seçim kampanyası yürüttük. Millet [&hellip]

İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, seçim sonuçlarını Kocatepe Gazetesi muhabirine değerlendirdi.
“50 BİNE YAKIN OY GİRİŞİ YAPTIK”
31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin Afyonkarahisar’a, Türk Demokrasisine ve Türkiye Cumhuriyeti Devletine hayırlı olmasını niyaz eden Koçak, “Afyonkarahisar’da her şeye rağmen güzel bir seçim atmosferi içerisinde arkadaşlarımızla, kadrolarımızla çalıştık. İyi bir seçim kampanyası yürüttük. Millet İttifakı içerisinde CHP’li arkadaşlarımızla da diğer siyasi partilerde bize katkı sağlayan arkadaşlarımızla gerçekten bir uyum içerisinde çalıştık. Son zamanlarda manipülasyon işleri ve hızlı oy girme işleri televizyon kanallarında da izlendiği şekilde Afyonkarahisarımızın gündeminde de var. Biz ıslak imzalarımızla 50 bine yakın oyun girişini yaptık. Buna göre anlatılan rakamları tutmayan çok ciddi bir fark var.” dedi.
“AJANSIN TARAFGİR TUTUMU
GÜVEN ZEDELİYOR”
Açıklanan farkın üzerine birkaç dakikada üç dört puanlık bir yükleme yapıldığını ifade eden Koçak, “Fark açıklanınca 3 dakika içerisinde 3-4 puan yüklenince bir taraf zaferini açıklarken diğer taraflara da hüzünle beraber yapması gereken görevleri tam anlamıyla yapmama gibi bir moral bozukluğuna sebebiyet veriyor. Girilen oylarla ilgili AK Parti’nin oy oranı yüzde 47,7, MHP’nin yüzde 18, bizim İYİ Partinin de 39,9’dur. Aramızda çok az bir oy farkı varken Anadolu Ajansı verilerine göre 7 puanlık bir fark açıklanıyor. Hakikaten manipülatiftir. Anadolu Ajansı tamamen toplumun, seçmenin psikolojisine yönelik bu tutumları bizim paralarımızla, vergilerimizle ödemesi yapılan Anadolu Ajansının bu tür tarafgir ve partizanca tutumları devlet kurumlarına olan güvenle Allah korusun buradan da devlete olan güveni zedelemektedir.” diye konuştu.
“MİLLİ İRADEYE SAYGILIYIZ”
“Türkiye Cumhuriyeti Devleti bizim için kutsaldır” diyen Koçak, devlete güvendiklerini, kendilerine ıslak imza ile ulaşan tutanakların girişlerini sürdürdüklerini kaydetti. Koçak, “Sabaha kadar da girişlerimiz devam edecek. Daha üçte biri girilmiş durumdadır. Halen daha Adliye’ye giden tutanaklar olmasına rağmen sanki iş bitmiş gibi sonuç açıklanıp milleti sokağa dökmenin de bir anlamı yok. Bekliyoruz takip edeceğiz. Bu demek değildir ki bir polemiğe girip bir spekülasyon yaratacağız. Biz milletin iradesine saygılıyız. Millet ne diyorsa biz ona saygı duyarız. Nihayetinde milleti yönetecek kişiyi tabii ki millet seçecek. Biz ona müdahale edecek değiliz. Milli iradeye saygılıyız. Kendi elimize gelen sandık başındaki arkadaşlarımızın, okul sorumlularımızın getirdikleri tutanakları mutlaka bilgisayarlarımıza girip sonuçların sağlamasını sağlamadan kesin açıklamamızı yapmayacağız. Sabırla sebatla bekleyeceğiz. İnşallah sonuçlar Afyonkarahisarımız için hayırlı olur diyoruz. Kesin açıklamayı girişler tamamlandıktan sonra vereceğim. Çünkü Anadolu Ajansının açıkladığı sonuçlarla bizim elimizde ki sonuçlar arasında şu anda uçurum var.” şeklinde konuştu.
“DEVLETİMİZ GİBİ
KURUMLARA GÜVENMEK İSTERİZ”
Seçim propaganda döneminde Afyonkarahisar halkının kendilerini çok sahiplendiğini söyleyen Koçak şöyle konuştu: “Hemşehrilerimiz bizleri her zaman bağrına bastılar. Afyonkarahisar halkına teşekkür ediyoruz. Hem şahsım hem de partim olarak minnettarız. İnşallah kesin sonuçları yine medya vasıtasıyla kamuoyu ile paylaşacağız. O da bir değerlendirme olacaktır diye düşünüyoruz. Biz her zaman sükûnet ve itidalden yanayız. Siyaset sabır ve hoşgörü işidir. Seçmenin iradesine saygılı olmak lazımdır. Ne olursa olsun seçmen haklıdır. Vardır bir düşüncesi böyle değerlendirmeler yapmakla. Ama dediğim gibi bizim burada kızdığımız nokta arkasından atlı kovalıyor gibi önce hızlıca daha sandıklar açılmadan sanki açılmış gibi hızlıca gidip sonra onlarca dakika veri girişini durdurup arkasından tekrar açıklayıp üç dakika içerisinde 6-7 puan gibi bir farka taşımasına anlam veremediğimizi ifade etmek isteriz. Devletimize güvendiğimiz gibi biz kurumlarımıza da güvenmek isteriz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir. Biz bu çizgiler içerisinde siyasetimizi de hayatımızı da şekillendiririz. Anayasaya bağlı, hukuku saygılı ve milli iradeye olan güven ve saygımızla siyasete bakarız.” >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme