Milli irade için tek yürek

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen hain darbe kalkışması bertarafının 3. yıldönümü Türkiye'de genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar'da da yapılan törenle kutlandı. Tören Kent Meydanı'nda gerçekleştirildi.'ETKİNLİK ŞEHRE YAKIŞAN KENTMEYDANINDA'Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisi ile başlayan programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okundu. Kur'an- Kerim tilaveti ile devam eden program kapsamında 15 Temmuzla ilgili müzik, video ve belgesel [&hellip]

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen hain darbe kalkışması bertarafının 3. yıldönümü Türkiye’de genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da yapılan törenle kutlandı. Tören Kent Meydanı’nda gerçekleştirildi.
“ETKİNLİK ŞEHRE YAKIŞAN KENT
MEYDANINDA”
Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisi ile başlayan programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okundu. Kur’an- Kerim tilaveti ile devam eden program kapsamında 15 Temmuzla ilgili müzik, video ve belgesel gösterimlerine yer verildi. Kent Meydanı’na kurulan dev ekrandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka hitabı izlendi. Protokol konuşmalarının ilkini İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Burhanettin Çoban yaptı. 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının 3. yıldönümü gibi anlamlı bir günde halkla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Çoban, “81 ilde 15 Temmuz gecesi demokrasiye, cumhuriyete sahip çıkan halkımız Cumhuriyet Meydanında toplandı. Türkiye de olduğu gibi 28 gün boyunca da demokrasi nöbetleri tutulmuştu. Ama bu sene elhamdülillah düzenlemesi bitirilen Kent Meydanının yan tarafında yaptığımız bu etkinliği Kent Meydanında yapmanın güzelliğini yaşıyoruz. Afyonumuza yakışan Kent Meydanımız Afyonumuza hayırlı olsun.” dedi.
“TÜRK HALKI DÜNYAYA
DEMOKRASİ DERSİ VERDİ”
15 Temmuz 2016 gecesi ülkenin birliğine, bütünlüğüne kast eden hainlerin hakları olmadığı halde giydikleri şerefli üniforma ile demokrasiye kast ettiklerini dile getiren Çoban, “Elhamdülillah tüm dünya da, Türkiye’de de geçmişte olduğu gibi her şey eskisi gibi olmadı. O gün Türkiye de farklı bir şey oldu. Millet tanklara, toplara, füzelere, uçaklara, helikopterlere karşı göğsünü siper etti. Milletimiz demokrasiye sahip çıktı. Hangi siyasi partiden olursa olsun halkımız da demokrasiye sahip çıktı. O gün hainler emellerine ulaşamadılar. O yüzden Türk halkı sadece Türkiye’ye değil dünyaya demokrasi dersi vermiştir. 15 Temmuz sonrası ben bu meydanda söylemiştim; Artık dünyada askeri bir darbe peşinde koşanlar Türk halkını örnek alacaklar, bir daha böylesi gayri kanuni yollara tevessül edemeyecekler demiştim. İşte Türk halkı böylesine güzel bir örnek olmayı tüm dünyaya göstermiştir. O yüzden hep birlikte Türk Halkını bir kez daha alkışlıyoruz.” diye konuştu.
“15 TEMMUZ ANLAMI HİÇBİR
ZAMAN UNUTULMAYACAK”
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, 3 yıl önce FETÖ/PDY’nin gözü dönmüş vatan hainlerinin ülkenin silahı, tankı, uçağı ile millete saldırma cüreti gösterdiğini söyledi. Okumuş, “Allah’a binlerce şükürler olsun ki samimi yöneticilerimizin basireti ve Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla memleketin her yerinde meydanları dolduran kahraman milletimiz bu hain saldırıya karşı bedenlerini siper ederek ülkemizin birliğini ve bağımsızlığını korumayı başardı. 15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY ve işbirlikçilerinin oyunu karşısında kararlı şekilde oyunu bozan kahraman milletimiz şehitlerimiz ve gazilerimizle ne kadar övünsek azdır. Hain darbe girişiminin 3. yıldönümünde vatanı için gözünü kırpmadan canlarını feda eden tüm şehitlerimiz rahmet ve saygıyla yâd ediyor, gazilerimize minnetlerimizi sunuyorum. Bu ülke 15 Temmuz’un anlamını hiçbir zaman unutmayacaktır. O gece ve sonrasında yazılan destan ebediyete kadar devam edecektir. Şunu unutmamalıyız ki, cennet vatanımızın her daim düşmanları olacaktır. Bugün FETÖ/PDY bunu üstlendiyse yarın güzel ülkemize göz diken başka iç ve dış hainler türeyecektir. Bize düşense hayatın her alanında dünyanın en iyisi olmaktır.” şeklinde konuştu.
“TÜRK MİLLETİNİN SOYLULUĞU GÖRÜLDÜ”
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin 3. yıldönümünde Kent Meydanı’nda Afyonlularla birlikte birarada olmanın heyecanını yaşadığını söyledi. Karakaş şöyle konuştu:
“O gün darbe olduğunu öğrendiğimiz andan itibaren ilimizin sivil toplum kuruluşu üyeleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, ilimizin önde gelenleriyle çeşitli telefon görüşmeleri yaptıktan sonra meydanda toplanma kararı aldık. Meydana gelirken 500 kişilik grubun binleri aşan bir kalabalığa dönüştüğünü gördük. O gece kendi kendime, Afyon ölçeğinde hain kalkışmaya karşı böyle bir dayanışma varsa ülkemiz sathında bu ölçekten daha fazla şekilde direniş kendini gösterecektir. Bu hain kalkışma ortaya çıkmadan önlenecek ve halkımız buna karşı büyük bir direnişle bu kalkışmayı bu hainliği önleyip püskürtecektir. Nitekim 15 Temmuz, 16 Temmuz’a döndüğünde zifiri karanlık o gece sabaha doğru aydınlığın yüzünü hissettiğimizde, ruhunu hissettiğimizde milletimizin ne kadar yüce, soylu ve büyük bir millet olduğunu gördük.”
 “O GÜN SEN BEN KAVGASI YOKTU”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek törende yaptığı konuşmada, 15 Temmuz 2016 gecesi darbe girişiminde yaşadıklarını aktardı. Darbe kalkışması haberini alır almaz önce AK Parti binası önüne daha sonra da Zafer Müzesi’nin bulunduğu alana geçtiklerini hatırlatan Zeybek, “Zafer Müzesi önünde gördüğüm manzara beni duygulandırdı. O gün sen, ben kavgası yoktu, parti ayrımı yoktu. Hangi partiden olursa olsun, vatanını, milletini, bayrağını seven herkes bu meydandaydı. 80 yaşını devirmiş nenelerimiz, çift bastonla güçlükle yürüyebilen amcalarımız, sakallı dedelerimiz vardı. Bu görüntüler bizi gerçekten gururlandırmıştı. Halkımızı sükûnete davet ederek O geceyi Sayın Cumhurbaşkanı-mızın hava alanına inişiyle verdiği mesajları dinleyene kadar halkımızla hemhal olduk, hasbihal ettik. Bu meydanın dili olsa, neler yaşandığını tek tek anlatsa akıllarımız durur.” dedi.
“HAİN ÖRGÜTÜ ELLERİMİZLE BÜYÜTTÜK”
Hain FETÖ/PDY’nin durduk yere çıkmadığına dikkat çeken Zeybek, “Bu hain FETÖ örgütü durduk yerde çıkmadı. 1980 ihtilalinde üniversitede öğrenciydik. Kendisi, arananlar listesinde olmasına rağmen, hiçbir şey yapılmıyor, her tarafta vaazlarına, nasihatlerine devam ediyordu. Bunun altında bir çapanoğlu olduğu o günden belliydi. Birilerinin adamı olduğu, peşinde birilerinin olduğu ayan beyan ortadaydı. Durduk yerde de bu büyümedi. Özeleştiri yapmak durumundayız; Kimimiz arsa, kimimiz ev, kimimiz arabasını bağışladı. Bu hain örgütü ellerimizle büyüttük. Nihayetinde 15 Temmuz’da yapacağını yaptı, ülkemize, insanımıza gözünü kırpmadan 1980 ihtilalini yapanların, insanlara yapmadıkları zulümleri hunharca gerçekleştirdi ve 248 vatan evladımız şehit oldu, yüzlerce de insanımız yaralandı. Bu hainlerin bize en çok yaklaştığı konu bizim en zayıf olduğumuz nokta olan dini konulardı. İnsan inandığı gibi yaşamazsa yaşadığına inanmaya başlarmış. İnandığımız gibi yaşamadık. Onların sahte cennetlerine, sahteliklerine aldandık. Kurban paraları verdik sanki kurbanlarımızın kesildiğini sandık. Ama kurban kesilmedi. Kurban paraları hain örgüte sermaye biriktirildi. İnşallah bundan sonra ders alırız.” diye konuştu.
 “KALKIŞMANIN 4 YÖNÜ VAR”
Törenin son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz yaptı. 15 Temmuz’da yaşanan darbe kalkışmasının dört yönü olduğunu söyleyen Tutulmaz, “Kahramanlık destanının yazıldığı bu kahramanlık gününde bir aradayız. Tarihimizin son 200 yılı darbe teşebbüsleri ve darbelerin tarihi olarak geçmektedir. Gerek Osmanlı’nın son 100 yılında, gerekse Cumhuriyetimizin önemli bir kısmında darbeler her zaman gündemde olmuştur. Bunların bir kısmı başarılı olmuş, bir kısmı da teşebbüs aşamasında kalmıştır. Bugüne kadar gelen darbelerin dışında son darbe girişimi öncekilerden çok farklı bir konumdadır. Dört yönüyle öncekilerden farklı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun birincisi ihanettir. İkincisi direniştir. Üçüncüsü büyük bir liderliktir. Dördüncüsü de bu darbelerin arkasında bulunan yabancı güçlerin aleni şekilde ortaya çıkmalarıdır.” dedi.
“DIŞ GÜÇLER İYOT GİBİ ORTAYA ÇIKTI”
Darbe teşebbüslerinin dış güçlerin etkisi altında gerçekleştiğine dikkat çeken Vali Tutulmaz, “İhanettir diyoruz, içimizden olan insanlar bu milletin değerlerini kullanan insanlar, bu milletin paralarını ve gücünü kullanan insanlar yine bu millete karşı bu milletin toplarıyla, tanklarıyla bir kalkışmada bulunmuşlardır. Ancak karşılarında milletimizi bulmuşlardır. Bu yönüyle dirençtir. Gerçekten Edirne’den Hakkâri’ye kadar toplumumuzun her kesimi bu hain darbe girişimine karşı büyük bir mücadele vermiş ve sonuçta darbe girişimi bertaraf edilerek verilen mücadele kazanılmıştır. Milletimizin sokaklara dökülmesinde büyük bir liderlik örneği vardır. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere o gün Başbakan olan Binali Yıldırım’ın başkanlığında ülkemizin her bölgesinde yöneticilerimiz büyük bir liderlik örneği göstermiş ve toplumumuzun başarılı olmasında önemli bir katkı sağlamışlardır. Ama en önemlisi de bugüne kadar darbeler önemli bir oranda dış güçlerin etkisi ile olmasıdır. Bizim zayıf yönlerimizi kullanarak bu şekilde darbe teşebbüslerinde bulunmuşlar, darbe konusunda çoğu zaman muvaffak olmuşlardır. Ancak her seferinde bunu ülkemizin bir iç meselesi olduğunu söyleyerek kendilerini kenara çekmişlerdir. Ancak bu darbe teşebbüsünde iyot gibi ortaya çıkmışlardır.” diye konuştu.
TOPLU DUA EDİLDİ
Tören AKÜ Devlet Konservatuarının Afyonkarahisar Türküleri ve milli marşlardan oluşan konseri akabinde saatlerin 00.13’ü göstermesi ile tüm camilerden eş zamanlı olarak sela okundu. İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun Kent Meydanı’ndaki duası ile resmi program son buldu. Törene; Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı 2. ACM Başkanı Fatih Serdar Köken, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, İGM Başkanı Burhanettin Çoban, il müdürleri, askeri erkân, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme