Milli İHA Kargu Hedefi Tam 12'den Vurdu!

Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. tarafından geliştirilen milli vurucu İHA KARGU, zırh delici harp başlığı ile ilk test atışında hedefini başarıyla vurdu.

‘Kargu’ kelimesi, Eski Türkçe'de ‘dağ başındaki gözlem kulesi’ veya ‘atmaca’ anlamına gelmekte olup, tarihsel olarak düşmanı uzaktan tespit etmek için kullanılan gözlem kulelerini ifade eder. Bu isim, KARGU İHA'sının gözlem ve tespit yeteneklerini simgelerken, zırh delici mühimmatla donatılan KARGU, belirlenen zırhlı aracı tam isabetle imha etti. 

Milli İHA Kargu Hedefi Tam 12'den Vurdu!

TÜRKİYE’NİN GÜÇLÜ SAVUNMA YETENEĞİ

Türkiye’nin tam bağımsız savunma sanayii hedefi doğrultusunda önemli adımlar atan STM, KARGU’yu zırh delici harp başlığı ile güçlendirdi. STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, “KARGU, mobil ve yerleşik kara hedeflerine etkin bir şekilde etki edecek” dedi. 

YENİ TEKNOLOJİLER YOLDA

KARGU'nun RF Arayıcı Başlık entegrasyonunda sona gelindiğini açıklayan Güleryüz, bu yeni teknolojinin düşman radar ve elektronik harp sistemlerini tespit etme yeteneği kazandıracağını vurguladı.

DÜNYA ARENASINDA BAŞARI

KARGU, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterine 2018 yılında girdi ve bugüne kadar 5 binden fazla üretildi. Düşük radar kesit alanı özelliği ile düşman bölgelerinde tespit edilmesi zor olan KARGU, üç farklı kıtada 10’dan fazla ülkeye ihraç edildi. 

GELİŞMİŞ TEKNOLOJİLERLE DONATILDI

KARGU, yapay zeka ve görüntü işleme kabiliyetleriyle dikkat çekerken, yüksek performanslı seyrüsefer ve kontrol algoritmalarıyla donatıldı. Ayrıca, sürü İHA teknolojisi ve GPS'ten bağımsız görev yapabilme imkanı ile modern savaş alanında önemli bir avantaj sağlıyor. 
KARGU, hem tarihsel anlamı olan bir isimle hem de sunduğu yenilikçi teknolojilerle Türkiye'nin savunma gücüne önemli katkılarda bulunuyor.
 

Bakmadan Geçme