Milli Eğitim tahsisine detaylı inceleme

İGM’nin Nisan toplantıları yoğun gündem maddeleriyle dikkat çekiyor. Komisyonların hazırladığı raporlar karara bağlanırken eski Köy Hizmetleri Müdürlüğü’nün bulunduğu alanın, tevhit, ifraz ve yola terk işlemlerinin yapılarak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisinin detaylı incelenmesi için karar Mayıs toplantısında alınacak Yollar grup grup yapılacak Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Nisan ayı 4. toplantısı tamamlandı. İGM Başkanı Salih [&hellip]

Milli Eğitim tahsisine detaylı inceleme

İGM’nin Nisan toplantıları yoğun gündem maddeleriyle dikkat çekiyor. Komisyonların hazırladığı raporlar karara bağlanırken eski Köy Hizmetleri Müdürlüğü’nün bulunduğu alanın, tevhit, ifraz ve yola terk işlemlerinin yapılarak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisinin detaylı incelenmesi için karar Mayıs toplantısında alınacak

Yollar grup grup yapılacak
Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Nisan ayı 4. toplantısı tamamlandı. İGM Başkanı Salih Sel, önceki gün bir kaç toplantıya katıldıklarını açıkladı. Ömer-Gecek havzası, Gazlıgöl’le ilgili toplantılara katıldığını kaydeden Sel, İller Bankası borçlandırması grupları hakkında üyelere bilgi verdi. Birinci grupta Bayat, Emirdağ, İscehisar ilçelerinde ki yolların, ikinci grupta Bolvadin, Çay, merkez Çobanlar, merkez Sultandağı, 3. gruputa Dazkırı, Dinar, Hocalar, Kızılören, Sandıklı , 4. grupta İhsaniye merkez, Sinanpaşa ve Şuhut ilçeleriyle ilgili yolların bulunuyor. İGM Başkanı Salih Sel, daire tarafından yapılacak yollara yönelik İmar ve Bayındırlık komisyon kararı bulunduğunu hatırlattı. İl Özel İdaresi 2011 Mali Yılı bütçesinin asfalt ve astar alımıyla köy yollarının yapım, bakım ve onarım harcama kalemlerine tahsis edilen ödeneklerin yetersiz kalması gerekçesiyle bu işler için İGM’nin aldığı kararla İller Bankası’ndan 8 milyon TL borçlanmaya gitmesi kararı olduğu kaydedildi. Gider bütçesinin köy yolları asfalt yapım işi harcama kalemine ek ödenek olarak kaydedilmesi konusu gündeme alınıp Plan ve Bütçe komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin 15. maddesi gereğince Sandıklı Kaymakamlığı’nın yazısında 1985-1987 yılları arasında Afyonkarahisar genelinde verilen tapu tahsis belgelerinin ıslah imar planı olmadığı için satış vb konularda tasarruf bulunmadığından durumlarının Maliye Hazinesine uygun gören komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi. Sinanpaşa ilçesine bağlı Akdeğirmen köyü Çakmaklık mevkiinde bulunan mülkiyeti Tınaztepe Yem Tarım ve Hayvancılık San Tic Ltd ait taşınmazın üzerinde değişikliklerin yer aldığı imar plan ve ekleri onamasını uygun gören komisyon raporu Abdullah Türkyılmaz’ın ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.
Tahsis konusu detaylı incelenecek
İGM Başkanı Salih Sel, merkez Hamidiye Mahallesi 51 ada, 122 parselde kayıtlı mülkiyeti İl Özel İdaresine ait eski Köy Hizmetleri Müdürlüğü’nün bulunduğu alanın, tevhit, ifraz ve yola terk işlemlerinin yapılarak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisi konusunda bilgi aktardı. Bu konunun İl Daimi Encümeni’nde konuşulduğunu söyledi. Konuyla ilgili daha önce Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konuyla ilgili Sosyal Bilimler Lisesi spor alanı ve yurt yapımıyla ilgili bir yazısı olduğunu kaydeden Sel; “Biz bu yazıyı Milli Eğtim Komisyonu’nda görüştük. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Tuğulu da toplantıya katıldı. Kendisi oraya Kız Meslek Lisesi, ilköğretim okulu, ana okulu yapılmasını ön gördüklerini ancak oraya Sosyal Bilimler Lisesi yapılmasını ön görmediklerini söylemişti. Onunla ilgili olarak Zafer Koleji’nin önünde 10 bin metrekarelik bir yer ayrılmış vaziyette. Komisyonda o da görüşüldü. Sayın Valimizin de katıldığı İl Daimi Encümeni’nde Milli Eğitim Müdürümüzün de katılımıyla konu epeyce müzakere edildi. Biz önce Sosyal Bilimler Lisesi’nin Zafer Koleji önünde ki alana yapılmasını söyledik. Ama orası da çok uzak şehrin hemen hemen dışında bir yer diye Milli Eğitim Müdürü itirazda bulundu. Bilindiği üzere Valilik eski Belediye’nin olduğu yere taşındı. Ama bütün birimlerini almadı. Yanında ki Kız Meslek Lisesi’nin de yeni bir lise yapılarak boşaltılmasından sonra valilik binalarının tamamının 2 binada olmasının uygun olacağı görüşüne varıldı. O yüzden oraya büyük bir Kız Meslek Lisesi yapalım. Sonra Ticaret Meslek Lisesi’nin de yeterli gelmediği söyleniyor. Ticaret Meslek Lisesi, ilköğretim okulu yapalım bir de ana okulu yapalım. Hidayet Bey Sosyal Bilimler Lisesi’nin de oraya yapılmasını arzu ediyor. Orası yaklaşık 40 bin metrekareye yakın bir alan. Eğer orası eğitim kampusu olacak olursa aradaki yolların kalkması lazım. Bu nedenle 17. maddenin biraz daha bekletilerek netleşmesini arzuluyorum.” dedi. Konunun meclisin Mayıs ayı toplantısında görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.
MHP grubundan itirazlar geldi
İl sınırları içerisinde köy yolları ağının, yol kenarlarını kullanmak isteyen telekomünikasyon firmalarına, gerekli güvenlik tedbirlerinin alıhıp, zarar vermeden metrekare geçiş ücretinin 10 TL bedel alınarak geçiş izni verilmesine oy birliğiyle karar verildi. İl Özel İdaresi’nde boş bulunan müdür kadrosu için yapılması talep edilen değişilik talebi oy birliğiyle kabul edildi. Buna göre birince derece müdür kadrosu kaldırılarak 3. derece de bir adet müdür kadro ihdası yapılacak. İl Özel İdaresi’nde görevli personellerin, derece terfileri için, kadro derecelerinde değişiklik yapılması talebi kabul edildi. Demirçevre (İnaz) köyü sınırlarında Geren yöresinde bulunan mülkiyeti İl Özel İdaresine ait taşınmazda, kiracı olan Oruçoğlu Tarım ve Turizm AŞ’nin kira süresinin uzatılması konusu uzatılması konusu görüşüldü. On yıllık kira süresinin yakında dolması nedeniyle şirketin kira süresini 25 yıl yenilenmesi talep ettiği bildirildi. Plan ve Bütçe komisyonu bir yıl süreyle 12 bin TL’ye mülkün kiraya verilmesi yönünde karar alırken İmar ve Bayındırlık komisyonu ise 1 yıl kiraya verilip süre dolduktan sonra ifraz edilip satışa çıkarılması yönünde kararı bulunuyor. Konuyla ilgili olarak MHP grubunun bir kısmı kiralama kararını kabul satış kararını ret eden kanaat ortaya koydu. Buna göre satış kararını ret eden bazı MHP’liler komisyon raporunun tamamı için ret oyu kullanmış oldu. Komisyon raporları oy çokluğuyla kabul edildi. Meclisin Nisan ayı 5. ve sonuncu toplantısı bugün yapılacak . (Kocatepe)

Bakmadan Geçme