• Haberler
  • Genel
  • Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım tüm öğrenci velilerine seslendi

Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım tüm öğrenci velilerine seslendi

󈫿 Dakika tv kapatıp çocuklarınızla kitap okuyun” Karahisar TV'de yayınlanan Yerel Gündem programının sunucusu Murat Emre bu hafta sonu İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım’ı konuk etti. Üç ayrı gazete temsilcisinin sorduğu soruları cevaplandıran Yıldırım, anne babalara önemli mesajlar verdi. Velilere çocuklarıyla televizyonu 15 dakika kapatıp kitap okumalarını öneren Yıldırım, çocuklara haftalık harçlık verilip bütçe [&hellip]

Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım tüm öğrenci velilerine seslendi;

“15 Dakika tv kapatıp çocuklarınızla kitap okuyun”

Karahisar TV’de yayınlanan Yerel Gündem programının sunucusu Murat Emre bu hafta sonu İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım’ı konuk etti. Üç ayrı gazete temsilcisinin sorduğu soruları cevaplandıran Yıldırım, anne babalara önemli mesajlar verdi. Velilere çocuklarıyla televizyonu 15 dakika kapatıp kitap okumalarını öneren Yıldırım, çocuklara haftalık harçlık verilip bütçe yapabilmelerinin öğretilmesini istedi.
İGM’nin eğitime katkısı büyük
Yerel Gündem programının yapımcı ve sunucusu Murat Emre ve konukları bu hafta sonu Afyonkarahisar’ın eğitimini konuştu. Bir yıllık değerlendirme yapan ve yürütülen çalışmaları detaylarıyla anlatan İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, Haberci Gazetesi’nden Ahmet Işık’ın, Hisar Gazetesi’nden Gökhan Tel’in ve Kocatepe Gazetesi’nden Burcu Aydın’ın sorularını cevaplandırdı. Programa mail aracılığıyla ulaşan izleyicilerin sorularıda cevaplandırıldı. İlk kanaat döneminin çok önemli bir sorun yaşamadan tamamlandığını belirten Hidayet Yıldırım, insanların sorunun değil çözümün parçası olması gerektiğini ifade etti. Geçen yıl 8 bin 723 norm öğretmen kadrosunun 6 bin 658 adedinin dolu, 2097’nin ise boş olduğunu söyleyen Yıldırım; “Net eksik rakam 2065’di. Vasıflarına göre öğretmenlerimizi vekil ve ücretli olarak görevlendirdik. On vekil, 728 adet ücretli öğretmenimizin görevlendirilmesiyle açık kapatıldı. 2010 Malı yılında eğitim alanında çeşitli yatırımlar yapıldı. Bu yatırımlar için özellikle başta İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel’e ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Meclis eğitime hassas davranıyor.” dedi.
Nitelikli eleman şanslı
Okul öncesi eğitim bilincinin yaygınlaşmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, insan hayatında 0-6 yaş dömeni eğitiminin çok büyük önem taşıdığının altını çizdi. Okul öncesi eğitim de 6,5 kat okullulaşma olduğuna işaret eden Yıldırım, 2010 yılı SBS sonuçlarının da yüz güldürdüğünü kaydetti. Bu başarıyı elde eden öğrencilere, meslektaşlarına, anne babalara teşekkür eden Hidayet Yıldırım, Afyonkarahisar’da mesleki eğitime olan ilgi ve önemin her geçen gün mesafe kat ettiğine değindi. Üniversite sınavı sonuçlarında da iyi bir gelişme elde edildiğini ancak sözel alanda ortaya çıkan problemin masaya yatırıldığını aktaran Hidayet Yıldırım; “Mesleki teknik eğitime karşı dünya da bir eğilim var. Çünkü piyasanın ihtiyaç duyduğu ‘nitelikli eleman’ ihtiyacı ancak mesleki teknik eğitimle karşılanabilecektir. Bu eğitimi alan gençlerin rekabet şansları daha fazla. Ancak ben üç harften oluşan …. eleman kavramını sevmiyor ve bu kelimeyi kullanmıyorum. İşin doğrusu nitelikli elemandır. Üniversite eğitimi almayan gençlerimiz nitelik kazanamazlar. Ama yetenekleri doğrultusunda mesleki eğitime yönelen çocuklarımız için nitelikli birer eleman olmak mümkün. Artık ‘Abi ne iş olursa yaparım.’ devri çoktan kapandı. Önemli olan nitelikli eleman.” diye konuştu.
Bir fincan kahve
okuma saati revaçta
Genç nüfus oranı çokluğunun çok iyi bir avantaj olduğuna dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, genç nüfus çokluğunun gelecek anlamını taşıdığını kaydetti. Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü’nün; Okuma Saati Projesi, Okul Müdürleri Dostluk Dayanışma Projesi, Orta Öğretimde Akıllı Adımlar Projesi, Okul Dostu Kent Afyonkarahisar Projesi, Bir Fincan Kahve Projesi, Eğitime Destek Projesiz (EDEP) ve Cumhuriyetin Kazanıldığı Topraklar Afyonkarahisarolamak üzere toplam 7 ayrı projesi bulunuyor. Projelerin içeriği ve işlerliklerini anlatan Yıldırım, en çok Bir Fincan Kahve ve Okuma Saati Projesini bir arada zikretmenin kendisini ayrıca mutlu kıldığını söyledi. Hidayet Yıldırım, anne babalardan çocuklara bütçe yapmayı öğretebilmek için haftalık harçlık verilmesini istedi. Yıldırım, tüm velilere en az 15 dakika televizyonda özellikle sevilen programın olduğu zaman kapatılıp çocuklarla birlikte kitap okunmasını önerdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme