• Haberler
  • Eğitim
  • 'Milli Eğitim Müdürlüğü’müz gerekli soruşturmayı yürütecektir'

'Milli Eğitim Müdürlüğü’müz gerekli soruşturmayı yürütecektir'

Afyonkarahisar Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Muhtar Demirci, Atatürk İlkokulu’nda Cumhuriyet Bayramı töreninde yaşananlar ile ilgili yaptığı açıklamada, 'Türk Eğitim Sen olarak üyemiz olsun ya da olmasın, haklı davalarında tüm meslektaşlarımızın yanındayız.' dedi

Afyonkarahisar Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Muhtar Demirci, dün kamuoyunda yer alan ve tepki toplayan “Atatürk İlkokulunda Cumhuriyet Bayramı töreninde” yaşanan olayla ilgili bir açıklama yaptı.

“İDDİALARIN GERÇEKLİĞİ ARAŞTIRILDI MI?”

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran konu ile ilgili öğretmenin linç edildiğini ifade eden Demirci,  “Afyonkarahisar il merkezinde bulunan Atatürk İlkokulu’nda yapılan Cumhuriyet Bayramı törenindeki bir olaydan dolayı öğretmen arkadaşımız linç ediliyor. Bu yapılanı Türk Eğitim Sen olarak asla kabul etmiyoruz. Konunun doğruluğu araştırıldı mı, gerçek nedir? İddia doğrulanmadan yapılan haberleri mesleki itibarımıza saldırı olarak kabul ederiz. Bu konuda ‘özel durumu olan bir öğrenci, o anda gösterilere katılmak istememiş olabilir mi, veli daha önce çocuğunun görev almasını istememiş, öğrenci çalışmalara katılmamış olabilir mi?’ sorularını sormadan, vurun abalıya mantığıyla meslektaşımıza saldırılmasına müsaade etmeyiz. Milli Eğitim Müdürlüğü konuyu zaten inceleyip gerekirse soruşturma açıp, gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Ayrıca kusur ve suçlar şahsidir, bir camiaya mal edilemez. Türk Eğitim Sen olarak üyemiz olsun ya da olmasın, haklı davalarında tüm meslektaşlarımızın yanındayız.” ifadelerinde bulundu.

Bakmadan Geçme