'Milli Eğitim banka anlaşmasını şeffaf yapmalı'

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Muhtar Demirci, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, öğretmen maaş alacağı banka anlaşması ve promosyon sözleşmesini şaibesiz yapması gerektiğini açıkladı. Demirci, 'Banka ve promosyon anlaşması kapalı kapılar arkasında yapılırsa şaibe oluşur' dedi     Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Muhtar Demirci, banka ve promasyon anlaşması konusunda yetkili sendikayı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü [&hellip]

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Muhtar Demirci, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, öğretmen maaş alacağı banka anlaşması ve
promosyon sözleşmesini şaibesiz yapması gerektiğini açıkladı. Demirci, “Banka ve promosyon anlaşması kapalı
kapılar arkasında yapılırsa şaibe oluşur” dedi

Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Muhtar Demirci, banka ve promasyon anlaşması konusunda yetkili sendikayı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerini uyardı.
“KULAĞA DÜŞÜK RAKAMLARIN
TELAFFUUZ GELİYOR”
Muhtar Demirci, merkezde görev yapan eğitim çalışanlarının maaş anlaşmasının sona erdiğini dile getirdi. Demirci, “22 Aralık 2021 tarihinde promosyon anlaşması yapılacağı bilgisini aldık. Milli Eğitim Müdürlüğü bu ihaleyi sadece yetkili sendikayı dâhil ederek, kapalı kapılar arkasında yaparsa şaibe oluşacaktır. Şaibe oluşmamalıdır. Yetkili sendika dışında üye sayısı en fazla olan 3 sendika temsilcisi görüşmeye gözlemci olarak katılmalıdır. Tüm bankalar davet edilmeli ve teklifler herkesin huzurunda değerlendirilmelidir. Daha bir hafta önce sadece 500 civarı çalışanı olan Çay ilçemizde ihale 7 bin 140 TL peşin ödeme şeklinde yapılmışken, çalışan sayısı 5-6 bin civarı olan merkezde alınacak rakam 7 bin 140 TL’den çok daha yüksek olmalıdır. Daha düşük rakamların telaffuz edildiği yönünde kulağımıza çok kötü laflar geliyor. İnşallah bunlar gerçek değildir.” dedi.
“DÜŞÜK RAKAMIN SORUMLULUĞU
ÇOK AĞIRDIR”
İhalede promosyon anlaşmasının düşük rakamlarla yapılmasının sorumlusunun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve yetkili sendika olacağını belirten Demirci, “Bu sorumluluk çok ağırdır. Türk Eğitim Sen olarak sürecin yakinen takipçisiyiz. Eğitim çalışanlarının hakkını alabilmesi için her türlü destek ve çabaya hazırız. Eğitim çalışanlarımızın toplu halde pazarlanmasına asla müsaade etmeyeceğimizin kamuoyunca bilinmesini isteriz. Hak mücadelesinin doğru adresi Türk Eğitim Sen’dir.” ifadelerini kullandı.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Bakmadan Geçme