• Haberler
  • Genel
  • Milli Egemenlik'in geleceği bayramını kutladı

Milli Egemenlik'in geleceği bayramını kutladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 90'ıncı yılı Cumhuriyet'in geleceği minik çocukların büyük coşku ve emeği ile kutlandı 23 Nisan kutlamalarına bazı okul öğrencilerinin Noel Baba, İspanyol dansçı, Kızıldereli, cadı gibi kıyafetlerle gösterilere katılmasını yorumlayan Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, 'Bunlar gösterileri renklendirilmek için düşünülmüş olabilir. Gelecek yıl ulusal karakterimizi simgeleyen kıyafetlerin kullanılması için öneride bulunacağız' dedi.Miniklerden [&hellip]

Milli Egemenlik’in geleceği bayramını kutladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 90’ıncı yılı Cumhuriyet’in geleceği minik çocukların büyük coşku ve emeği ile kutlandı

23 Nisan kutlamalarına bazı okul öğrencilerinin Noel Baba, İspanyol dansçı, Kızıldereli, cadı gibi kıyafetlerle gösterilere katılmasını yorumlayan Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, “Bunlar gösterileri renklendirilmek için düşünülmüş olabilir. Gelecek yıl ulusal karakterimizi simgeleyen kıyafetlerin kullanılması için öneride bulunacağız” dedi.
Miniklerden protokole çiçek
Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen törende, ilk olarak Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Bülent Aker ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Karcı törene katılan Afyonkarahisarlılar’ın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Anaokullu miniklerin protokol üyelerine karanfil vermesiyle devam eden törende anaokullu minikler herkesin sevgilisi oldu. Bağımsızlığın simgesi İstiklal Marşı’nın hep bir ağızdan söyledi.
Milli Egemenlik Atatürk’ün devlet anlayışının
temellerinden biri
Sözlerine İstiklal Marşı’nın bir bölümünü okuyan İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olduğunu belirterek, Atatürk’ün Türk çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan bayram şenliklerine son yıllarda dünya çocuklarının da katıldığını hatırlattı. Atatürk’ün çocuklara büyük önem verdiğini ifade eden Yıldırım, “Milli devlet ve bağımsızlık ilkeleriyle birlikte Atatürk’ün devlet anlayışının temellerini oluşturan 3’üncü Ana İlke ‘Milli egemenlik’tir. Milli Egemenlik, devlet içinde en üstün buyurma kudreti olarak tanımlanan egemenliğin, millete ait olmasıdır. Bu anlamda milli egemenlik, kişi veya zümre egemenliği ile kesinlikle bağdaşmaz. Tıpkı tam bağımsızlık ilkesi gibi milli egemenlik de, Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadelenin ilk günlerinden beri açıkça ortaya koyduğu ve ısrarla vurguladığı bir ilkedir” diye konuştu.
Türkiye Cumhuriyeti’nin
evlatları olmanın değerini
hepimiz bilmeliyiz
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkeyi yokluk, yoksulluk ve düşman işgalinden kurtaracak gücün, milletin azim ve kararlılığı olduğunu gördüğünü ve bu güç ile Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini attığını vurgulayan Yıldırım, “Bu nedenle dünya çocuklarının da yokluğu, yoksulluğu ve savaşları görmeden barış dolu bir dünya da yaşamlarını sürdürmeleri hepimizin beklentisidir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada en iyi şekilde yetiştireceğimize inanıyoruz. Kendine güvenen, bağımsız, özgür ve hür düşünceye sahip çıkan, milli ve manevi değerleri ile gurur duyan nesiller yetiştirmek tüm öğretmenlere Mustafa Kemal Atatürk tarafından verilmiş bir görevdir. Bugün, ülkemizin Demokratik ve Laik Cumhuriyet yöntemiyle buluştuğu ve bütünleştiği, ülke yönteminde ulusumuzun söz ve karar sahibi olduğu ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ düsturunun bir bayrak gibi dalgalandığı gündür. Zor şartlarda elde ettiğimiz bağımsızlığımızın ve bölgemizde dünya barışı için bir denge unsuru olan büyük ve güçlü Türkiye Cumhuriyeti’nin evlatları olmanın değerini hepimiz bilmeliyiz. ” dedi.
Final büyüledi
Oruçoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Sebahat Erol’un seslendirdiği ve öğrencilerin hep bir ağızdan eşlik ettiği öğrenci andının okunmasının ardından Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu müzik öğretmeni Gülşah Tazegül yönetimindeki öğrenci korosu da söyledikleri 23 Nisan ve çocuk şarkılarıyla törene katılanlara birbirinden güzel şarkılar söylediler. Oruçoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Mustafa Varol’un ‘23 Nisan’, Sultan Kümekaya’nın ‘Bu vatan kimin’ şiirini okuduğu törende 23 Nisan Haftası dolayısıyla düzenlenen kompozisyon, şiir, resim ve bilgi yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Resmi geçitle devam eden törende en büyük alkışı her zaman olduğu gibi bayrak ve flamaların geçişi aldı. Anaokulu öğrencilerinin bu yıl daha fazla katılım gösterdiği törenlerde en büyük ilgiyi ana okulu öğrencileri gördü. Öğrenciler tarafından sunulan halk oyunu gösterileri ile devam eden törenlerin finali herkesi etkileri. Sahanın ortasında dev bir Türk Bayrağı ve Atatürk posteri açan öğrenciler izleyenlerden büyük alkış aldı. Vali Haluk İmga, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Bülent Aker ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Karcı ile sivil ve askeri protokolün katıldığı törene Afyonkarahisarlılar da büyük ilgi gösterdi. Tören sonunda Vali İmga, başta İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım olmak üzere törende emeği geçerleri tek tek alkışları.
Anlam ve önemine uygun bir biçimde kutladık
Törenin ardından basın mensuplarının günün anlam ve önemi ile ilgili görüşlerini aldıkları Vali İmga, “Kurtuluş savaşımızın ulusal egemenlik iradesi ile taçlandırılması gerekiyordu ve o dönemin kahramanları, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, hep birlikte milletin ortak iradesini Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında topladılar. Böylelikle bizler de bir ulusal egemenlik ve çocuk bayramına kavuşmuş olduk. Bugün ulusal egemenlik çocuk bayramımızı günün anlam ve önemine uygun bir biçimde kutladık. Bu tabloyu oluşturan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gerçekten mükemmel bir sergilemeydi” şeklinde konuştu.
Bizim ulusal
karakterlerimiz de eklenebilirdi
Kutlamalar katılan bazı anaokulu öğrencilere, noel baba, cadı ve kızıl deri kıyafetleri giydirilmesi üzerine, bir basın mensubunun, “Öğrencilere, Türk kültürüne ait karakterlerin kıyafetleri giydirilemez miydi?” şeklinde sorusuna da yanıt veren Vali İmga, “Aslında bu belki de törenleri renklendirmek için arkadaşlarımız tarafından tasarlamış bir şeydi. Bizim ulusal karakterlerimiz de eklenebilirdi. Önümüzdeki yıllardaki kutlamalarda bu bir öneri olarak kullanacağız” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme