'Milli afet gününde partizanlık yapılıyor'

DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, milli bir afet gününde bile partizanlık yapıldığını ileri sürerek, 'Türkiye'nin bu dönemi iyi kullanarak özellikle hukuk, adalet ve eğitim sistemini yeniden yapılandırması gerekiyor' dedi   Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyon-karahisar Millet-vekili Gültekin Uy-sal, Covid-19 salgını sürecinde KO-Bİ'lerin durumu hakkında açıklamada bulundu. 'AFETTE BİLE PARTİZANLIK YAPILIYOR' [&hellip]

DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, milli bir afet gününde bile partizanlık yapıldığını ileri sürerek, “Türkiye’nin bu dönemi iyi kullanarak özellikle hukuk, adalet ve eğitim sistemini yeniden yapılandırması gerekiyor” dedi

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyon-karahisar Millet-vekili Gültekin Uy-sal, Covid-19 salgını sürecinde KO-Bİ’lerin durumu hakkında açıklamada bulundu.
“AFETTE BİLE PARTİZANLIK YAPILIYOR”
Gültekin Uysal salgın tedbirleri kapsamında yaklaşık olarak 45 gündür işyerleri geçici olarak kapalı olanların çok sıkıntıda olduğunu, kirasını, maaşları, elektriği, suyu, vergisini, sigortası ödeyemeyen işyerlerinin kredi alabilmek için bankalarda bekleştiğini ancak dilediği krediyi alamadığını belirtti. Uysal, kredi ödemelerinde de partizanlık yapıldığına dair duyumlar alındığını da ifade ederek, “Hane geliri 5.000 TL’nin altında olan hanelere 6 ay ödemesiz 36 ay vadeli 10.000 TL kredi imkânı deniyor, ancak bütün kriterleri karşılayan ve gerekli evrakları sunan KOBİ’lere ancak 3.000 TL kredi veriliyor. Milli bir afet gününde bile partizanlık yapılıyor ve bazılarına 7.000 – 10.000 TL kredi verildiği görülüyor” dedi.
“PİYASADA TAM BİR BELİRSİZLİK VAR”
Uysal açıklamasının devamında, “İçişleri Bakanlığı genelgesi ile, vatandaşların çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini arttıracağı gerekçesiyle, tiyatro, sinema, nişan-düğün salonu, lokanta, kafe, birahane, kahvehane, kıraathane, kafeterya, internet kafe, vb. işyerlerinin faaliyetleri 17 Mart 2020 gece yarısı itibariyle geçici süreliğine durduruldu. Bu listeye bilahare berberler, kuaförler ve güzellik salonları da eklendi. Anılan işyerlerinin kapatılmasından ve ticari yaşamın durmasından bu yana yaklaşık 45 gün geçti. Çarşılar, sokaklar bomboş. KOBİ’ler, küçük esnaf ve sanatkârlar günü siftah bile yapamadan kapatıyorlar. Korona virüs krizi sebebiyle, piyasalarda tam bir belirsizlik ve çok ciddi bir gelecek kaygısı hâkim durumdadır. Piyasada tam bir belirsizlik var.” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme