• Haberler
  • Genel
  • 'Milletvekilleri, lüks yaşam sürmüyor' – Kocatepe Gazetesi

'Milletvekilleri, lüks yaşam sürmüyor' – Kocatepe Gazetesi

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, milletvekillerinin lüks bir yaşam sürmediklerini, ancak milletvekili ödeneklerinin göz önünde olduğunu söyledi AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, AK Parti İl Gençlik Kolları üyeleriyle Ankara'da bir araya geldi. Toplantıda konuşan Ürün, milletvekillerinin zannedildiği gibi lüks bir yaşam sürmediklerini belirtti. Ürün, 'Milletvekilleri bilindiğinin aksine tıpkı belediye başkanları gibi [&hellip]

“Milletvekilleri, lüks yaşam sürmüyor”

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, milletvekillerinin lüks bir yaşam sürmediklerini, ancak milletvekili ödeneklerinin göz önünde olduğunu söyledi

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, AK Parti İl Gençlik Kolları üyeleriyle Ankara’da bir araya geldi. Toplantıda konuşan Ürün, milletvekillerinin zannedildiği gibi lüks bir yaşam sürmediklerini belirtti. Ürün, “Milletvekilleri bilindiğinin aksine tıpkı belediye başkanları gibi ödenek alırlar. Milletvekilliği asla bir iş değildir. Bir görevdir. Bir meslek de değildir ki o nedenle maaşı da olmaz” dedi.
HER ZAMAN GÖRÜNMEK ZORUNDA
Ürün, milletvekillerinin toplumun acısını ve sevincini paylaşmak zorunda olduğunu belirterek “Milletvekillerinin ödenekleri ile ilgili toplumun her kesiminde büyük ölçüde yanlış olan bir algı var. Milletvekilleri çok fazla göz önünde olduğu için aldıkları ödenek dikkat çekiyor. AK Parti’den milletvekili olan kişi her zaman seçim bölgesine gidiyor. Her zaman görünür olmak zorunda. Düğünde veya seçmenin diğer mutlu günlerinde aralarında olmak zorunda. Kısaca milletvekilliği toplumdan görüldüğü gibi lüks bir yaşam sürmek anlamına gelmiyor” ifadelerini kullandı.
GÜNDEM ANAYASA
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu AK Parti Grup Toplantısı’nda dinleyen AK Partili gençlere seslenen Halil Ürün, ülkedeki asıl gündemin anayasa değişikliği olduğunun altını çizdi. Ürün, “2007 seçimlerinin ardından Prof. Dr. Ergun Özbudun başkanlığındaki anayasa hukukçusu akademisyenlerden oluşan bir heyet bir anayasa taslağı hazırladı. Muhalefet reddetti. 2011 seçimleri öncesinde AK Parti ile birlikte tüm siyasi partiler halka 12 Eylülden kalma işlevini yitirmiş olan bu anayasayı değiştireceğiz diye söz verdi ama AK Parti dışında bu sözünü tutan olmadı. AK Parti’nin de tek başına sandalye sayısı anayasayı değiştirmeye yetmedi” dedi. Muhalefetin samimiyet sınavını geçemediğini anlatan Ürün, “Artık geriye tek bir çare kalıyor ki o da 2015 seçimlerinde anayasayı değiştirecek kadar milletvekili sayısına ulaşmaktır” diye konuştu.
YENİ OY
KULLANACAKLARA DİKKAT
Genç bir nüfusa sahip olan Türkiye’de 2015 yılında ilk kez oy kullanma hakkına sahip olacak yüz binlerce gencin var olduğunu hatırlatan Ürün, şöyle konuştu: “AK Parti’nin en önemli gücü olan gençlik kolları olarak sizler bu genç arkadaşlarımıza anayasanın neden değişmesi gerektiğini ve şimdiye kadar neden değişemediğini anlatacaksınız. Sizlerin de çalışmaları ile AK Parti inşallah 2015’de hedefine ulaşacak” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin kronik hale gelmiş olan anayasa sorunu çözmesinin ülkenin geleceği açısından önemine dikkat çeken Ürün, “Türkiye ancak adeta ayağında pranga olan anayasayı değiştirdiği zaman muasır medeniyet seviyesine ve hatta üstüne çıkabilecektir.”
BAŞARININ YOLU DÜRÜSTLÜKTEN GEÇER
Milletvekili Halil Ürün siyasette başarılı olmanın püf noktasının sorulması üzerine “Bu sorunun tek kelimelik cevabı var ki o da dürüstlüktür” dedi. Ürün, “Bir kere bireysel gelişiminizi tamamlamanız gerekiyor. AK Parti gençliği çağın gereklerine yanıt verebilen, donanımlı ve sürekli gelişmeye ve yeniliğe açık kişilerden oluşmalı. Bunun yanında siyasette mutlaka sizlerden büyük insanların deneyimlerinden istifade etmek gerekiyor. AK Parti kadar Türkiye’de gençlik kollarına önem veren başka bir siyasi hareket yok. Bunu aranızdan milletvekili çıkarmış olan sizler de çok iyi biliyorsunuz” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme