'Milletvekilimiz Mehmet Taytak gururumuzdur'

MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, partisinin Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak'ın göreve seçildiği günden itibaren önemli çalışmalara imza attığını söyledi. Kocacan, 'Milletvekilimiz Mehmet Taytak gururumuzdur' dedi   Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mehmet Kocacan dün sabah partide basın toplantısı düzenledi. Toplatıda MHP İl Sekreteri Beytullah Bostancı, yönetim kurulu üyeleri Mustafa Gün, Ramazan Eryıldız ve Recep [&hellip]

MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, partisinin Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’ın göreve seçildiği günden itibaren önemli çalışmalara imza attığını söyledi. Kocacan, “Milletvekilimiz Mehmet Taytak gururumuzdur” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mehmet Kocacan dün sabah partide basın toplantısı düzenledi. Toplatıda; MHP İl Sekreteri Beytullah Bostancı, yönetim kurulu üyeleri Mustafa Gün, Ramazan Eryıldız ve Recep Yaman’da hazır bulundu.
“MHP’NİN 2023 SEÇİM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”
Mehmet Kocacan, partisinin “Adım adım 2023” faaliyetleri doğrultusudna çalışmaların aralıksız devam ettiğini bildirdi. Kocacan, “Türkiye genelinde yapmış olduğumuz ‘Adım Adım 2023 İlçe İlçe Aydınlatma ve Anlatma Toplantıları’mız tamamlanmak üzeredir. Vatandaşlarımızdan olumlu dönüşümler aldık. Şimdide belediye başkanlarımız Antalya da Genel Başkanımız Bilge Liderimiz Devlet Bahçeli Beyefendi’nin önderliğinde toplantı yapacaklardır. Belediye Başkanlarımız geçmişe dönük 3 yıl boyunca ne yaptıklarını dosyalar halinde sunacaklar ve önümüzdeki dönemde yapacakları projeleri anlatacaklar. 2023 yılı seçimlerine giderken belediye başkanlarımıza nasıl bir yol izleyecekleri anlatılacak. MHP olarak 2023 yılında yapılacak olan seçimlere faaliyetlerimiz aralıksız devam edecektir.” dedi.
“VEKİLİMİZ 2021 ANKETLERİNDE YILIN VEKİLİ SEÇİLDİ”
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’ın yaptığı çalışmalara da değinen Kocacan, “2021 yıllında yapılan anketlerde yılın vekili seçilen Milletvekilimiz Mehmet Taytak, Afyonkarahisar’ın gururudur. Vekilimizin yapmış olduğu faaliyetlerin tamamını anlatmamız zaman açısından yeterli olmayacağı için yıllara göre yapmış olduğu bazı önemli çalışmaları basın mensublarıyla paylaşacağım.” ifadelerine yer verdi.
“ÜÇ İLÇEMİZE KOSGEB TEMSİLCİLİKLERİ HAYIRLI OLSUN”
Mehmet Taytak’ın 2018 yılında askıda ekmek projesine destek kampanyasının Afyonkarahisar’da başlatılmasına öncülük ettiğini belirten Kocacan, “Liderimiz Devlet Bahçeli beyefendinin başlatmış olduğu ‘Askıda Ekmek Projesi’ni’ ilimizde de devam ettirdik. ‘Askıda Ekmek Projesi’nin’ iki ana kaynağı vardır. Birincisi inanç ve iman ölçülerimiz, ikincisi Türk kültürünün asırlar ötesinden süzülüp gelen kurumsallaşmış sosyal övüncüdür. Bir elin verdiğini diğer elin görmemesi, komşusu aç iken tok yatanın bizden sayılmaması asıldır, esastır. Dinar, İscehisar ve Bolvadin ilçelerimizdeki KOSGEB temsilciliklerinin kuruluşunun onaylanması tamamlandı. İlçelerimize, esnaf ve sanatkârlarımıza, KOBİ’lerimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.
“VEKİLİMİZ EBER SORUNUNU TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI”
Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesi sınırları içerisinde bulunan Eber gölünün, Eber beldesi sınırları içerisinde Türkiye’nin 12. büyük gölü olduğunu hatırlatan Kocacan, “Eber gölü ülkemizin en büyük 11. tatlı su kaynağıdır. Vatandaşımızın geçim kaynağı olan gölün kurumasıyla mağdur durumdadır. Sayın Vekilimiz bu konuyu TBMM gündemine taşımıştır. Yaklaşık 10 bin dekar arazi tarıma elverişli durumdadır, bu arazilerin biran evvel tarıma açılması için yetkililerin harekete geçmesini, vatandaşın mağduriyetinin giderilmesini bekliyor, bu konunun takipçisi olacağımızı belirtiyorum.” diye konuştu.
“AFYON FABRİKASI MÜEYYİDELERE UYUYOR MU?”
MHP olarak pancar üreticilerinin sorunlarıyla da ilgilendiklerini belirten Kocacan, “Şeker pancarı üretim sözleşmesinde, mücbir nedenler hariç noksan pancar teslim edenlere cezai müeyyideler uygulanır maddesi yer almaktadır. Bunun dışında çiftçilerin yazılı beyanları ile hasar tespitleri yapılmaktadır. Afyonkarahisar Şeker Fabrikası özelleştikten sonra, hasar tespit raporu düzenlenmiş midir? Şeker pancarı üretim sözleşmesinde, pancarını doğrudan fabrika merkez kantarına teslim eden dış kantar üreticilerinin A kotası pancarlarına; nakliye ihaleleri neticesinde bağlı bulunduğu kantar için oluşan nakliye ücreti ile oluşabilecek fiyat farkları, nakliye ücretinin yüzde 15 fazlası ve şirketçe tespit edilecek nakliye tazminatı ve teşvik primi ödenir denilmektedir. Buna rağmen nakliye firmaları çiftçilerden ek ücret talep etmekte midir? Fabrika özelleşmeden önceki fire ortalaması ile özelleşmeden sonraki fire ortalamalarında neden fark vardır? Afyon Şeker Fabrikası Şeker pancarı üretim sözleşmesinde yer alan müeyyidelere uymakta mıdır?” şeklinde konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme