Milletvekili Özkaya'dan HDP'ye jet cevap

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, HDP Grubunun iddialarına cevap verdi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Av. Ali Özkaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda HDP Grubunun İnfaz düzenlemesi sonrası kadına şiddet ve kadın cinayetlerinin arttığı iddiasına ilişkin araştırma komisyonu [&hellip]

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, HDP Grubunun iddialarına cevap verdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Av. Ali Özkaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda HDP Grubunun İnfaz düzenlemesi sonrası kadına şiddet ve kadın cinayetlerinin arttığı iddiasına ilişkin araştırma komisyonu kurulması için verdiği önerge üzerine AK Parti Grubu adına yaptığı konuşmada, HDP’nin sürecin başında sonuna kadar herkesin derhâl tahliye olmasını istediğini söyledi.
“100 BİNİN ÜZERİNDEKİ İNSAN CEZAEVİNDEN TAHLİYE OLDU”
Meclis Genel Kurulu’ndaki konuşmasına “Coronavirüsten bir an önce bütün milletimizin, ülkemizin ve insanlığın bu hastalıktan kurtulmasını yüce Allah’tan temenni ediyorum ve vefat edenlere de Allah’tan rahmet diliyorum.” Sözleri ile başlayan Milletvekili Özkaya, “HDP Grubunun vermiş olduğu öneriyle ilgili de grubumuz adına söz almış bulunuyorum. İnfaz kanunu çerçevesinde cezaevinden çıkanların kadın cinayetlerini artırdığı ve bununla ilgili bir araştırma komisyonu kurulması talep ediliyor. Bu kanunun başından sonuna kadar bütün çalışmalarında bulunmuş bir arkadaşınız olarak, her aşamasında emeği olan bir insan olarak bunun doğru olmadığın, haksız bir isnat olduğunu bilerek ve tamamını yaşayan birisi olarak söylüyorum. Cumhuriyet tarihi boyunca af veya infaz veya şartlı erteleme… Onlarca kanun çıktı. Bu kanunda cezaevindeki 300 bini aşan hükümlülerin içinden yaklaşık 100 bin veya üzerindeki insan cezaevinden tahliye oldu. Cumhuriyet tarihi boyunca bu kadar çok insanın cezaevinden çıktıktan sonra daha az sayıda suçun işlediği bir dönem olmadı. Bu da bizim yaptığımız kanunun ne kadar doğru, ne kadar iyi düşünülmüş, isabetli bir düzenleme olduğunu gösteriyor.” dedi.
“HDP HERKES TAHLİYE LOSUN TOPLUMDA ŞİDDET SARMALI ARTSIN İSTİYOR”
HDP Grubunun başından sonuna kadar bütün herkesin derhâl tahliye olmasını istediğini hatırlatan Özkaya, “Bu ne demekti? Eli kanlı PKK, katil terör örgütü -bütün şiddet unsurları dâhil- FETÖ dâhil bütün suçluların hepsi çıksın istiyordu; hepsi çıksın ki toplumda şiddet sarmalı artsın ve toplum bundan huzursuz olsun. Biz bunların hepsine, terör suçlarına, cinsel suçlara, adam öldürmeye asla bu kanun çerçevesinde müsaade etmedik.” ifadelerini kullandı.
“YÜZDE 35 AZALMA VAR, KEŞKE BİR TANE DAHİ KADINIMIZ ÖLDÜRÜLMESE”
İçişleri Bakanlığının yapmış olduğu tespite göre 2019 yılında beş aylık sürede 140 kadının öldürürlüğünü, aynı dönemde bugün bu sayının 91’e düştüğünü belirten Özkaya, “Bu çok büyük bir rakam elbette ki ama yüzde 35 azalmış. Keşke bir tane dahi kadınımız öldürülmese ama bunu yaşayarak görüyoruz ki insanoğlu, Hazreti Adem’in çocukları Habil ile Kabil… Kabil, Habil’i öldürdü. İnsanlığın tamamı Kabil’in çocukları. Yani o günden bugüne kadar olan bu zulüm maalesef devam ediyor ama biz AK PARTİ olarak adam öldürmenin, kadına karşı şiddetin cezalarını artırdık, hepsinin cezasını artırdık, infaz kanunundaki düzenlemeleri de bu çerçevede koruduk. Dolayısıyla bu doğru bir öneri değil. Bir önceki yasama yılında aile bütünlüğüyle ilgili araştırma komisyonu kurulmuştu, ben de o Komisyonunun yöneticilerindendim. Bütün Türkiye’yi ve hatta dünyanın değişik ülkelerini gezdik, gördük, tedbirlerimizi aldık ve 399 sayılı Rapor’umuzu da yazdık. Bu rapordaki düzenlemelerimizin çok önemli bir kısmını kanunlaştırdık veya genelgelerde geçirdik ama yapmamız gereken elbette ki işler var. Fakat şunu unutmayın arkadaşlar, bu konuda İçişleri Bakanlığımızın aldığı önleyici tedbirler, Adalet Bakanlığımızın etkin müdahaleleri, Aile Bakanlığımızın çalışmaları çerçevesinde gerçekten, ciddi manada sayı azaldı.” şeklinde konuştu.
“TEDBİR ALINMADI İDDASI DOĞRU DEĞİL”
Özkaya konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:
Coronavirüs döneminde tedbir alınmadı. Bu da doğru değil. HSK’nın genelgesi burada, meclisin çalışmasına ara verildiği bütün kamunun özel sektörün coronavirüs nedeniyle ara verildiği bir dönemde mahkemelerde nöbetçi hâkimler bu tedbirleri verdi ve bu tedbirlerle ilgili kararlar alındı. Elbette ki böyle önemli bir ortamda tedbirlerin daha dikkatli alınmasının arzu edilmesi son derece doğrudur, bu tedbirler de bu çerçevede alınmıştır. Adliyeler açılmıştır, hâkimler devam etmiştir.
153 ve 183’e müracaatlara ulaşılamamış. Hakikaten bu hangi somut veriye dayanarak söyleniyor bunun anlamak çok zor. İçişleri Bakanlığının açıklamaları da burada, müracaatlar alınmış müracaatlar çerçevesinde değerlendirilmiş. Suçla, suçluyla etkin bir şekilde mücadele edilmiş. İnsan eşrefi mahlukattır. Kadın da erkek de çocuk da hepsi bizimdir, aile de hepsi bizimdir. Bunun korumak hepimizin, meclisin görevidir diyorum, yüce meclisi saygıyla selamlıyorum.”

Bakmadan Geçme