Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milletvekili Özkaya da Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu

Milletvekili Özkaya da Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu

AK Parti Afyonkarahisar MilletvekiliAv. Ali Özkaya, imam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu

 

Katıldığı bir televizyon programında imam hatiplilere yönelik tepki çeken ifadeler kullanan Erol Erol Mütercimler’le ilgili AK Parti Afyonkarahisar Millet-vekili Ali Özkaya, suç duyurusunda bulundu.
Özkaya’nın avukatı Samet Can Olgaç, suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdi. Dilekçede Mütercim-ler’in katıldığı bir televizyon programında imam hatiplilerle ilgili söylediği sözler hatırlatılarak bu sözlerle halkın kin ve düşmanlığa tahrik edildiği ve dini değerlerin aşağılandığı kaydedildi. Özkaya’nın da imam hatip lisesi mezunu olduğu ve bu sebeple “suçtan doğrudan zarar gören” konumunda bulunduğu ifade edilen dilekçede, Mütercimler hakkında “hakaret”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ile “halkın benimsediği dini değerleri aşağılama” suçlarından kamu davası açılması talep edildi.
40 YILDIR İMAM HATİPLİLERDEN BİR İSLAM DÜŞMANLARI BİR DE FETÖ ÜST YÖNETİCİLERİ NEFRET EDİYOR
Öte yandan Milletvekili Özkaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise şu ifadelere yer verdi: “1980’de Dinar İHL’ye başladım, lise kısmını Devlet Parasız Yatılı olarak okuduğum Keçiborlu İHL’den 1987’de mezun oldum. Bu 40 yılda gördüğüm; imam hatiplilerden bir İslam düşmanları bir de FETÖ üst yöneticileri nefret ediyor. Bu zavallı adam(!) acaba hangisine mensup…

 

NE OLMUŞTU?
Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Erol Mütercimler, katıldığı bir programda, yazar Müfid Yüksel ile girdiği tartışma sırasında sesini yükseltti ve imam hatip mezunlarına yönelik tepki çeken ifadeler kullandı. Müfid Yüksel, “Saint Joseph, Saint Michel, Saint Benol kimlerin kurduğu okullar, bizim papazların kurduğu okullar” derken, Mütercimler, “Ama sonuca bakın, o imam hatipten mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız” dedi.
ÖZÜR DİLEMİŞTİ
Tepkiler üzerine imam hatiplilerden özür dileyen Mütercimler hakkında, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hukuki işlem başlatılmıştı. Mütercimler, kendisini disipline sevk eden Haliç Üniversitesi’nden istifa etti.