Milletvekili Maaşları Ne Kadar 2024?

Milletvekili maaşlarının ne kadar olduğu merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, 2024 zam oranları ile birlikte Milletvekili maaşları ne kadar oldu? Tüm bu soruların yanıtı haberimizde…

Memur maaşlarına ocak ayında uygulanan 49.25’lik zam oranı ile birlikte Milletvekillerinin maaşlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Memur maaşlarına yapılan zam oranı milletvekilleri maaşlarını da yansıtıldı. Bununla birlikte 95 bin TL olan milletvekili maaşları ocak ayından itibaren 141 bin liraya yükseldi.

Emekli milletvekili aylıkları 2022 yılına kadar Cumhurbaşkanı ödeneğine endeksli idi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan maaş zammından yararlanmamak için üst üste ödenek artışı istemeyince 2022 yılında yapılan kanun değişikliği ile milletvekili emekli aylığı Cumhurbaşkanı ödeneğine endeksli olmaktan çıkartılarak göstergeye bağlandı.

Emekli olan bir milletvekillerinin ek ödeme dahil 65 bin lira olan emekli aylığı ocak ayında 97 bin liraya yükseldi.

Aktif göreve devam eden milletvekillerinin bazıları aynı zamanda emekli aylığı da alabiliyor. Emekli aylığı alan milletvekillerinin eline geçen toplam tutar 160 bin liradan 239 bin liraya çıktı.

Emekli başbakan ve TBMM başkanlarının aylıkları ise 71 bin liradan 106 bin liraya yükseldi.

Bakmadan Geçme