• Haberler
  • Gündem
  • Milletvekili Eroğlu başta eğitim sendikaları olmak üzere tüm eğitim camiasına sert uyarıda bulundu 'Sendikalar her şeye burnunu sokmamalı'

Milletvekili Eroğlu başta eğitim sendikaları olmak üzere tüm eğitim camiasına sert uyarıda bulundu 'Sendikalar her şeye burnunu sokmamalı'

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Milletvekili Veysel Eroğlu, gazeteniz Kocatepe'yi 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle ziyaret etti. Eroğlu ziyaret sırasında, Kocatepe Haber Merkezinin sorularını yanıtladı. Ziyarette AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen ve İl Genel Meclisi Üyesi Nurettin Birliktir de hazır bulundu.CUMHURBAŞKANI İLE DOLMABAHÇE'DE AFYON GÖRÜŞMESİAfyonkarahisar'da şu anki [&hellip]

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Milletvekili Veysel Eroğlu, gazeteniz Kocatepe’yi 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle ziyaret etti. Eroğlu ziyaret sırasında, Kocatepe Haber Merkezinin sorularını yanıtladı. Ziyarette; AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen ve İl Genel Meclisi Üyesi Nurettin Birliktir de hazır bulundu.
CUMHURBAŞKANI İLE DOLMABAHÇE’DE AFYON GÖRÜŞMESİ
Afyonkarahisar’da şu anki en önemli hedefi il turizmini ona katlamak olduğunu söyleyen Milletvekili Veysel Eroğlu, “İlimizin turizmini en az ona katlamak için termal şehir projemiz var. Sağlık şehri, termal şehri çok üst seviyede gelir sahibi olan yabancı turistlerin ağırlandıkları, büyük döviz bıraktıkları kişi başına on bin dolar bıraktıkları bir sektördür. Bunun için en uygunu ilimizdir. Durumu Sayın Cumhurbaşkanımıza ilettik, yer hazırladık. 20 Temmuz Cumartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızla Dolmabahçe Sarayındaki ofisinde görüştüm. Afyon’la ilgili durumu arz ettim. Afyon’un yerel seçimlerde AK Parti’ye çok büyük destek verdiğini, yaklaşık 59 Belediyeden 34’nü aldığımızı, Cumhur İttifakıyla birlikte 53 tane Belediye alarak yüzde doksanlık başarı sağladığımızı söyledim. Kendileri çok mutlu oldular.” dedi.
TERMAL KENT PROJESİ İÇİN CUMHURBAŞKANIMIZDAN DESTEK İSTEDİK
Milletvekili Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Dolmabahçe Sarayı’ndaki ofisinde yaptığı görüşmede Afyon’un termal turizminin gelişmesi için Termal Kent projesi olarak da bilinen çalışmalar için talepte bulunduğunu söyledi. Eroğlu, “Sayın Cumhurbaş-kanımızdan termal turizmimizin gelişmesi için talepte bulundum. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi teşviklerden azami yaralanabilmesi için esastır. Bizim de esas gayemiz budur. Şu anda onu hazırlıyoruz. AFSÜ Rektörümüz Nurullah Okumuş bu konuda Sağlık Bakanlığı’nda önceden Daire Başkanlığı yaptığı için Rektörümüz inşallah bir çalışma yürütecek. Hep birlikte ATSO, biz Milletvekilleri olarak İl Başkanımızla birlikte hazırlık yapıp önce Sağlık Bakanlığına sonrasında bakanlık vasıtasıyla Sayın Cumhurbaşkanımıza çalışmayı göndereceğiz. Cumhurbaşkanı Kararnamesi çok önemlidir. Yerimiz ve her şeyimiz hazır. İnşallah bunu da basınımız aracılığıyla duyururuz.  Kararname çıktıktan sonra teşvikler olunca yatırımcı da rağbet ediyor. İnşallah çok güzel yatırım olacak diye düşünüyorum.” diye konuştu.
İKİNCİ ÜNİVERSİTE ŞANS
Kumalar Dağı’nın kış turizmi için biçilmiş kaftan olduğunu söyleyen Eroğlu yapılan fizibilite çalışmaları sonucu bu alanın güzel bir turizm merkezi olacağının anlaşıldığını söyledi. Eroğlu, “Kumalar Dağında kar kalınlığı, iklim olarak çok önemli bir yerdir. Bilindiği üzere Türkiye’nin 350 kilometrelik yarı çapı olan muazzam bir Meteoroloji Radarını kurduk. Rasatlar alındı kış turizmi açısından mükemmel bir yer. Çalışmalarımız devam edecek. Ama öncelikli olarak termal turizme ağırlık vereceğiz. Termal turizme sağlık turizmi diyeceğiz veya termal şehir diyorlar. Artık değişik isimler var. Afyonkarahisarlı buna en güzel ismi verir. Sağlık Bilimleri Üniversitemizin de olması ona bir katkı sağlayacak. İkinci bir üniversite başka bir yerde yok. Dolayısıyla büyük katkı sağlayacak. Afyon’da çok güzel şeyler var.” şeklinde konuştu.
HIZLI TREN İŞİ HIZLANDIRILACAK
Raylı Sistem Projesinin Afyonkarahisar Belediyesi’nin güzel projelerinden biri olduğuna değinen Eroğlu, “Raylı Sistem çalışmasına destek veriyoruz. Çalışmanın ödenekleri çıktı. Projenin Afyon’a çok büyük bir fayda sağlayacağına yürekten inanıyorum. Çünkü üniversitemizde kampusteki gençlerin merkeze gelmesi ve Afyon’a gelen turistlerin rahatça gezebilmeleri açısından çok önemli bir çalışmadır. Üçüncü projemiz de hızlı treni işini hızlandırmaktır. Ulaştırma Bakanımızla görüştük.  Cumhurbaşkanımızın da haberi var. Neticede biz dedik ki hiç olmazsa Ankara-Afyon hattı öncelikle açılsın daha sonra Uşak, Manisa, İzmir açılabilir. Biz ilk önce bunu istiyoruz dedik. Bakanımız da, ‘Doğrusu da bu’ diyerek kabul etti. Malum hızlı trende büyük projelerimizden sadece birisidir. Bu çalışmalara basın olarak destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Tabiat, doğa turizmi konusunda Afyon’da aslında çok büyük potansiyel var kimse bilmiyor. Gelen turistler Akdağ, Emre Gölü, Frig Vadisini görünce ‘Bizi sadece Zafer Ormanına çıkıyorlar özellikle biz bu kadar bilmiyorduk’ diyorlar.” ifadelerini kullandı.
UZUNÇARŞI TRAFİĞİ KONUSU GÜNDEMDE
Doğa turizmini Akdağ’da başlatıp Emre Gölü, Frig Vadisinde devam ettiğine dikkat çeken Eroğlu şu ifadeler yer verdi: “Doğa turizmimizi biraz daha canlandırmak güzel oldu. Hakikaten şu anda çok rağbet görüyor. İnşallah ‘Gel Afyon’da Tatilini Yap, Kurbanını Burada Kes’ projemiz var. Üzerinde görüşme halindeyiz. Bu daha önce başarılı olan bir projedir. Önceden başarılı olmuş bir projedir. İlimize gelen kişilere Valilik, Belediye küçük bir lokum ikram edip, hoş geldiniz diyor. Konuyu Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’le görüşeceğiz. Uzun Çarşı’da en büyük problem ilimize gelen insanların alışveriş esnasında araçlarını park edecek yer bulamamalarıdır. Hal böyle olunca geçip gidiyorlar. Otoparkın çok güzel kullanılması lazımdır. Uzun Çarşı ve civarında alış veriş edecek olan turistlere yabancı turistlerin otopark ihtiyacını gidereceğiz.”
IRAK’A YUMURTA İHRACI MERCEK ALTINDA
Irak hükümetinin yumurta üretim kararını yorumlayan Eroğlu şunları söyledi: “Irak hükümeti yumurta üretmek için bir karar almış. Ancak bunu başarmaları mümkün değil. Orada çok büyük yumurta sıkıntısı olduğu haberini aldık. Hatta bazı yumurtalar İran üzerinden girmeye başladı. İran’ın da kapısını kapatacaklar. Yumurtacılık kolay bir iş değil. Onlar kolay sanıyorlar. Büyükelçimiz Fatih Bey ilgili bakanlarla görüştü. Ticaret Bakanımız gittiği zaman bunu söyledi. Fakat oradaki Tarım Bakanı görüşme talebi doğrultusunda ya hastayım ya da toplantım var diyerek geri çeviriyor. Irak’ın yeni Büyükelçisi benle görüşecek. Bu meseleyi ona açacağım. Kardeşim biraz destek verin yanlış yapılıyor diyeceğim. Şu anda Irak’ta yumurta karaborsa olacak. Bu konuyu da yakından takip ediyoruz. Netice olarak biraz baskı yapacağız.”
BASIN EĞİTİMDEKİ BAŞARISIZLIĞI SORGULAMALI
Afyonkarahisar’ın eğitimdeki başarı gerilemesine yönelik düşüncelerini açıklayan Eroğlu sözlerine şöyle devam etti:
“Bizim eğitime çok büyük önem vermemiz zorunludur. Biz en büyük yatırımları hep eğitim alanında yaptık. Eğitim için gerekli olan; Alt yapı dediğimiz okullar, kütüphane, bilgisayar ortamı, teknoloji sınıfları ve akıllı tahtalar kullanıma sunuldu. Tüm bunlar en iyi şekilde Afyon’da sağlandı. Sınıf öğrenci mevcudu 17’dir. İstanbul’da bu sayı 50-60’ı bulabilmektedir. Öğretmenlerin gayretleri ve öğrencilerin gayretleri eğitim başarısında şarttır. Sorunun çözümü için eksiği tespit etmemiz gerekiyor. Öğretmenlerimizin de biraz daha candan çalışması lazım. Öğretmen maaşları bizim hükümetimizinden önce 800 TL idi. AK Parti hükümetleri bu rakamı çok ileriye taşıdı. Öğretmenlik güzel, ince ve rahat bir meslektir. İşin açığı durum budur. Helva yapmak için bütün malzemeler var. Un, şeker, yağ her şey var. Neden helva yapmıyorsunuz diye basınımızın bunu sorgulaması lazımdır.”
MÜEYYİDE YERİNE MOTİVASYON GEREK
Gelecek günlerde eğitim konusuna daha ağırlıklı eğileceklerini vurgulayan Eroğlu, “Önümüzdeki günlerde eğitim konusunu ele alacağız. Bakacağız kim nedir, ne yapıyor? Çocuklara bir de ailelere bakmak lazımdır. Harekete geçirmek lazımdır. Öğretmenlerin gayretinde mi velilerin ilgisinde mi eksik var. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Basın olarak bu konuları işlerseniz seviniriz. İdarecilere ilgili ve sorumlu kişilere müeyyide uygulamak yerine motive etmek gerektiğini düşünüyorum. Herkesin silkinip kendine gelmesi lazımdır. Bu tablo silkinme için bir vesile olacaktır.” dedi.
EROĞLU’NDAN SENDİKALARA ÇAĞRI
Eğitim alanında sendikaların durumuna yönelik görüşünün sorulması üzerine “Efendim çok açık söyleyeyim sendikalarda belli görüşmelerden, belli konulardan sonra başka şeylere burnunu sokmayıp asli işlerine bakmalıdır” diyen Eroğlu, “Aynen üzerine basarak söylüyorum. Hem eğitim sendikaları ve tüm sendikalar kendilerini ilgilendiren konuların dışına çıkmadan başkaca şeylere burunlarını sokmadan işlerini yapmalıdır. Eğitim sendikaları eğitim kalitesinin yükselmesi için ne gibi bir gayret içerisindedir? Japonya’da bu böyledir Japonya’da sözleşme imzalandıktan sonra sendikalar verimlilik nasıl artar, motivasyon nasıl artar onun üzerine gayret gösteriyor. Ama Türkiye’de sendika ağalıkları var. Bunu sadece eğitim alanındaki sendikalar için değil tümü için söylüyorum. Herkes işini yapsın. Kimse kusura bakmasın. Ehliyet, liyakat çok önemlidir. Bunlar dikkate alınacak. Buradan sendikalara da ikaz edelim; Ey sendikalar! Siz eğitim için ne yapacaksınız? Ne gibi tavsiyeniz var? Ne gibi katkı sağlayacaksınız? Buna gayret sarf ediniz. Başka işlere burnunuzu sokmayınız. Bakanlığım dönemde de sendikaları çağırdım. Kardeşim amacınız nedir diye sordum. Sendikalara hakkını verdim. Sonrasında onlardan işlerinde gayret beklediğimizi de söyledim. Bir de her şeye karışmayacaksınız, size ne? Siz idareci değilsiniz. İdareye karışmayacaksınız. Eğitimin gelişiminde okullar arası rekabet çok yarar sağlayacaktır diye düşünüyorum.” dedi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme