'Milletin yanında olmak yandaşlıksa yandaşız'

'Memur-Sen'e Davet Tercih Evet Afyonkarahisar Buluşması' 1 Nisan Cumartesi günü Devlet Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.YAKINLIK RAHMETLİ İNAN'LA BAŞLADIToplantı sendikanın referandumda evet kararı kullanımına yönelik film sunumuyla başladı. İlk konuşmayı Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yaptı. Memur-Sen'in her zaman her türlü güzelliğin yanında yer alan bir sendika olduğunu belirten Çoban 'Sendikamızın kurucusu rahmetli Mehmet Akif İnan hocamızı [&hellip]

“Memur-Sen’e Davet Tercih Evet Afyonkarahisar Buluşması” 1 Nisan Cumartesi günü Devlet Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
YAKINLIK RAHMETLİ
 İNAN’LA BAŞLADI
Toplantı sendikanın referandumda evet kararı kullanımına yönelik film sunumuyla başladı. İlk konuşmayı Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yaptı. Memur-Sen’in her zaman her türlü güzelliğin yanında yer alan bir sendika olduğunu belirten Çoban; “Sendikamızın kurucusu rahmetli Mehmet Akif İnan hocamızı kurucu olduğu yıllardan beri tanıyorum. Lise tahsilimi 1980 yılı öncesi Ankara’da yapma imkânı bulduğumda rahmetliden sürekli ders alıp, verdiği seminerlere katılırdık. Bizim Memur-Sen’e olan yakınlığımız rahmetli M. Akif İnan’la başlar. Bu vesile ile kendisini saygı ile anıyor Allah’tan bolca rahmet eylemesini diliyorum” dedi.
HIZLI KARAR ALMA ŞART
Burhanettin Çoban, 16 Nisan referandumunda evet kararı kullanılması yönünde Memur-Sen tarafından düzenlenen programa katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Memur-Sen’in evet kararı tercihinde gösterdiği çaba nedeniyle en alt kademeden en üst kademeye kadar emek sahiplerine şükranlarını sunan Çoban; “Bizler 8 yıldır Belediye Başkanıyız. Ülke de ne kadar hızlı karar alma imkânı varsa, sorunları çözme imkânı varsa ülke de, sivil toplum da, Belediyeler de, Özel İdareler de büyüyor, gelişiyor. Ülkemiz hızla karar almakta zorlanıyor. 2002 yılının Kasım ayından itibaren tek başına bir iktidar olsa da olmuyor. Bürokrasi ile ilgili bir takım tedbirlerin alınması gerekiyor. İstanbul Hava Limanı, yollar ne kadar gecikti. Bunlar hep mahkemelerle engellenmeye çalışıldı. Marmaray durduruldu. Uzun lafın kısası tüm yatırımlar engellenmeye çalışılabiliyor. Bu ülkenin kalkınıp gelişmesi için hızlı karar almaya ihtiyaç var. 18 maddelik anayasa değişikliğinin bence en önemli noktası bu ülke de artık kavga olmayacak. Bu anayasa değişikliği demokrasiye çok büyük katkı sağlayacak. Allah sizleri ve ülke yöneticilerimizi mahcup etmesin. Kazanan ülkemiz ve insanımız olsun inşallah ” diye konuştu.
MUHALEFET
MECLİSİ KİLİTLİYOR
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, yeni anayasa değişikliği ile ilgili en özet olarak “Ne olursa olsun ben bir darbe anayasası ile yönetilmek istemiyorum” dedi. Darbe anayasası ile yönetilmeyi kendi adına bir zul olarak gördüğünü vurgulayan Özkal; “Bunun için yani bu zulden kurtulmanın kararını 16 Nisan’da vereceğiz diye düşünüyorum. Anayasa çalışmalarında Mecliste’ki detaylara girersek konuşmamız uzar. İç tüzük sıkıntıları belki onlar düzeltilebilir. Ama önergelerle muhalefet meclis çalışmalarını istediği gibi kilitliyor. Mecliste havanda su dövüyorsunuz. Bir toplantıda teyzenin biri ‘Siz neden orada oturup duruyorsunuz’ diye sordu. İki dakika da bir yoklama alınıyor. Oturmaya mecburuz yoksa yasa çıkmıyor” şeklinde konuştu.
MİLLET ARİFTİR,
KÖTÜYÜ SEÇMEZ
18 Maddelik anayasa değişikliğinde en çok spekülasyonun tek adamlık konusu olduğunu belirten Özkal şunları söyledi: “ En çok tartışılan konu tek adamlık. Atatürk’ten itibaren filler tepişmiş çimler ezilmiş. Aynı partiden olan kişiler ayrı düşmüş. Bunun bedelini de hep halk ödemiş. Tek adam deyince muhalefet kraldan öte bir tek adam senaryosu yazıyor. Oysa bu sistemle getirmeye çalıştığımız en önemli şey Cumhurbaşkanı ile Başbakanı birleştirip tek adam yapıyoruz. Cumhurbaşkanının hatası durumunda ceza denetimi mümkün olsun istiyoruz. Türk milleti âlim değilse de ariftir. Türk Milletinin çoğunluğu yüzde 50’nin seçtiği kişi kötü olamaz. Meclis daha güçlü olacak. Cumhurbaşkanı meclisle birlikte çalışacak. Herkesin gönlü ve beyni rahat olsun tek adamlık yok. Filler tepişirken bedelini halk ödüyor. Siyasi görüşünüz ne olursa olsun evette buluşabiliriz. Yeni kapı ruhu ile anayasayı oylayalım. Ülke en az 50 yıl geriye mi gitsin yoksa 2023-2071 hedeflerimize mi ulaşalım. Memur sen gönül elçilerimiz bizim. Onlara çok teşekkür ediyorum.”
ŞİMDİ MİLLİ TAKIM ZAMANI
Yoğun programı nedeniyle programa rötarlı katılan AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, iktidarın son derece güçlü olduğu bir dönemde anayasa değişikliğine gittiğine değindi. Muhaliflerin tek adamlık söylemi üzerinde yoğunlaştığını belirten Yurdunuseven şöyle konuştu: “Hayır kesinlikle hiçbir şekilde tek adam olmuyor. Sayın Cumhurbaşkanımızı büyük bir çoğunluğun oyunu aldığı bir seçimle Cumhurbaşkanı seçtik. En güçlü dönemdeyiz. Ama bizim derdimiz koltuk veya başka bir şey değil vatan. Devletin, milletin bekası. Şimdi takım tutma zamanı değil. Şimdi milli takım olma zamanı. Faiz lobilerinin amacı bizim ekonomik olarak gelişmemizi engellemek. Buna da dikkat etmek lazım”
MEMUR-SEN İYİ
SENDİKACILIK YAPIYOR
Sağlık-Bir-Sen Genel Başkanı Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Metin Memiş programın son konuşmasını yaptı. Sözlerine hak arama ve kurtuluş mücadelesinde yanlarında olan tüm Memur-Senlilere teşekkür eden Memiş; “Selam olsun 15 Temmuz da Şerife Bacılara, Nene Hatunlara, Mehmetçiklere. 15 Temmuz darbe kalkışmasında 2. Çanakkale Savaşı yaşandı. Memur-Sen ailesi olarak 1 milyon üyemize mesaj gönderip meydanlara inmelerini istedik. Biz de çocuklarımızla eşlerimizle vedalaşarak çıktık meydanlara. Çanakkale ruhu yeniden dirildi. Teşkilatımız en önce meydana inen teşkilat oldu. O gece anladık ki Memur-Sen iyi bir sendikacılık yapıyor. Memur-Sen her zaman milletin yanında oldu. Referandum sürecini sulandırmak isteyenler ülkemizin ilerlemesini engellemek isteyenlerdir. Bakın Adnan Menderes ile kalkınma başladı.  Turgut Özal ile devam etti. Erbakan hocamız döneminde de alçaklar devreye girdi. Ülkeyi 40 yıl geriye götürdüler. AK Parti dönemi ile ileri demokrasi özgürlükler geldi. Bu birilerinin zoruna gidiyor. Milletin yanında olmak yandaşlıksa evet yandaşız. Bu ülkenin birlik mayası olacağız. Koalisyonda ki sıkıntıların olmaması için evet diyoruz” dedi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme