• Haberler
  • Gündem
  • Millet’in vekili, milletin talebine kulak verdi: İmaret’te çalışmalar durduruldu

Millet’in vekili, milletin talebine kulak verdi: İmaret’te çalışmalar durduruldu

İmaret Camii bahçesindeki tuvaletlerin ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle yenilenmesini talep ettiklerini hatırlatan Milletvekili Özkaya, “Maalesef yer tespitinse bariz bir hata yapılmış. Değerli hemşehrilerimizin haklı tepkilerine kulak vererek Vakıflar Bölge Müdürümüzle görüştük. Çalışmaların durdurulmasını istedik. Tuvaletler için yeniden yer tespiti yapılacak.” dedi.Milletvekili Özkaya, “Yaptığımız tetkikte caminin arkasında çeşmelerin olduğu alanın mülkiyetinin Maliye’ye ait olduğunu belirledik. Caminin [&hellip]

İmaret Camii bahçesindeki tuvaletlerin ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle yenilenmesini talep ettiklerini hatırlatan Milletvekili Özkaya, “Maalesef yer tespitinse bariz bir hata yapılmış. Değerli hemşehrilerimizin haklı tepkilerine kulak vererek Vakıflar Bölge Müdürümüzle görüştük. Çalışmaların durdurulmasını istedik. Tuvaletler için yeniden yer tespiti yapılacak.” dedi.
Milletvekili Özkaya, “Yaptığımız tetkikte caminin arkasında çeşmelerin olduğu alanın mülkiyetinin Maliye’ye ait olduğunu belirledik. Caminin imar durumuna bakıldığında 12’den 25’e kadar numaralandırılmış olan parseller Maliye’nin mülkiyetinde görülüyor. Şimdilik tuvaletler için en uygun yer orası gibi. Yasal zeminini araştıracağız. Orası olmazsa cami parselinin yola yakın üst köşesi, yani kahvehanelerin karşı tarafı olabilir. Hemşehrilerimizle istişare içinde son kararı vereceğiz.” dedi.

İmaret Camii bahçesini şantiye haline getiren inşaat şirketi tahta paravanlara Kocatepe’de yer alan Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ nün açıklamalarını astılar. Bu açıklamaları vatandaşlar ilgiyle okudu (Yanda ve üstte)
Milletvekili Özkaya caminin yerleşim planına atıfta bulunarak tuvaletler için en uygun yerin çeşmelerin yer aldığı Maliye arsası olduğunu bildirdi. (Altta)

Bakmadan Geçme