Milletin iradesi 1 Kasım’da tecelli edecek

1 Kasım tarihinde millet iradesinin sandıkta yeniden tecelli edeceğine olan inancını ifade eden AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, sağduyunun, saygının ve nezaketin elden bıkarılmaması gerektiğine değindi Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcıları Mustafa Ötken ve Hüseyin Tutumlu partide düzenledikleri olağan haftalık basın toplantısında siyasi gelişmeleri değerlendirdiler. BÜYÜK KONGRE COŞKULUYDUAK [&hellip]

Milletin iradesi 1 Kasım'da tecelli edecek

1 Kasım tarihinde millet iradesinin sandıkta yeniden tecelli edeceğine olan inancını ifade eden AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, sağduyunun, saygının ve nezaketin elden bıkarılmaması gerektiğine değindi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcıları Mustafa Ötken ve Hüseyin Tutumlu partide düzenledikleri olağan haftalık basın toplantısında siyasi gelişmeleri değerlendirdiler.
BÜYÜK KONGRE COŞKULUYDU
AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Ötken, 12 Eylül Cumartesi günü partisinin 5’nci büyük olağan kongresinin yapıldığını, AK Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçerli tüm oyları alarak tekrar genel başkanlık görevine seçildiğini söyledi. Büyük kongreye coşkunun hakim olduğunu dile getiren Ötken; “Milletvekilimiz Ali Özkaya, büyük kongre de disiplin kuruluna seçilerek onurlandırıldı. MKYK oluşumunun hemen ardından genel seçim başlangıcı da hzılandırılmış oldu. 7 Haziran akşamından beri teşkilatlarımız aralıksız çalışıyorlar. Çünkü partimizin prensibi gereği bir seçimin ardından ertesi gün bir seçim olacakmış disipliniyle hareket ediliyor. Çalışmalarımız aralıksız sürüyor. 1 Eylül tarihi itibariyle 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimlerine başlangıç verdik” dedi.
18 Eylül Cuma akşamı 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri adaylarının belirleneceğini dile getiren İl Başkan Yardımcısı Mustafa Ötken, adayların basına duyurulacağını söyledi. Ötken, AK Parti Genel Merkezi’nin hazırladığı seçim takvimine göre seçim çalışmalarının sürdürüleceğini sözlerine ekledi.
SİVİL SİYASETİ KORUMAK TEMEL VAZİFE
AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, Türkiye’nin geçen hafta çok acı olaylara sahne olduğunu dile getirdi. Terörle mücadele de şehit düşen güvenlik mensupları, bu olayların protestosu sırasında yaşanan saldırıların Türkiye’yi zayıf düşürmek isteyen insanları sevindirecek gelişmeler olduğuna değinen Tutumlu; “Geçtiğimiz hafta ülkemizde herkesi üzecek gelişmeler yaşandı. İnşallah bir daha bunların yaşanmamasını diliyoruz. Her siyasi partinin ve siyasetçinin sivil siyaseti güçlendirmek, sivil siyaset alanlarını genişletmek, sivil siyaseti korumak gibi temel bir vazifesi vardır. Dolayısıyla siyasi partiler ve siyasetçiler ülkemizde ki demokrasi ortamını zedeleyecek, vatandaşlarımızın bir kısmının huzurunu kaçıracak, siyaset kurumunu zayıflatarak, siyaset dışı güçlerin ülke gündemine ve siyasete müdahalesini sağlayacak girişimlerden ve çabalardan uzak durmaları gerekir. Bu hepimizin en temel görevidir” diye konuştu.
MİLLET İRADESİ SANDIKTA TECELLİ EDECEK
Hüseyin Tutumlu, ülkeye daha iyi hizmet etmek için gayret sarf etme iddiasında olan siyasetçilerin bu yolda birbirlerine asgari saygıyı göstermeleri gerektiğini hatırlattı. Siyasilerin birbirlerine karşı aşağılayıcı, ihanete varan sözcüklerle tanımlamalar yapmamaları gerektiğine temas eden Tutumlu; “Sorumluluk sadece siyasetçilerin değildir. Aynı zamanda medyamızın da kullandığı dil itibariyle, yayınlar itibariyle bu hassas dönemde biraz daha hassas olmaları ülkemizin mefaatine olacaktır diye düşünüyorum. İnşallah bugünle hızla geride kalacak. 1 Kasım seçimlerine giderken ülkemiz bu seçimin en güzel şekilde yapılması için gerekli olan şartlar içerisinde ve siyasetçilerin de buna uygun biçimde bir süreç takip edeceklerini düşünüyorum. 1 Kasım tarihinde de millet iradesinin sandıkta yeniden tecelli edeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
“1 KASIM’DA 7 HAZİRAN’IN ÖTESİNE GEÇECEĞİZ”
Seçim sandığının her zaman ülke sorunlarının çözüm yolunu gösteren bir klavuz olduğunu ifade eden Hüseyin Tutumlu, 1 Kasım seçimlerinde millet iradesinin ortaya konulacağı klavuzlukla, 7 Haziran genel seçimlerinden sonra kurulamayan hükümetin kurulacağını söyledi. AK Parti’nin yeniden tek başına iktidara geleceğine olan inançlarını dile getiren Tutumlu; “7 Haziran seçimlerinde Afyonkarahisar’da milletvekili sayımız azalmadığı gibi oy oranımız da gerilememiştir. 1 Kasım genel seçimlerinde bunun daha ötesine geçeceğimizi ümit ediyoruz. Tüm gayretlerimiz ve çabalarımız bu yöndedir. İnşallah 18 Eylül günü saat 17.00’ye doğru Afyonkarahisar’da bu seçimde gösterilecek AK Parti adayları belli olacaktır. Basın aracılığıyla kamuoyuna adaylarımız açıklanacaktır” ifadelerine yer verdi.
İSTENEN İSİMLER LİSTELERDE
14 Eylül Pazartesi tarihi itibariyle AK Parti’nin yeni MKYK’sının milletvekili aday listeleri üzerinde çalışmaya başladığını belirten Hüseyin Tutumlu, yeni MKYK’nın toplanıp MYK üyelerini belirlediğini söyledi. Halkın görmek istediği isimlerin listelerde yer alacağına ve seçmenin de buna teveccüh göstereceğine olan inancını ifade eden Tutumlu şu ifadeleri kullandı:
“İnşallah Afyonkarahisar’da da Türkiye genelinde ki artışa paralel, hatta inşallah onun da ilerisinde bir oy oranı ve milletvekili sayısında artış sağlayacağımızı düşünüyoruz.”
7 HAZİRAN ÖNCESİ
SÖYLEMLERE BAKILMALI
Toplantı Hüseyin Tutumlu’nun basın mensuplarının sorularını cevaplaması ile devam etti. Diğer partilerde milletvekili adaylığına gösterecek isim bulma noktasında endişeler olup olmadığı sorusuna cevap veren Tutumlu şöyle konuştu:
“O partilerin şu an içerisinde bulundukları durum için doğrudan birşeyler söylemektense o partilerin 7 Haziran seçimi öncesinde ki söylemlerine bakmayı siyasi nezaket açısından daha doğru buluyorum. Bilindiği üzere 7 Haziran öncesinde o siyasi partilerden biri 3 milletvekili çıkaracağını, bir tanesi ise AK Parti’nin Afyonkarahisar’da yine birinci olduğunu ama ikinci partinin bu sefer değişeceğine dair yoğun bir propaganda yürüttüler. İlk günden itibaren AK Parti’nin gücünde bir azalma olmadı. İnşallah bu seçimde de milletvekili sayısı anlamında bunu arttırmak istediğimizi ifade ettik. 7 Haziran sonrası tablo bizimle yarışan diğer partiler açısından umut kırıcı oldu.”
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme