• Haberler
  • Genel
  • “Milletin gündeminden uzak algı yönetiyorlar”

“Milletin gündeminden uzak algı yönetiyorlar”

İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu, erken veya zamanında yapılacak ilk seçimde halkın sıkıntılardan kurtulacağını söyledi. 13. Cumhurbaşkanı’nın Millet İttifakı'nın göstereceği aday olacağını iddia eden Mısırlıoğlu, Cumhurbaşkanına hakaret konusuna işaret ederek, “Milletin gerçek gündeminden uzak, televizyon programlarıyla algı yöntemiyle uğraşmaları aymazlığın pik yaptığının göstergesidir.” dedi   İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu, dün partide [&hellip]

İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu, erken veya zamanında yapılacak ilk seçimde halkın sıkıntılardan kurtulacağını söyledi. 13. Cumhurbaşkanı’nın Millet İttifakı’nın göstereceği aday olacağını iddia eden Mısırlıoğlu, Cumhurbaşkanına hakaret konusuna işaret ederek, “Milletin gerçek gündeminden uzak,
televizyon programlarıyla algı yöntemiyle uğraşmaları aymazlığın pik yaptığının göstergesidir.” dedi

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu, dün partide basın toplantısı düzenledi.
“TÜM OSB’DE ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞANIYOR”
Türkiye’de büyük bir ekonomik sıkıntı yaşandığını söyleyen Muhammed Mısırlıoğlu, “Biz aylar öncesinden kışın zor geçeceğini defalarca söylemiştik. Doğal gaz kullanımı sınırlandırıldı. Doğalgaz kısıtlamasının ardından, şimdi de Türkiye’de tüm Organize Sanayi Bölgelerinde elektrik kesintisi yaşanıyor. İhracatçıya ve üreticiye ne güzel kolaylık sağlıyorsunuz. Sıra ülkenin tek döviz kaynağı ihracatçıya sanayiciye mi geldi.” dedi.
“AFYON’DA GÜNDÜZ YANAN LAMBALARIN PARASINI
VATANDAŞ ÖDÜYOR”
Afyonkarahisar sokaklarında gündüz saatlerinde sokak aydınlatmalarının yandığını dile getiren Mısırlıoğlu, “Afyonkarahisar’da sokak lambaları gündüz vakitleri de açık bırakılmaktadır. Parasını vatandaş ödüyor. Hem yazık, hem de günah. Son günlerde doğru düzgün elektrik alamıyoruz diyen vatandaşlarımız ‘Elektriklerimizi sıkça kesen OEDAŞ’ın aydınlatma direklerine el atması gerekiyor. Aydınlatma lambaları boş yere yanmamalı. Sokak lambalarının faturasının kime kesileceğini merak ediyoruz.’ diye yakınmaktadır. Esnafımız katlanan elektrik ve doğalgaz zamları yüzünden iflasın eşiğine geldi. Zamlar derhal geri alınmalı, enerji şirketleri kamulaştırılmalı ve enerjide KDV yüzde 18’den yüzde 1’e acilen indirilmelidir. Yüksek elektrik, doğal gaz, akaryakıt zamlarıyla tüketiciler soyulacak ve şirketler kazanacaktır. Vatandaşlarımız soğukta ve karanlıkta yaşamaya mahkûm edildi. Petrolün yüzde 98’den fazlası, doğalgazın yüzde 98’i, elektriğin yüzde 45’i ithal edilmektedir. İthalata dayalı enerji politikasına son verilmeli, güneş, rüzgâr enerjilerine ağırlık verilmelidir. Dün patates, soğanı yönetemeyen AKP bu gün elektriği, doğal gazı yönetemiyor.” diye konuştu.
“BİR SAVAŞ ÇIKSA
HALİMİZ NE OLUR?”
İktidarın sanayi tesislerine bir hafta boyunca elektrik veremediğini ifade eden Mısırlıoğlu, “İktidara sormak gerekir, doğalgaz yedekleme depolarımız boş mu? Burnumuzun dibinde savaş naraları atılırken, Allah göstermesin bir savaş çıksa halimiz ne olur? Binlerce gencimiz işsizdir. İşçimiz, emeklimiz açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor. Esnafımız, çiftçimiz borç batağında. Elektrik, doğal gaz, akaryakıta zam üstüne zam. Yeter artık düşün milletin yakasından. Dövize endeksli TL korumalı hesabın bedelini vatandaş ödeyecek. Köprülerden dövizle verilen garanti farklarını vatandaş ödüyor. Hastahanelerde, verilen döviz üzerinden garanti bedellerin de vatandaş ödüyor. Havaalanlarında verilen garantilerde aynı şekilde farkı vatandaş ödüyor.” şeklinde konuştu.
“MİLLETİN AKLIYLA ALAY EDİLİYOR”
Türkiye’de gelir adaletsizliğinin derinden hissedildiğini belirten Mısırlıoğlu şunları kaydetti: “Türkiye’de gelir adaletsizliği almış başını gidiyor. Asgari ücrete gerçek enflasyon oranın altında yapılan zamla başlayan, emekli ve memurlarımızla devam eden adaletsiz ücret tespiti son olarak, muhtarlara yapılan zamla, sanki lütufmuş gibi anlatılan zamların aslında muhtarlarımızın bu yapılan zamların çok üstünde bir hizmet sunduğu malumdur. Muhtarlarımız neredeyse günün 24 saati mahallenin tüm sorunlarıyla uğraşmaktadır. Yapılan zamdan daha fazlasını hakketmektedirler. Ülkemizde 54 milyon insanımız açlık sınırının altında yaşarken, on milyondan fazla mülteciyi yıllardır beslerken bir de bu yetmezmiş gibi Afganistan için yardım kampanyası düzenlemek ne kadar doğru. Asgari ücrete verdiğiniz zam asgari ücretlinin eline geçmeden yapılan zamlarla eridi. Açlık sınırının 5 bin TL’ye dayandı. Yoksulluk sınırı 14 bin TL’ye ulaştığı ükede ekonominin iyiye gittiğinden bahsetmek Türk milletinin aklıyla alay etmektir.”
“BU ORTAMDA YATIRIM
BEKLEMEK ABESLE İŞTİGALDİR”
Türk Lirası’nın değersizleştirildiği bir ortamda dünya piyasalarında ve Türkiye’de TL’nin güven ve istikrardan bahsedilemeyeceğini söyleyen Mısırlıoğlu, “Hukukun tam ve bağımsız olarak işletilemediği bir ülkede, yolsuzlukların ayyuka çıktığı bir ortamda, ne yerli ne de yabancı yatırımcının size güvenerek yatırım yapmasını beklemek abesle iştigaldir. Türkiye’de her şeyden önce güven ve istikrarın kazanılması için tıkanan siyasetin önünün açılması için, millet iradesine başvurulmalıdır. İnsanların hür ve bağımsız iradesiyle ortaya koyacağı yeni yönetim şeklini halkımızın hür iradesiyle sandıkta belirlemelidir. Böylece ülkemiz dünyada eski saygın itibarına kavuşması sağlanacaktır. Bu hepimizin görevidir. Sırf iktidarda kalabilmek için 84 milyon insanımıza son 6 aydır 21. yüzyılda 20. yüzyılı yaşatan anlayışın tükenmiş siyasetinin deneylerini daha fazla insanımız üzerinde yapmasına izin verilmemelidir. Türk Milleti tarihte hiçbir zaman bu kadar aciz duruma düşürülmemiştir. Evde kadınlarımız ne pişireceğini bırakmış sadece çocuklarını karınlarını doyuracak birşeyleri sağlamak adına yoksulluğun en derin bir şekilde hissedildiği evlerde işsizlik her hanede bir kişiyi etkilemektedir.” dedi.
“İLK SEÇİMDE HALKIMIZ SIKINTILARDAN KURTULACAK”
Mısırlıoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Zamların altında ezilen insanımıza bunu yaşatanlar hala daha milletin derdiyle dertlenmek yerine siyasi algılarla milletin gerçek gündeminden uzak televizyon programlarıyla algı yöntemiyle uğraşmaları aymazlığın pik yaptğının bir göstergesidir. Millet bıkmıştır. Geçen ay Afyonkarahisar’da normal bir restoran işletmecisi 9 bin 600 TL elektrik faturası öderken, Ocak ayı içerisinde 17 günlük faturasının 17 bin 800 TL’dir. Tüketim miktarının geçen aya oranla daha az olduğunu ifade etmektedir. Şimdi bu işletmeci restoranındaki fiyatlarına sadece bu elektrik faturasından doğan farkı yansıtsa porsiyon fiyatları iki katına çıkıyor. Daha doğalgaza ve gıda fiyatlarına gelen zam hariç. Gelin şimdi bu millete ekonominin iyi gittiğini anlatında bizde dinleyelim. Erken veya zamanında yapılacak ilk seçimde halkımız bu sıkıntılardan kurtulacaktır. Genel Başkanımız Meral Akşener’in dediği gibi 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakının adayı olacak. Türk Milletine güven vereceğiz ve bu iktidar dönemine sandıkta son vereceğiz.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi.

Bakmadan Geçme