• Haberler
  • Genel
  • Milletimizin ve vatanımızın geleceği çocuklara emanet

Milletimizin ve vatanımızın geleceği çocuklara emanet

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi İlimizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Törenleri, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda etkinliklere katılan öğrencilerin salonda yerlerini almasıyla başladı.Törene Vali İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Garnizon Komutanı İkmal Albay Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. [&hellip]

Milletimizin ve vatanımızın geleceği çocuklara emanet

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi İlimizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Törenleri, Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda etkinliklere katılan öğrencilerin salonda yerlerini almasıyla başladı.
Törene Vali İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Garnizon Komutanı İkmal Albay Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Protokol Üyeleri, Sivil Toplum Temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Yalçın, “Cumhuriyetimizin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk’ün, yarınlarımızın güvencesi çocuklarımıza hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu alanda, hem dünyada bir ilki oluşturmakta, hem de geleceğin nesillerine, verdiği önemi ifade etmektedir” dedi.
BİRLİK VE BERABERLİK PEKİŞİYOR
Yalçın, “Milli ve dini bayramlarımızın önemli bir anlamı daha vardır: Bu bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak hüzün ve sevinçte bir olduğumuz günlerdir. Bu günde bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini nasıl daha iyi koruyarak ve geliştirerek, yarınlara taşıyabileceğimizi konuşmalıyız, diye düşünüyorum. Ülkemizin şu anda içinde bulunduğu ortam çocukların masumiyetlerine ve hoşgörülerine, dünde yaşanan küskünlükleri unutup bugün omuz omuza vererek kardeş olma ihtiyacını gözler önüne sermektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi, vatanın işgalci devletlerin işgalci ordularıyla dolu olduğu ve Anadolu insanının eşsiz bağımsızlık mücadelesi verdiği zamanlara denk gelmektedir. Bu tarihlerde bu vatanın evlatları, aziz ecdadımız büyük bir bağımsızlık aşkı taşıyarak eşsiz bir zafer kazanmıştır ve bu şekilde diğer dünya devletlerine örnek olmuştur. İşte, böyle büyük bir zafer; milletimizin ve aziz vatanımızın geleceği olan çocuklara armağan edilmiştir” ifadelerini kullandı.
BÜYÜK TARİHİ
KİŞİLİKLER DE ÇOCUKTU
Cumhuriyet’in çocuklara ve gençlere emanet edildiğini belirten Yalçın, “Bugünün gençleri, yetişkinleri dünün çocuklarıydı. Yarının gençleri, yetişkinleri de bu günün çocuklarıdır.
Niçin? Çünkü, her insan , çocuk olarak dünyaya gelmiştir ve dünyayı o gözlerle tanımıştır.
Malazgirt’te Bizans’ı bozguna uğratarak Anadolu tarihinin akışını değiştiren Alparslan da
Osmanlı Devleti’nin kurucusu büyük devlet adamı Osman Gazi de. Çağ açıp çağ kapayan, hiçbir milletin başarılı olup ele geçiremediği Konstantin’i İstanbul yapan, genç padişah Fatih Sultan Mehmet de bir zamanlar çocuktu.Yunus Emre’ler, Mevlana’lar, Hacı Bektaş’lar da bir zamanlar çocuktu. Dünyanın var olduğu günden bu yana olduğu gibi, geleceğin temellerinin bugünden atıldığını bilen ecdadımız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini de 23 Nisan 1920 de atmıştır” dedi.
GÖSTERİLER BEĞENİ TOPLADI
Programda Milli Eğitim Müdürlüğü Çocuk Korosu Şarkıları, Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu Halk Oyunları gösterisi, Gülse Güngör Demirhan tarafından İstiklal Marşımız’ın 10 kıtasının okunması, Fatma Aliye Hanım Ana Okulu Ront Gösterisi, Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu öğrencisi tarafından şiir okunması, M. Yağcıoğlu Ortaokulu Öğrencilerinin Jimnastik Gösterisinin yapılması, Asım Kocabıyık Anaokulu Ront Gösterisi, Ekrem Yavuz İlköğretim Okulu Halk Oyunları gösterisi, Kadınana İ.O-Hisarbank 1OO.Yıl İlköğretim Okulu Öğrencileri tarafından Modern Dans Grubu Gösterisi yapıldı.
ÖDÜLLER VERİLDİ
Programın sonunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen Resim, Şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile il düzeyinde Milli Takıma seçilen öğrencilerin ödülleri Vali İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı İkmal Albay Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin tarafından verildi. (Kocatepe)

İlk tören Atatürk
Anıtı’nda yapıldı

Ulusal Egemenlik ve Çocuk
Bayramı’nın 93’ncü yıldönümü nedeniyle dün ilk tören Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda yapıldı

İlk tören dün Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda saat 09.00’da başlayacak. Atatürk anıtına İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve iki öğrenci tarafından çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından tören sona erdi. Törene; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, bazı daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, okulların bayrak flama grupları katıldılar. (Kocatepe)

23 Nisan’ı kutladılar

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapılan genel kutlamaların ardından okullarda da devam etti

Okul bahçelerinde öğrencileri ve öğrenci velilerinin katılımı ile gerçekleştirilen 23 Nisan kutlamaları büyük ilgi gördü. Kazım Özer İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen etkinlikler de öğrenci velilerini okul bahçesinde buluşturdu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle öğrencilerin hünerlerini sergiledikleri gösteriler veliler tarafından beğeniyle izlendi. (Kocatepe)

Şemsettin K.O.O’da renkli kutlama

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Şemsettin Karahisari
Ortaokulu’nda öğrencilerin renkli görüntüleriyle coşku içinde kutlandı

Okul bahçesinde yapılan kutlamalar Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Okul Müdür Vekili Ahmet Gençtürk, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak, dünyadaki tüm çocuklara bu bayramı hediye eden Mustafa Kemal Atatürk’ü de saygı ve şükranla andığını söyledi.
Şemsettin Karahisari Ortaokulu Öğrencileri tarafından 23 Nisan’a ilişkin şiirlerin okunmasının ardından, yine öğrenciler tarafından şarkılar söylendi.
Okul öğrencilerinin kendilerinin oluşturduğu orkestra eşliğinde söyledikleri şarkılar ise Veliler tarafından büyük alkış aldı. Folklor ve Zeybek oyunlarının sergilendiği kutlamalara öğretmen ve öğrenci Velileri büyük ilgi gösterdiler. Kutlamalar kapsamında düzenlenen, top saydırcama, ip atlama, badi yürüyüşü gibi yarışmalarda birinci olanlara da çeşitli ödüller verildi.
Kutlama programında okul bahçesini dolduran öğrenciler ellerinde Atatürk’ün sözlerinin bulunduğu afişler açtılar.
Okul Müdür Vekili Ahmet Gençtürk, Müdür Yardımcısı Basri Aksu, öğretmenler Ahmet Gençtürk, Hüseyin Özgüven, Türkan Ermem ve Genel Koordinatör Hasan Aktaş tarafından organize edilen kutlamalar sonrasında, çalınan müzik eşliğinde öğrenciler doyasıya eğlendiler.
Törenlerin sonunda ise daha önceden yapılan okullar arası spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere kupaları Okul Müdür Vekili Ahmet Gençtürk ve Müdür Yardımcısı Basri Aksu tarafından verildi. (Kocatepe)

Minikler öğrenciler hünerlerini sergiledi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Afyonkarahisar’da coşku içerisinde kutlandı. Bu yıl stadyumlardaki kutlamaların yanısıra okullarda kutlanan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı renkli görüntülere sahne oldu

Afyonkarahisar’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku içerisinde kutlandı. Afyonkarahisar’daki kutlamalar sabah saatlerinden itibaren neredeyse tüm gün okullarda ve çeşitli alışveriş merkezlerinde devam etti. Bu yıl stadyumlardaki kutlamaların yanı sıra tüm okullarda, okul idarelerinin kendi hazırladıkları törenler düzenlendi. Merkezdeki Gedik Ahmet Paşa İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törende çocuklar bayram sevinci yaşarken aileleri de çocuklarının sevinç ve coşkusuna ortak oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından anasınıfı öğrencilerinin gösterisiyle başlayan programda miniklerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını konu alan şiirleri okundu. Kıyafetleriyle kırmızı-beyaz balonları ile şıklık yarışına giren çocuklar, göz kamaştırdı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 93 yıl önce başta Türk çocukları olmak üzere tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çocukları coşku ve sevince boğdu. Okul bahçesini cıvıl cıvıl görüntüye bezeyen çocuklar öğretmenleriyle günlerdir yaptıkları hazırlıklarını arkadaşlarına ve ailelerine sergilemenin heyecanını yaşadı. Öğretmenleri Hatice Ilgın’ın büyük çabalarıyla günlerdir hazırlanan anasınıfındaki miniklerin büyük alkış alan ‘Anadolu Ateşi Dans Gösterisi’nin ardından çıkan folklör ekibi de çok beğenildi. Öte yandan Gedik Ahmet Paşa İlköğretim Okulu bünyesinde hafif zihinsel öğrencilerin yer aldığı Özel Eğitim Sınıfı öğrencilerinin şiir ve gösterileri de büyük beğeni topladı.
Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Gedik Ahmet Paşa İlköğretim Okulu Müdürü Hakan Çallı, “Cumhuriyetimizin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk’ün, yarınlarımızın güvencesi çocuklarımıza hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” dedi. Bu günün gençleri ve yetişkinlerinin dünün çocukları, yarının gençleri ve yetişkinlerinin de bugünün çocukları olduğunu dile getiren Çallı, “Çocuklarımızı; tarihini bilen, ufkunu gören ve adımlarını buna göre atan bireyler olarak yetiştirmek en büyük görevimiz ve sorumluluğumuzdur. Buna istinaden eğitimciler olarak bizler bu bilinçle, hareket ederek çocuklarımızı yarınlara emin adımlarla iletmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle çocuklarımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu. (Kocatepe)

Çocuk Korosu’ndan özel konser

Afyonkarahisar Belediyesi Çocuk Korosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde, bugün (24 Nisan Çarşamba) günü Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde konser verecek.
Koro Şefi Ayfer Ölmez yönetiminde sahne alacak olan Çocuk Korosu’nun konseri saat 20.30’da başlayacak. Konsere tüm Afyonkarahisar halkı davetli olduğu bildirildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme