Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Misafir Kalem

MİLLETİM UYAN!

Himmet KASAL

 

 

Bundan yaklaşık 50 yıl öncesinde bir grup vatansever; “Amerika- Rusya, Yahudi’ye Kukla”, “Emperyalizmin beyni Siyonizm’dir” sloganlarıyla Milletim Uyan diye çağrılarda bulunuyorlardı. İş bu çağrıların ne kadar isabetli olduğu yarım asırda çok az anlaşılabildi.
Bugün “Küreselleşme” adı altında emperyalizm, küresel güçler; milletlerin millî kimliğine ve millî ekonomik kaynaklarına dolaylı dolaysız el koyuyor. Milletler adına suni, kurgulanmış kültür, tarih, bilgi, teknoloji, strateji siyaset ve akıl üretiyor. İktidarı da muhalefeti de kendisi oluşturabiliyor. Söz gelimi Rusya ve Çin’de komünist, sosyalist; Almanya ve İtalya’da nasyonalist; Arabistan ve Mısır’da Müslüman; Amerika’da kapitalist; Fransa’da hümanist. Çağa ve ülkeye göre renkten renge giren, hem dünya savaşlarını çıkaran hem de NATO, B.M. gibi örgütleri kurup, barış güvercini kesilen bir ahtapot.
Milletler, küresel sermayenin kontrolünde ki BORÇLANMAYA DAYALI uluslararası finans sistemiyle; bankalarda, İMF ve Dünya Bankası gibi finans kurumlarıyla merkez bankalarıyla, küresel sermayeden karşılığı olmayan parayı satın alarak sömürülüyor.
Küresel sermayeye ve kontrolündeki gizli diplomasiye teslim olmayan, milli ve yerli çizgiye yaklaşan ABD’de Abraham Lincoln, John F. Kennedy, İran’da Musaddık, Adnan Menderes, Özal, Pakistan’da Butto-Ziyaül Hak, Mısır’da M. Mursi gibi liderler direnmenin bedelini çok ağır ödemişlerdir.
İslam’ı, İslam’dan ve hayattan koparma, İslam’ı protestanlaştırma faaliyetlerine karşı koymak, bu aziz millet ve tüm Müslümanlar için bir istiklâl ve istikbal meselesidir. Irak’ta Saddam, Libya’da Kaddafi, Mısır’da Mursi, Afganistan’da El Kaide Taliban, Suriye’de DEAŞ hedef değildi. Bugün hiçbir terör örgütünün hedefinde Avrupa ve ABD hedef değildir. Asıl hedefleri İslam coğrafyasıdır.
Dünden bugüne İslam dünyası, Türk Dünyası ve milletler; dünyadaki bu hokkabazlığı, emperyalist sömürüyü, zihin ve ruh işgallerini fark etmesin diye beyinle özellikle de aydınlar mankurtlaştırılıyor, robotlaştırılıyor.
Emperyalizm, gizli diploması, Siyonizm, küresel sermaye milletleri; kurgulanmış ihtilaflarla, savaşlarla önce ayrıştırıyor, sonra vuruşturuyor; sonra da barıştırıp kültürel saldırıyla sersemletiyor. İnsanlığı; kurgulanmış hastalıklarla, tüketimle, yapay ihtiyaçlarla, geçim kaygısıyla; güya bilimsel, felsefi, ekonomik, sosyal teorilerle, kavramlarla uğraştırıyor.
Bugün dünyada emperyalizme direnç gösterecek Türkiye’nin dışında şuurlu bir coğrafya yok. Emperyalizmi ve yapılanmasını, emperyalizmin mücadele tarzını bilmeden, milletlerin onunla mücadelesi mümkün değildir.
Bu hakikatlerden hareketle bugün Batı ve ABD emperyalizmine, Siyonist küresel soyguna, emperyalist işgallere direnmek, MİLLETLERİ uyarmak ve uyandırmak, insanlık için bir onur mücadelesidir. 3 Şubat 1970’te yayına başlayan Yeniden Milli Mücadele dergisi MİLLETİM UYAN sloganıyla çıkmıştır. Bir grup vatanseverler de (genelde Afyon Lisesi mezunları) Aykut Edibali, Yavuz Aslan Argun, Yıldırım Kemal Akıncı, Necmettin Erişen, Mehmet Çetin, Necmeddin Türinay, Yılmaz Karaoğlu, Kemal Yaman ve diğer adsız kahramanlardır. Hayatın her alanında ve her daim yenide milli mücadele şarttır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti