Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Millete hakaret etmeyi güç birliği zannediyorlar”

İYİ Parti İl Başkanı

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, partisinin Afyonkarahisar’daki toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan’ın “Muhalefette ciddiyet, vizyon ve kalite sorunu yaşanıyor” sözleriyle halkın yarısına hakaret ettiğini söyledi ve ekledi: “Efendim biz sizi büyüğümüz diye başımıza toplarız. Lütfen bize hakaret etmeyin. Bir milletvekilimizin yakın zamanda ‘Kafası samanla çalışanlar’ diye hakaret ettiği gibi millete hakaret etmeyi güç birliği zannediyorlar” dedi

 

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya dün öğlen partide basın toplantısı düzenlendi. İnkaya’nın genel ve yerel gündeme yönelik görüşlerini açıkladığı toplantıda partililerde hazır bulundu.
“AKAN TÜRK VE MÜSLÜMAN KANI DURSUN”
Geçen hafta yedi günde yedi şehit verildiğine dikkat çeken İnkaya, “Çaresizliğimize üzülüyoruz, bu kadar şehit sayısını sadece ülkenin geleceği, devamı, kalıcılığı yani beka meselesine bağlayamayız. Osmanlı İmparatorluğunun son dönemi gibi dünyanın çeşitli ülkelerine asker gönderiyoruz. Sizce neden? Sadece güvenlik mi? Çıkarlarımızda söz konusuymuş. Biz ülke sınırları dışından, güvenliğimiz ve haklarımızın korunması dışında hiçbir şey beklemiyoruz. Akan Türk ve Müslüman kanı dursun yeter. Yeter. Şehitlerimize Allahtan rahmet Gazilerimize acil şifalar diliyoruz.” dedi.
“İNKAYA İKTİDARI KINADI”
İYİ Parti olarak iki yıldır, Afyonkarahisar da jeotermal ısınmanın çok önemli olduğunu sürekli dile getirdiklerini ifade eden İnkaya, “Biz İYİ Parti olarak iki yıldır jeotermal ısınmanın özellikle düşük gelirli vatandaşlar için öneminden bahsediyoruz. Ancak iktidar sahipleri de sadece dinlerler. Yüz metrekare evde oturan 2 bin 324TL maaş alan bir asgari ücretli doğal gaza bu ay yaklaşık 450 TL verdi. Bu da maaşının beşte biri eder. Yüz metrekare evde oturan bir asgari ücretli jeotermale 200 TL verdi. Jeotermal ısınmayı düşük gelirli ailelere sunmayan iktidar sahiplerini kınıyoruz.” diye konuştu.
“TOPLU TAŞITLARA KIŞLIK LASTİK TAKILMADI”
Mehmet İnkaya, şehir içi taşımada Afyonkarahisar Belediyesi Meclisi’nde İYİ Parti ve CHP’den oluşan Millet İttifakı Meclis Üyelerince dile getirilen konuda Belediye otobüslerinin kışlık lastiklerinin sipariş verildiği ve koltuk sigortalarıyla ilgili konuda yaklaşık 20 gün geçmesine rağmen bir gelişme olmadığını söyledi. İnkaya, “Kış devam ediyor. Araçlar kullanılıyor. Ne lastikler takıldı, ne sigortalarının yapıldığıyla ilgili açıklama yapıldı.” şeklinde konuştu.
“ÜRETİCİSİ DEĞER GÖRMEYEN ÜLKE KALKINAMAZ”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya’nın geçtiğimiz hafta sonu Afyonkarahisar’da toplantılara katıldığını belirten İnkaya şöyle konuştu:
“İktidar sahipleri ilimizle ilgili konularda konuşmuş ve rakamlar vermişler. İşlenmemiş ham madde satışının artmasından ihracatımız arttı diye sevinmişler. Biz sevinemedik. Çünkü ihracatımızı arttıran tek ürün Mermer satışları olmuş. Onlara da layık oldukları değer veriliyor mu bilmem? Bir memlekette üreticiye değer verilmedikçe o ülke kalkınamaz. Gıda ürünleri ihracatı düşmüş. İktidar sahipleri de vatandaşla, üreticiyle birlikte ağlıyor. Ey iktidar, Siz ağlamaya değil çözüm bulmaya yetkilendirildiniz. Sayın Genel Başkan Yardımcısı Suriyelilere yapılan yardımın 40 milyar doları aştığından Suriyelilere bakmanın Müslümanlık gereği olduğundan bahsederken Anadolu da açık çıplak, fakir fukara insanımızın haklarından bahsetmemiş. Sadece insanlık gereği yapılan özürlülerimize yapılan yardımı anlatmış.
“SAYAN HALKIN YARISINA HAKARET ETTİ”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan’ın parti toplantısında yaptığı konuşmada hiç kimsenin ağzına yakışmayacak sözler sarf ettiğini belirten İnkaya şunları söyledi:
“Sayın Sayan, ‘Muhalefette ciddiyet, vizyon ve kalite sorunu yaşanıyor.’ diyerek halkın yarısından fazlasına hakaret etmiştir. Çünkü halkın yarısı muhalefettir. Efendim biz sizi büyüğümüz diye başımıza toplarız. Lütfen bize hakaret etmeyin. Bir milletvekilimizin yakın zamanda ‘Kafası samanla çalışanlar’ diye hakaret ettiği gibi millete hakaret etmeyi güç birliği zannediyorlar. Sayın Bakandan önce konuşan iktidar partisi üyeleri de Afyonkarahisar’da yaptıkları kahramanlıklardan söz etmişler. AKP Afyonkarahisar da destan yazdı demişler. Diyememişler ki; Mahalli seçimlerde Millet İttifakının kazanmasını son bir haftadaki bakanların ziyaret çalışmalarıyla durdurduk, diyememişler.”
“BEKLENTİMİZ KALKINMIŞ TÜRKİYE”
Başlayan yarı yıl tatiliyle birlikte öğrencilerin karne aldıklarını aktaran İnkaya sözlerine şöyle devam etti:
“Öğrencilere bol bol teşekkür, takdir gibi başarı belgelerinin dağıtıldığını gördük. Veliler çok mutlu, öğrenciler çok mutlu. Milli Eğitim Müdürümüz çok mutlu. ‘Sap kabarır sup kubarır ölçek getirir haberi.’’ Ancak LGS’de geçen yıl 60. olan bir ilde ne gibi çalışmalar yapılıyor bilmiyoruz. Ayrıca Milli Eğitim Sistemimizde yıllardır kanayan iki yara var. Birincisi normal okullarda okuyamayıp sanayide çıraklığa gönderilenler. İkincisi ekonomik sebeplerle çalışmak zorunda olup okula gidemeyen yavrular. Biz bu çocukların haklarını bu dünyada da veremeyiz. Kalkınmış bir Türkiye görmeyi umut ediyoruz.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti