• Haberler
  • Genel
  • Millet Partisi: Gönlünüzdeki barajları yıkın

Millet Partisi: Gönlünüzdeki barajları yıkın

Millet Partisi İl Başkanı Selahattin Genç, vatandaşın seçim barajı dolayısıyla, zorunluluktan göz önündeki partilere oy verdiğini belirtti. Genç, “Gönlünüzdeki barajları yıktığınız zaman, seçim barajlarını da yıkacaksınız. Gönlünüzdeki barajları yıkın” dedi Millet Partisi İl Başkanlığı, parti binasında Afyonkarahisar Milletvekili Aday Tanıtımı toplantısı düzenledi. Toplantıya Millet Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayları Himmet Kasal, Abdullah Kiraz, Sedat Yıldırım, Abdülkadir [&hellip]

Millet Partisi: Gönlünüzdeki barajları yıkın

Millet Partisi İl Başkanı Selahattin Genç, vatandaşın seçim barajı dolayısıyla, zorunluluktan göz önündeki partilere oy verdiğini belirtti. Genç, “Gönlünüzdeki barajları yıktığınız zaman, seçim barajlarını da yıkacaksınız. Gönlünüzdeki barajları yıkın” dedi

Millet Partisi İl Başkanlığı, parti binasında Afyonkarahisar Milletvekili Aday Tanıtımı toplantısı düzenledi. Toplantıya Millet Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayları Himmet Kasal, Abdullah Kiraz, Sedat Yıldırım, Abdülkadir Çakıroğlu ilei partililer katıldı. Millet Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Hüseyin Akçay ise, eşinin rahatsızlığı nedeniyle Ankara’da olduğundan toplantıya katılamadı.
SAYGIN VE DÜRÜST ADAYLAR
Millet Partisi İl Başkanı Selahattin Genç, Millet Partisi’nin dürüst ve saygın, ülkesini düşünen adaylarla seçmenin karşısına geçtiğini belirtti. Yüzde 10’luk seçim barajı ile ilgili düşüncelerini de aktaran Genç, “Biz seçmenle konuşuyoruz. Seçmenler, ‘Baraj olmasa, oyumuz da gönlümüz de sizden yana’ diyorlar. Biz de diyoruz ki ‘Gönlünüzdeki barajları yıkarsanız, seçim barajını da yıkarsınız. Barajı, büyük denilen partiler, seçmenin aklına sokuyor. Oysa insanlar isterse bu barajlar yıkılır” dedi.
HAZİNE YARDIMINA
NEDEN KARŞI ÇIKMIYORLAR?
Seçimlerden önce yapılan Hazine yardımlarını da eleştiren Selahattin Genç, “Hazine yardımları alan partilerin yedikleri içtikleri haram. Hazine’den para alan CHP ve MHP, neden buna itiraz etmiyor? AKP neyi yaparsa CHP ve MHP de aynısını yapıyor. Hazine yardımı AKP’ye haram da CHP’ye, MHP’ye helâl mi? Ben yaptım oldu, diyorlar. Bu, Türk Siyaseti’nin çıkmazıdır. AKP de, CHP de, MHP de kocaman kocaman genel merkezlerde oturuyorlar” diye konuştu.
“TEK GERÇEK İTTİFAK 1991’DEYDİ”
Millet Partisi İl Başkanı Selahattin Genç, Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi arasında kurulan ve “Milli İttifak” olarak adlandırılan oluşuma neden destek vermedikleri ile ilgili soruyu ise şöyle yanıtladı:
“Bize böyle bir teklif gelmedi. Teklif gelmeyen yere bizim gitmemiz doğru olmaz. Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi’nin birlikte seçime girmesi ‘ittifak’ olarak adlandırılamaz. Büyük ihtimalle seçimden sonra iki parti birleşecektir. Türkiye, tarihinde bir kez gerçek ittifakı görmüştür. O da 1991 yılında Milliyetçi Çalışma Partisi, Islahatçı Demokrasi Partisi ile Refah Partisi’nin ittifakıdır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme