• Haberler
  • Gündem
  • 'Millet' olduğumuzu unutmayacağız – Kocatepe Gazetesi

'Millet' olduğumuzu unutmayacağız – Kocatepe Gazetesi

26 Ağustos 1922'de Yunan ordusunun bozguna uğratıldığı Anıtkaya Köyü'nde Zafer Bayramı coşkusu vardı. Zaferin 96'ncı yılı her sene olduğu gibi yine coşkuyla kutlandı. Kadını erkeği, genci yaşlısı yediden yetmişe herkes Anıtkaya Şehitliği'ne akın etti. Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz'ın da katıldığı kutlamalar saygı duruşu ve saygı atışı ile devam etti.'YUNANLILAR 100 ÖLÜ BIRAKTI'Günün anlamını belirten konuşmayı [&hellip]

26 Ağustos 1922’de Yunan ordusunun bozguna uğratıldığı Anıtkaya Köyü’nde Zafer Bayramı coşkusu vardı. Zaferin 96’ncı yılı her sene olduğu gibi yine coşkuyla kutlandı. Kadını erkeği, genci yaşlısı yediden yetmişe herkes Anıtkaya Şehitliği’ne akın etti. Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın da katıldığı kutlamalar saygı duruşu ve saygı atışı ile devam etti.
“YUNANLILAR 100 ÖLÜ BIRAKTI”
Günün anlamını belirten konuşmayı Öğretmen Üsteğmen Bilal Akın yaptı. Akın, “13’ncü Süvari Alayı Anıtkaya Yoluna geldiğinde 1’nci Yunan Kolordusuna taarruz etmiştir. Basın sonucunda neye uğradığına şaşıran Yunanlılar 100 ölü bırakarak dağıldılar. Bu saldırıdan 5’i subay olmak üzere, 30 esir alınmış ve düşman araçları tahrip edilmiştir. 13’ncü Süvari Alayı’ndan 17 Subay ve 176 er şehit olmuştur. 2 subay ve 32 er yaralanmıştır. Şehitler arasında alay komutanı Binbaşı Galip’te bulunmaktadır.” dedi.
“ANITKAYA
ESARETE KARŞI BAŞKALDIRAN
YER OLMUŞTUR”
Daha sonra bir konuşma yapan Anıtkaya Köy Muhtarı Mehmet Soylu, 96 yıl evvel bu topraklarda esarete karşı çetin mücadeleler verildiğini hatırlattı. Soylu, “Aziz Anıtkaya toprakları“Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasıyla esaret altında yaşamamaya en net mesajın verildiği yerlerden birtanesi olmuştur. Şimdi bir saniye duralım. Ve düşünelim. 96 yıl öncesinin Anıtkaya’sına gidelim. O gün burada, bu topraklarda yedi düvele kafa tutan ecdadımızın kapısını çalalım. O kapıyı aralayıp 13’ncü Alayın Kumandanı Şumnulu Binbaşı Galib Bey’i, Yüzbaşı Hasan Hüsnü Efendi’yi, Batumlu Ahmet NidaiEfendi’yi düşünelim. Kapı açıldıkça nice vatan evlatları ile karşı karşıya kalacaksınız. Yeter ki bakmasını ve görmesini bilin.” ifadelerini kulandı.
“BÜTÜN OYUNLARI
BOZDUK”
Zor günlerden geçtiğimizi söyleyen Muhtar Soylu, sözü Zeytin Dalı Harekatı’na getirdi.
Soylu, şunları söyledi:
“Milletçe olarak zor günlerden geçiyoruz. Önce sırtımızdan bıçakladılar. Bir gece ansızın işgal girişimi ile karşı karşıya kaldık. Çok şükür bütün planları ve plan yapanların emellerini boşa çıkarttık. Sonra sınırlarımızın yanı başına binlerce terörist yetiştirip ellerine en modern silahları tutuşturup namluları bize çevirdiler. Ezanımızı, bayrağımızı hedef aldılar. 96 yıl evvel bu topraklarda harekete geçen akıl o günde harekete geçti. Bize çevrilen namluları gidip sahiplerine iade ettik. Şanlı bayrağımızı Zeytin Dalı Harekatı ile Suriye’de dalgalandırdık. Hem sınırlarımıza hem de Suriye topraklarının bir bölümüne huzuru ay yıldızlı bayrağımızla götürdük.”
“KAPISINI ÇALACAĞIMIZ
BAŞKA TÜRKİYE YOK”
Türkiye’nin kenetlenerek içerisinde bulunduğu durumdan kurtulacağını söyleyen Muhtar Soylu, “Şimdi ise silahla, ihanetle yapamadıkları tehditle, şantajla ve ekonomimize yapılan müdahalelerle bizi uçuruma sürüklemek istiyorlar. Yine kenetleneceğiniz. 96 yıl önce olduğu gibi, 15 Temmuz’da olduğu gibi, Zeytin Dalı’nda olduğu gibi yine safları sıklaştıracağız. Daha fazla üreteceğiz, daha fazla çalışacağız ve bu savaşı kazanacağız. Çünkü şunu çok iyi biliyoruz. Bizlerin kapısını çalacak bir başka Türkiye daha yok. Hainlere karşı yaralarımızı sarmalı, birbirimize her zamankinden daha fazla sarılmalıyız. Bir olmalıyız. İri olmalıyız. Diri olmalıyız. En önemlisi de millet olduğumuzu unutmamalıyız. Bizim adımız şerefli Türk Milletidir.” şeklinde konuştu.
ASKER HALKI SELAMLADI
Konuşmaların ardından hava, kara ve deniz kuvvetlerine bağlı askerler, tören yürüyüşü ile halkı selamladı. Daha sonra ise şehitlikte halk ve askerler şehitler için birlikte dua etti. >>Nail AZBAY’ın Haberi

ULUSLARARASI HALK OYUNLARI EKİPLERİNİ BURAYA İSTİYORUZ

Köy Muhtarı Mehmet Soylu, Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven ve askeri erkanı muhtarlık hizmet binasına davet etti. Burada köy halkı Vali Mustafa Tutulmaz’a ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a Zafer Haftası kutlamalarında Anıtkaya’da ki törenlerin çeşitlendirilmesini talep etti.
Vatandaşlar, “Biz Zafer Haftasını her sene heyecanla bekliyoruz. Fakat buradaki törenler 10 dakika içerisinde bitip gidiyor. Geçen sene köyümüzde oluşturduğumuz kılıç-kalkan ekibimizi bu törenlerde görmek istedik. Fakat pek çok zorluk yaşadık. Afyonkarahisar’a gelen uluslararası halk oyunları ekiplerini en azından 28 Ağustos Zafer Bayram’ında Anıtkaya’ya getirebilirsek bu törenler çok daha hareketli geçecektir. Eğret Zeybekleri ve Eğret Kılıç Kalkan ekiplerimizde onlara eşlik eder, hem askeri törenler hem uluslararası halk oyunları ekipleri buraya ciddi bir renk katabilir.” diye konuştular.
ANITKAYA’DA TÖRENLER
YENİDEN DÜZENLENECEK
Vali Tutulmaz bu talepler doğrultusunda, “Önümüzdeki yıl bunları yapalım. Kutlama törenlerini köy meydanında yapabiliriz. Kutlamalardan sonra da şehitliğe anma ziyaretinde bulunabiliriz. Anıtkaya ciddi anlamda ilgi gösteriyor törenlere. O yüzden bunları önümüzdeki sene  hayata geçirelim” dedi.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’da köy halkının nüfusuna göre Afyonkarahisar’daki törenlerden daha fazla ilgi gösterdiğini, buradaki etkinliklere önümüzdeki sene belediye olarak her türlü desteği verip buradaki etkinliklerin çeşitlenmesine katkı sunacaklarını söyledi.

Bakmadan Geçme