• Haberler
  • Genel
  • 'Millet İttifakı'nın amacı parlamenter sisteme geçmek'

'Millet İttifakı'nın amacı parlamenter sisteme geçmek'

28. Dönem CHP Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Dr. M. Kemal Demirkırkan, millet ittifakının ortak bir akıl ile bir hedef üzerinde birleştiğini belirterek, 'Millet ittifakının amacı parlamenter sisteme geçmektir' dedi   28. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Kemal Demirkırkan Kocatepe TV'de gazeteci Burak Aydın'ın canlı yayın konuğu oldu. [&hellip]

28. Dönem CHP Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Dr. M. Kemal Demirkırkan, millet ittifakının ortak bir akıl ile bir hedef üzerinde birleştiğini belirterek, “Millet ittifakının amacı parlamenter sisteme geçmektir” dedi

28. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Kemal Demirkırkan Kocatepe TV’de gazeteci Burak Aydın’ın canlı yayın konuğu oldu. Aday Adayı Demirkırkan, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine dair yürüttüğü çalışmaları aktararak gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
“SON DÖNEMDE CHP CİDDİ
BİR TEVECCÜH ARTIŞI VAR”
Uzun zamandan itibaren yaklaşık 10 yıldır siyasetin içersisinde olduğunu ifade eden Dr. Kemal Demirkırkan, “CHP’de İl ve İlçe başkanlığı yaptığım dönemlerinde zaten sahadaydım. Son dönemlerde CHP üyesi olarak aktif siyasette değildim ama her an sokaktaydım. Çalışmalarımız devam etti. 20 yıllık yıpranmış, hatalarla geçen bir AK Parti iktidarı üzerine gelen ekonomik kriz birde onun üzerine gelen maalesef bir çok canımızı kaybettiğimiz deprem ve sel bütün bunlar üst üste gelince maalesef demoralize oluyoruz ve hala kendimizi çok iyi ifade edemiyoruz. Acaba siyaset yapsak mı? yapmasak mı? Noktasındayız. Ama seçimler çok yaklaştı. Gireceğimiz bu seçimlerin çok kritik bir nokta olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden artık sahalardayız. Sahalarda insanlarımızın da artık yavaş yavaş depremde yaşananları, moral bozukluklarını atmaya başladığını görüyoruz. Bizde vatandaşlarımıza yaşananları ve daha sonrasında neler olabileceğini eleştirmekten ziyade neler yapabileceğimizi anlatmaya çalışıyoruz. Ama son dönemde CHP ciddi bir teveccüh artışı olduğunu da görüyorum. Son dönemi bir kaç bölüme ayırabiliriz. 6 Şubat’ta yaşadığımız deprem öncesi vatandaşın en büyük sorunu ekonomiydi. Ama deprem sonrası gündem birden değişti. Depremin açtığı yaralar nasıl sarılır? Sarılabiliyor mu? Sarılamıyor mu? Milletlimizin gündemi aslında buraya kaymıştı. Ama Ramazan ayının girmesi ile ekonomi yine gündemimize oturdu. Ülkemiz şuanda ciddi bir enflasyon sarmalı içerisinde. Günden güne artan fiyatlar vatandaşımızı da etkiliyor.” dedi.
“DEPREMDE HÜKÜMET
ENKAZ ALTINDA KALDI”
Depremin Türkiye’nin bir gerçeği olduğunu Van, Elazığ, Gölcük depremini gibi büyük depremler yaşandığını belirten Dr. Demirkırkan, “Bilim insanlarımız özellikle Kuzeydoğu fay hattının deprem üretme potansiyelini, İstanbul ve çevresinin neler yaşayabileceğini yılardır söylüyor. Biz depremin büyüklüğünü ve şiddetini tartışacak bir konumda değiliz, Allahın hikmetidir. Bizim üzerimize düşen depremin her an gelebileceği ve gelen depremden en az hasarla nasıl atlatabileceğimizdir. Can kayıplarının nasıl minimuma indirilebileceği ve deprem olduktan sonra vatandaşlara nasıl yardım edileceğidir. Bu konuda hükümet hakikaten enkazın altında kaldı. Bir Bakanımız çıktı ve ‘Biz İstanbul depremine hazırlık yapmıştık’ diye açıklama yaptı. Siz eğer devletseniz bu ülkenin savaşına, seline, depremine, kuraklığına, ekonomik krizine çare üretmek zorundasınız. Sizin Kızılay’ınız dünyanın her yerine giderken, Hatay’da ki Kahramanmaraş’ta ki Adıyaman’da ki vatandaşlara da yardıma gitmesi gerekiyor. Bizim artık enkazlardan vatandaş aramamız gerekiyor. Peru dünyanın en büyük depremlerin olduğu bir yer. Peru’da 8.6 şiddetinde bir deprem oluyor ve 150 can kaybı yaşandı. Dolayısıyla bizim artık bahaneler üretecek bir durumumuz yok. Deprem ülkemizin bir gerçeği, hazırlıklı olmak zorundayız. Öncelikle yapı stokumuzu gözden geçireceğiz. Yapı stokumuzu nereye yapacağımızı gözden geçireceğiz. Bizim hayatın her alanında eğitimde, sağlıkta, depremde bilim insanlarının yayında olmamız gerekiyor. Bilim insanlarını dinlememiz gerekiyor ki doğruyu bulabilelim.”şeklinde konuştu.
“CHP CUMHURİYETİN 100. YILINDA
VAR OLAN CUMHURİYETİMİZİ
DEMOKRASİ İLE TAÇLANDIRACAK”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin ülkenin kurucu partisi olduğunu ve Müdâfaa-i Hukuk cemiyetlerinden bu yana devletin bir partisi gibi davrandığını söyleyen Dr. Demirkırkan, “CHP Kurtuluş Savaşında insanları bir araya getirmiş bir patidir. Cumhuriyetle yaşıt, kuruluşun ve kurtuluşun partisidir. Atatürk’ün partisidir. CHP, Atatürk’ün iki büyük eserim dediği Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak isimlendirdiği eserlerinden birisidir. CHP ülkemizi aydınlığa getiren, kurtuluş savaşından sonra yatırımlar yapan, köylü köylülükken çıkartan, kadını insan hürriyetine getiren, gençlerin okumasını sağlayan, 1950’li yıllardan sonra çok partili hayata geçişi sağlayan dünyanın en köklü partilerinde birisidir. CHP’si Cumhuriyetin 100. Yılında var olan Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracak. Bu nedenle vatandaşların bize oy vermelerinin en büyük nedenlerinden bir tanesi, Cumhuriyetimizin artık gerçek demokrasi ile taçlanmasının gerekmesidir. Bu güne kadar yaşadığımız demokrasi ihlalleri ülkemize sıkıntılar yarattı. Artık bizim her alanda Avrupa normlarında bir demokrasiye ihtiyacımız var. Biz bugüne AK Parti iktidarında yaşananların tam tersini vaat ediyoruz. Vatandaşın devlet olduğu bir sistem ön görüyoruz. Bu yüzden vatandaş bize oy vermeli. En önemlisi 20 yıldır iktidar olan bir AKP iktidarı sonrası ortaya çıkmış bir ekonomik kriz, insan hak ve hürriyetlerindeki ihlaller, basının sansür edilmesi, özgürlüklerimizin baskı altına alınması gibi bir dönem içerisindeyiz. Tek adam ile birlikte ülkemiz maalesef aşağılara gidiyor. Bu yüzden vatandaşlarımız aydınlık bir gelecek için CHP’sine oy vermeleri gerekmektedir.” İfadelerinde bulundu.
“MİLLET İTTİFAKININ AMACI PARLAMENTER SİSTEME GEÇMEK”
AK Parti hükümetinin koalisyonlarının kötü olduğu ve koalisyonların bu ülkede olmaması gerektiği sistemini getirdiği söyleyen Dr. Demirkırkan, “AK Parti hükümeti tek adam sistemi üzerine kuruludur. Biz zamanında bu sistemin tam tersini doğduracağını söylemiştik ve dediğimiz oldu. Daha seçime girmeden koalisyonlar oluştu. CHP’nin içerisinde bulunduğu millet ittifakı 2400 maddeden oluşan bir proje ortaya koydular. Bunu herhangi bir ittifakta göremiyorsunuz. Bugün ben seçime giriyorum diyen herhangi bir ittifak iktidar olduğunda neler olacağını henüz söylemiş değil. Ama millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı belli, Cumhurbaşkanı Yardımcıları belli, Merkez Bankası’nın, kamu kurum ve kuruluşlarına kimlerin atanacağı şimdiden belli. Hangi alanda neler yapılacağı sekiz başlık halinde 2 bine yakın fıkrada anlatılıyor. Millet ittifakının amacı parlamenter sisteme geçmek. Ama geçeceğimiz parlamenter sistem geçmiş deneyimlerimizden de yola çıkarak daha iyisini ortaya koyarak güçlendirilmiş parlamenter sistem dediğimiz Avrupa ölçeğinde bir sisteme geçmek için bir koalisyon oluşturduk. Bunu yaparken de ittifakların kötü olduğunu söyleyen insanlar yanılıyorlar. Hepimiz Afyon’luyuz. Afyon’a yapılan yatırımları bir düşünler. En büyük yatırımları Ecevit Erbakan yapmıştır. Eğer siz ortak bir hedef üzerinde birleşiyorsanız, sizin kaç kişi ile yönetildiğinizin bir anlamı yok. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bundan sonra Kemal Bey bu ülkenin yöneticisidir. Kemal Bey’in elinde 2400 maddeden oluşan bir mutabakat metni var. Cumhurbaşkanlığı koltuğuna Ekrem İmamoğlu’da otursa, Mansur Yavaş’ta otursa, Meral Akşener’de otursa yapacakları, parlamenter sisteme geçene kadar bellidir. Biz açığız ve şeffafız bu ülkenin de en çok ihtiyacı olanı da şeffaflıktır.” dedi.
“TÜM PROJELERİMİZ HAZIR”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin projelerinden bazı örnekler veren Dr. Demirkırkan bu projeleri şu şekilde aktardı: “CHP internet sitesine girdiğiniz zaman; iktidar olduğu ilk gün, ilk hafta, ilk ay, ilk üç ve ilk bir yılda yapacakları net bir şekilde yazıyor. CHP iktidara geldiğinde ilk haftasında Katar ordusuna peşkeş çekilen Sakarya’da ki Tank- palet fabrikasını hemen geri alacak. Esnafın pandemi dönemindeki bankalara olan borçların faizleri silinecek anapara ise makul bir şekilde tahsise bağlanarak geri alınacak. Yine esnafın stopaj vergileri kaldırılacak. KYK borçları sebebiyle üzerine haciz gelen öğrencilerin hacizleri durdurulacak borçların ödenmesi belli bir taksite bağlanacak. Bugüne kadar toplanıp da hesap verilmeyen çok miktarda para var bunlarla ilgili hemen gerekli önlemler alınacak. CHP’si iktidara geldiğinde 2 yıl içerisinde Suriye’li, Afkan’lı misafirlerimizin ülkelerine geri dönmeleri sağlanacak. En önemlisi hangi koşulda olursa olsun Süleyman Şah Türbesi hemen yerine iade edilecek. Hayatın her alanı ile ilgili tüm projelerimizi internet sitemizden görebilirler.”
“SEÇİM GÜVENLİĞİ KONUSUNDA
DEVLET ŞEFFAF DEĞİL”
Seçim güvenliği ile ilgili devletin şeffaf olmadığını dile getiren Dr. Demirkırkan, “Maalesef bugün sandık güvenliği ile ilgili bir takım sorunlar yaşanıyor. Özellikle ülkemizi yurt dışından gelen göçmenlerin sayısının kaç olduğu açıklanmıyor. Bu insanların bu ülkeye nasıl girdiği ve neden geldiği açıklanmıyor. Bu insanların oy kullanıp kullanmayacağı da belli değil. Siyasi partilerimiz bu konuda gündelik takipleri ve kayıtları yapmaya çalışıyorlar ancak vatandaşlarımızın da sorumluluk sahibi olup resmi internet sitelerinden kontrolleri sağlayıp olumsuz bir durum ile karşılaştıklarında şikâyet mercilerine iletmesi gerekiyor. Seçimin bu aşaması muallâkta olan bir durum ama seçimin ikinci aşamasında siyasi partilerimiz gereken özeni gösteriyorlar. İstanbul seçiminde çok büyük dersler çıkarttık. Sandığa sahip çıkmanın seçimin sonucunu nasıl değiştirebildiğini anladık. Bu nedenle ıslak imzalara sahip çıkacağız. Şuanda sandık kurulları oluşturuldu. Millet ittifakındaki partilerin hepsi sandık görevlilerini yerlerine yerleştiriyorlar. Biz bunun ötesinde vatandaşlarımızın kendi sandıklarına çıkmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Ben özellikle burada Türkiye Gönüllükleri kuruluşu birçok gönüllü ile çalışıyor ve sandıkların güvenliği için bir sistem geliştiriyor. Vatandaşlarımızın bu özel kuruluşların resmi sitelerine girerek kendi sandıklarında çıkan oyların takip etmelerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Her vatandaş kendi oyuna sahip çıkmalı.” şeklinde konuştu.
“AFYONKARAHİSAR’A ŞEFFAF BİR YÖNETİM VAAT EDİYORUZ”
Afyonkarahisar’ın en büyük sorununun AKP iktidarı olduğunu belirten Dr. Demirkıkan, “AK Parti bizi yıllarca egenin parlayan yıldızı diye avuttu. Size havaalanı yapıyoruz diyen insanlar bugün ‘Havaalanının yapılması’ hataydı diyor. Biz Afyonkarahisar’a şeffaf bir yönetim vaat ediyoruz. Şehrin sorunlarını biliyoruz. Bu sorunların hemen bugünden yarına çözülemeyeceğini de biliyoruz. Anca k çözün için birlikte hareket etmemiz gerektiğine inanıyorum. Birbirimizi aldatmamamız, kandırmamız gerekiyor. En önemlisi sorunun uzmanı- bileni ile çözmek. Bizde öyle yapacağız. İnsanlarımıza ulaşılabilir olacağız. Ancak bir Milletvekilinin en önemli görevi yasamadır. Ben eğer bu alırsam hem Afyonkarahisar için hem de ülkemiz için önemli yasama faaliyetlerinde bulunarak. Vatandaşın sesini Ankara’da duyuracağım. Ortak akıl üreterek birlikte düşüneceğiz ve bu birliktelikle beraber sorunlarımızı çözeceğiz. Afyonkarahisar için güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bunun için desturumuz şu; farklı düşünmezsek fark yaratamayacağız. Biz CHP’de de Afyonkarahisar’da da farklı bir düşünce tarzı ile fark yaratmaya çalışıyoruz. Eğer fark yaratamazsanız farklı sonuçlar alamazsınız. CHP bugüne kadar yaptıklarını tekrar ederek Afyonkarahisar’da bulunduğu yerden bir adım öteye gidemeyecektir. CHP’sinin Afyonkarahisar’da her zaman bir Milletvekili var yine alır. Ama biz buna talip değiliz. Biz Afyonkarahisar’da en az iki mümkünse üç Milletvekilini çıkması gerektiğini düşünüyoruz. Farklı düşünüyoruz, farlı şeyler yapmaya çalışıyoruz ve sonucunda bu dönem için farklı olacağını düşünüyorum.” dedi.

Bakmadan Geçme