• Haberler
  • Siyaset
  • 'Millet İttifakı ile beraber milletimizin huzurunda olacağız'

'Millet İttifakı ile beraber milletimizin huzurunda olacağız'

  Afyonkarahisar'a gelerek İYİ Parti Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener'e imza veren Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, DP İl Başkanlığını ziyaretinin ardından İYİ Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Uysal'a ziyaretinde DP'nin Eski Bakanı ve DP Genel Başkan Yardımcısı Muhammet Kelleci, DP Genel Başkan Yardımcısı Aslan Salman, DP Genel İdare Kurulu Üyesi Ünal Şahinalp, DP [&hellip]

Afyonkarahisar’a gelerek İYİ Parti Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener’e imza veren Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, DP İl Başkanlığını ziyaretinin ardından İYİ Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Uysal’a ziyaretinde DP’nin Eski Bakanı ve DP Genel Başkan Yardımcısı Muhammet Kelleci, DP Genel Başkan Yardımcısı Aslan Salman, DP Genel İdare Kurulu Üyesi Ünal Şahinalp, DP İl Başkanı Gürcan Şensoy ve ilçe başkanları eşlik etti.
Ziyarette ilk konuşmayı yapan İYİ Parti İl Başkanı Erdal Gümüş, Uysal ile akraba olduklarını söyledi. Başkan Gümüş, “Biliyorsunuz, İYİ Parti kurulmadan daha önce de genel başkanımızla Sayın Gültekin beyin görüşmeleri, birliktelikleri vardı. Sonunda da il başkanları toplantısına gittiğimiz zaman kendisinin özellikle söylediği Gültekin beyin dik duruşu bizi çok onurlandırmıştır ve bu sebeple de yolumuzda birlikte yürüyeceğiz diyerek kendisi bize de söyledi. Bu sebeple de orada hem aynı il, hem aynı ilçe, hem de akraba olmamız sebebiyle çok mesut, çok mutlu oldum. Bu sebeple de onur ve gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. İlimizin de inşallah daha ilerleyen zamanlarda da medarı iftarı olacaktır diyerek kendisine tekrar teşekkür ediyorum” dedi.
“PEK ÇOK MESELE GÖĞSÜMÜZE,
GÖĞÜS KAFESİMİZE,
ZİHİNLERİMİZE SIĞMIYOR”
Pek çok meselenin gönüllere, göğüs kafeslerine, zihinlerine sığmadığını aktaran Genel Başkan Uysal, “Bu süreçlerin taa başından itibaren değerli il başkanım Erdal beyin de ifade ettiği gibi derdi millet olan, derdi bu büyük milletin tarihi yürüyüşü olan herkes gibi bizler de çok uzun süredir göğüs kafesimize sığmayan memleketin dertleri, endişeleri ile berabere çıkış yolları aradığımız bu zaman dilimi içerisinde pek çok meseleyi ortak paydalar yaratarak değerlendirmeye hep gayret gösterdik. Bugün Türkiye’nin önünde bir büyük sınav vardır. Tarihin makas değiştirdiği bir eşikte yeniden bu büyük ülkeyi bu yürüyüşü içerisinde kodlayabilecek, hem kendi içerisinde hem de bulunduğu coğrafyada yeniden bir uluslararası güç olarak ilgili etki sahasındaki manevi coğrafyası da dahil olmak üzere gözü yaşlı anaların, gözü yaşlı bacıların, gözü yaşlı çocukların göz yaşını silecek bir büyük iradeye ihtiyaç olduğu noktada Türkiye’nin kıyama kalması gerektiği zamanın arifesindeyiz. İnşallah bu niyetler, bu temenniler ve bu iradeler hayırlara vesile olur. Mübarek üç ayların içerisinde Ramazan’ın arifesinde bu dualarımızda kabul olur. Pek çok cephesinden değerlendirmek yapmaya ihtiyaç var. Ama bugün bir nezaket ziyareti dolayısıyla ben memleketimdeyim. Afyon’dayım, hemşehrilerimizle kucaklaşmaya gayret gösteriyoruz. Biraz evvel il teşkilatımızı ziyarete ettim. Beraberinde gecikmiş bir ziyaret olarak İYİ Parti İl Başkanlığımızı, sizlerin şahsında tüm İYİ Parti mensuplarını da selamlıyorum. Hislerimizi ifade edeceğimiz düşüncelerimiz biraz evvel de ifade ettiğim gibi artık büyük Şair Abdurrahim Karakoç’un ‘Kim çizmiş bu haritayı gönlüme sığmıyor gardaşım, sığmıyor gardaşım’ dediği gibi pek çok mesele gönüllerimize de sığmıyor, göğüs kafeslerimize de sığmıyor, zihinlerimize de sığmıyor” şeklinde konuştu.
“YETER SÖZ MİLLETİN”
‘Yeter Söz Milletin’ sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden Genel Başkan Uysal, “Türkiye’yi bölerek parçalayarak birbirine düşman ederek, Türk insanı ile Türk insanı arasına duvarlar örerek kendi ideallerini, kendi siyasi hedeflerini bir kişinin şahsında koskoca bir devleti yeniden sistematik bir şekilde kodlama gayretlerinin karşısında dün yeter söz milletindir diyerek çıktığımız yolda yeniden Millet İttifakı ile beraber milletimizin huzurunda olacağız. Yüksek gerilim hattında seyreden bir seçim olacağı için de burada bulanan tüm hemşehrilerimin demokrasiye inanan, meşruiyet çizgi içerisinde bütün tacizlere bütün zorlamalara rağmen bu çizgiden ayrılmadan inşallah milletimizin iradesinin net bir şekilde hem Cumhurbaşkanlığı’nda değerli Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in şahsında hep beraber ama beraberinde genel seçimle beraber değişen bütün şartlara rağmen Gazi Meclisimizin tarihsel kimliği ile fonksiyonuyla buluşabilmek adına bir büyük gücü hep beraber ortaya koymak mecburiyetindeyiz” ifadesine yer verdi.
>> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme