'Millet İradesiyle Seçilen Belediye Başkanlarına Saldırılıyor'
CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, milletin iradesiyle seçilen CHP'li Belediye Başkanlarına hem Afyonkarahisar'da hem de tüm Türkiye'de hem siyasi, hem de hukuksuz tüm yollara başvurarak saldırı düzenlendiğini ileri sürdü.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda çelenk töreni düzenlendi.
Törene; Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, CHP İl Başkanı Faruk Duha Erhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Av. Büşra Dişçioğlu Çetinöz, İl Kadın Kolları Başkanı Makbule Abay, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Burcu Gül Didem Kocabal, Gençlik Kolları Başkanı Tufan Akbulut, parti teşkilatları, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
“ÇOCUKLAR TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN GELECEĞİNİN DEĞERİDİR”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından konuşan CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, şunları kaydetti:
“Ne mutlu bize ki çocuklara bayram armağan eden bir lidere sahibiz. 23 Nisan 1920 tarihi Türkiye tarihi açısından en önemli günlerden biridir. Bu tarih TBMM’nin açıldığı gündür. Bu tarihten 4 yıl sonra 23 Nisan’ın bir bayram olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Çünkü milletinin egemenliğinin tescillendiği o gün Türkiye Cumhuriyeti’nin de en önemli bayramı olacaktır. Meclis açıldıktan 9 yıl sonra ise 23 Nisan 1929 tarihinde Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir ve o günden sonra da bu bayram 23 Nisan milli egemenlik ve çocuk bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu kararı verirken ülkemizin en önemli iki değerini bir bayramda birleştirmiştir. Çünkü Türkiye Cumhuriyetinin en temel yapı taşı olan milletin üstünlüğüdür ve Atatürk’ün çocuklar için söylediği, ‘Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir.’ sözündeki gibi çocuklar Türkiye Cumhuriyeti geleceğinin en büyük değeridir.”
“HÜKÜMETE EGEMENLİĞİN MİLLETİN OLDUĞUNU ANLATMAYA ÇALIŞIYORUZ”
“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin duvarında sadece tek bir söz yazar. Egemenlik Kayıtsız şartsız milletindir. İşte biz bugün de mevcut hükümete egemenliğin kayıtsız, şartsız milletin olduğunu anlatmaya çalışıyoruz.” diyen Erhan, “31 Mart 2024 tarihinde vatandaşlarımız sandığa gitti ve özgür iradeleriyle oylarını kullandı. Fakat o günden sonra milletin iradesiyle seçilen belediye başkanlarımıza hem Afyonkarahisar’da hem de tüm Türkiye’de hem siyasi, hem de hukuksuz tüm yollara başvurarak saldırı düzenlenmektedir.
Halkın oylarıyla seçimle geldiniz ve yıllardır bu ülkeyi yönetiyorsunuz. Halkın iradesiyle seçilen tüm belediye başkanlarımıza ve milletin iradesine saygı duyacaksınız, saygı duyacaksınız, saygı duyacaksınız. Artık bunu öğreneceksiniz. Milletin en büyük güç olduğunu, son karar vericinin millet olduğunu kabul edeceksiniz.” şeklinde konuştu.
“SİZ BİZİM GÜLÜMSEMEMİZE YENİLECEKSİNİZ”
Başkan Erhan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şu an hükümetin yanlış politikaları sonucunda mağdur olan ve buna karşı çıkan halkımız karar verecek bu ülkenin geleceğine. Adalete susamış milyonlar karar verecek bu ülkeyi kimin yöneteceğine. Bu ülkenin geleceğine Saraçhane meydanında, Maltepe meydanında, Afyonkarahisar Zafer meydanında toplanan halk karar verecek, akın akın dayanışma sandığına koşan milyonlar karar verecek. Yozgat’ta traktörleriyle meydana akan çiftçiler karar verecek. Bayramda ailesiyle buluşturulmayan, bayramı cezaevinde geçiren gençler verecek doğru kararı. 19 Mart ve 23 Mart’ta Afyonkarahisar sokaklarını ve meydanını dolduran binlerce hemşehrimiz karar verecek. 19 Mayıs’ta İzmir Gündoğdu meydanında toplanacak olan milyonlar verecek kararı. İşte siz bu meydanlara yenileceksiniz. Haklıların güçlü olduğu, doğruların değerli olduğu iyiliğin kazandığı bir Türkiye yaratacağız. Kötülüğünüze karşı iyiliğimiz, doğrumuz, haklılığımız kazanacak. Siz bizim gülümsememize yenileceksiniz.”
“ÇOCUKLARIMIZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLAYAMIYOR”
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamaktan başkaca şeylerin konuşulmak zorunda kalındığını dile getiren Erhan, şöyle konuştu:
“Bugün 23 Nisan ancak biz çocukların bayramını coşkuyla kutlamak yerine Bolu Kartalkaya’da ölen 36 çocuğumuzu konuşuyoruz, hayatlarının başında ölüme terk edilen yeni doğan ölümlerini konuşuyoruz, çocuk anneleri konuşuyoruz. Evet, Devlet Hastanesinde doğum yapan 14 yaşındaki çocuğu konuşuyoruz. 8 yaşında hayata veda eden Narin bebeği konuşuyoruz. Yurtlarda tecavüz edilen çocuklardan bahsediyoruz.
Filistin’de katledilen masum çocukları konuşuyoruz. Bayramda dedesinden harçlık alamayan çocukları konuşuyoruz. Sebepsizce öğretmenlerinden ayrılan çocukları konuşuyoruz. Eğitim modeli her yıl değişirken sistemin içinde boğulan, yeterli eğitim alamayan çocukları konuşuyoruz. Okullarda sağlıklı beslenemeyen, temiz içme suyuna bile ulaşamayan çocukları konuşuyoruz. Dersliklerinde, koridorlarında yeterli hijyen sağlanamadığı için hastalanan çocuklarımızı konuşuyoruz.”
“ÇOCUKLARIN GELECEĞİNİN TEMİNATI CHP’DİR”
CHP’nin çocukların geleceğinin teminatı olduğunu dile getiren Erhan, sözlerini şu şekilde tamamladı:
“Hiç şüpheniz olmasın ki Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklarının geleceğinin teminatı, o çocuklara bayram hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Çocuklarımızın özgürce yaşadığı, geleceğe umutla baktığı, bu ülkede hayaller kurduğu aydınlık geleceğin teminatı CHP’dir.
Emin olun ki yıllardır samimiyetsiz Filistin politikalarıyla ölümlerin durmasına hiçbir katkı sağlanamayan Filistinli masum çocukların geleceğinin teminatı da yine CHP’dir. Bu günler geçecek, bu düzen değişecek, bu karanlıktan hep birlikte çıkacağız. Çocuklarımızın yüzü gülene kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.
Biz çocuklarımıza umut olacağız. Biz bu çocuklarımızın yüzünü güldüreceğiz. Emin olun, sonunda kötülük kaybedecek ve biz kazanacağız. Millet kazanacak, halkımız kazanacak.
Bugün çocuk bayramıdır. Son olarak buradan bütün çocuklarımıza seslenmek istiyorum: Çocuklar inanın, inanın çocuklar, güzel günler göreceğiz güneşli günler, motorları maviliklere süreceğiz, güzel günler göreceğiz güneşli günler.” Tören günün anısına çekilen toplu fotoğrafla sona erdi.
Bakmadan Geçme





