Millet eğilmez bayrak inmez – Kocatepe Gazetesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Demokrasi Nöbetinin 14. memleketi Afyonkarahisar'da tuttu. Dün akşam ki demokrasi nöbeti programını Memur-Sen icra etti. Kur'an-ı Kerim tilaveti, selanın ardından yatsı ezanının okunması sonrası program başladı.DARBELER TARİHİN ÇÖP SEPETİNDEAçılış konuşmasını Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Abdülkadir Hız yaptı. ABD'de bir darbenin başarılı olması için o ülkenin liderinin öldürülmesi gerektiği [&hellip]

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Demokrasi Nöbetinin 14. memleketi Afyonkarahisar’da tuttu. Dün akşam ki demokrasi nöbeti programını Memur-Sen icra etti. Kur’an-ı Kerim tilaveti, selanın ardından yatsı ezanının okunması sonrası program başladı.
DARBELER TARİHİN ÇÖP SEPETİNDE
Açılış konuşmasını Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Abdülkadir Hız yaptı. ABD’de bir darbenin başarılı olması için o ülkenin liderinin öldürülmesi gerektiği yorumları yapıldığını hatırlatan Hız; “Hainlerin önünde eğilmedik. Hep birlikte yine eğilmeyeceğiz. Bu hainler Çanakkale Şehitlerinin şahlanışını unuttular. Bunlar ellerinde sopalarıyla tanklara hedef olan bacılarımızı unuttular. Bu alçak FETÖ itleri ellerinde bastonları ile meydanlarda koşan dedeleri, nineleri unuttular. Kim iktidara gelirse gelsin darbeler bir daha geri gelmemek üzere tarihin çöp sepetine atılmıştır” dedi.

“GEZİZEKALILAR GİBİ HAREKET EDİLMEDİ”
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 15 Temmuz darbe kalkışması gecesinde Allah’ın vatanına, bayrağına, hükümetine inanan insanlarla olduğunu vurguladı. 81 ilde milyonlarca insanın sokaklarda vatan mücadelesi verdiğini dile getiren Yurdunuseven; “81 vilayette insanımız vatanı, bayrağı, milleti, meşru şekilde seçtiği hükümeti için mücadele verdi, vermeye de devam ediyor. Ama bu mücadeleyi yaparken hiçbir kamu malına zarar verilmedi. Yakın tarihte olduğu gibi Gezi olaylarında ki gibi bordürler sökülmedi. Tek bir taş yerinden oynamadı. Gezizekalılar gibi hareket edilmedi. Allah bizimle, buna sonuna kadar inanıyorum” diye konuştu.
GERÇEK YÜZLERİ
17-25 ARALIK’TA GÖRÜLDÜ
İl Genel Meclisi (İGM) Afyonkarahisar Başkanı Salih Sel, 17-25 Aralık sürecinde FETÖ’nün gerçek yüzünün görüldüğünü hatırlattı. FETÖ ele başısı Fetullah Gülen’in otoritesinin İsrail olduğunu dile getiren Sel; “Cumhurbaşkanımızın Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lidere sahip olduğumuz için Allah’a şükrediyorum. Allah, O’nu başımızdan eksik etmesin, uzun ömürler versin inşallah. FETÖ’nün din anlayışı ile bizim dinimizin uzaktan yakından hiçbir alakası yoktur. Onlarınki gibi bir din anlayışı yoktur, olamaz. Bizim dinimizin usül ve esasları bellidir” şeklinde konuştu.

“ÇUKUR HOCALIĞINDA İÇİNİ BOŞALTTI”
TÜMSİAD Başkanı M. Emin Birliktir, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ele başı Fethullah Gülen’in bir “çukur” olarak Pensilvanya’da bulunduğunu kaydetti. Sözkonusu “çukurun” Papa’nın elini öpüp, dinler arası diyalogtan söz ettiğine dikkat çeken Birliktir şöyle konuştu: “Peygamber Efendimizin (SAV) dünyayı şereflendirmesi ile İslamiyetten önceki tüm dinler bitti. Ama tüm gerçeklerin üzerine örtmeye çalıştılar. O hainlerin hesabı varsa, elbet Allah’ın da hesabı var. Devleti, milleti yok etmek isteyenler milletin tepkisini hesap edemedi.
Cemaatçilik, vakıfçılık bu topraklarda bin 400 yıldır var. Bunların içini boşaltmaya kalktılar. Bu “çukur” hocalığında içini boşalttı.”

HAİNLER GERÇEĞİ GÖREMEDİ
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, hainlere ve onların emellerinin gerçekleşmemesi için mücadele eden halka minnettar olduklarını kaydetti. Bu noktada Afyonkarahisar halkını da kutlayan Çoban şunları söyledi: “Elbette hainler yaptıklarının cezasını gerekitği şekilde çekecek. Ama bir insan bu kadar aptal, bu kadar geri zekalı olabilir mi? Maalesef bu zavallı hainler gerçeği göremediler. Bu süreçte halkımız başta olmak üzere demokrasi nöbetlerinde Afyonkarahisar Belediyesi ikram hizmetlerine dördüncü günden sonra destek veren tüm işadamlarına, sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etmeyi borç biliyorum”
NÖBET VE GAZA MÜBAREK OLSUN
Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, demokrasi nöbetinin 14. gününde memleket genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar meydanlarında ki kalabalığın devam ettiğini belirtti. Her kesimden insanın her yaş grubundan insanın sabaha kadar demokrasi nöbeti tuttuğunu dile getiren Vali Yıldırım; “Başkomutanımız yeter deyinceye kadar meydanlardayız. Meydanlarda ki nöbet katılımcılarımızın nöbetleri ve gazaları mübarek olsun” dedi.

MÜCADELE 2. İSTİKLAL DESTANI
Programın son konuşmasını Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptı. Afyonkarahisarlı hemşehrilerini gönülden sevdiğini belirterek konuşmasına başlayan Eroğlu, Afyonkarahisar’ın şehitler diyarı olduğunu kaydetti. Zafer Haftası başlangıcı olan 25 Ağustos tarihinin yaklaştığına değinen Eroğlu; “Darbe kalkışmasına karşı verilen mücadele ikinci İstiklal Destanıdır. Bu şerefli nöbeti tutan herkese çok teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın selamlarını bu vesile ile iletmek istiyorum. Buradan ayrıldığım da sizlerin selamını sırasıyla Ankara’ya, İzmir’e ve Balıkesir’e ileteceğim. İnşallah bu nöbette yer alan herkes cennet-i ala da buluşacak. Hükümet olarak çok şükür dim dik ayaktayız. Böylesi bir destanı yazan aziz milletimizden başka bir millet yok” diye konuştu.
FETÖ’YÜ ALT ETMEYE AFYON YETER
Demokrasi nöbeti için 7’den 70’e herkesi birarada görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Eroğlu, FETÖ’ye değil Türk halkın tek başına yiğit Afyonkarahisar halkının yeteceğini, hatta Afyonkarahisarlıların yüzlerce FETÖ’yü alt edebileceğini ifade etti. Hainlerin kökünün dışarıda olduğunu, Türkiye’yi bölmek isteyen “çukurun” çukurdan da aşağı olduğuna değinen Eroğlu; “Daha önce yapılan hiçbir darbe de vatandaş taranmadı. TBMM hiçbir darbede bombalanmadı. Efendilerinin emirlerini yerine getirmeye kalkışan hainler Türk Milletini hesap edemediler. Şanlı kahraman Türk Milleti’nin bu destanı tarihe yazıldı. Bu alçak darbe girişimi Cumhurbaşkanımızın dirayeti, feraseti ve halkımızın mücadelesi ile püskürtülmüştür. Tüm vatandaşlarımız darbeye karşı tek yürek, yek vücut oldu. Allah’a şükürler olsun ki ümmetin son kalesi olan Türkiye düşmedi. İnşallah bu şanlı bayrak ilelebet dalgalanacak. Bu ezanlar ilelebet okunacak. Bu bayrak inmez bu millet eğilmez. Hainler en ağır şekilde cezalandırılacak. Sayın Cumhurbaşkanımıza kalkışma sırasında güvenliği için Yunan adalarına götürülmesi teklif edildiğinde kendisi kükremiş ve ‘Biz yola kefenimizi giyerek çıktık’ demiştir. Kardeşler biz kefenimizi giyerek bu yola çıktık. Elabaşıları ile birlikte darbeci askerler haindir. Ama Mehmetçiği bundan ayırmak lazım. Silahlı kuvvetlerin içinde oranları yüzde 1,5” Demokrasi nöbeti sabah namazının kılınması ile tamamlandı.  >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme