• Haberler
  • Genel
  • “Millet Devlet Baba'yı arıyor” – Kocatepe Gazetesi

“Millet Devlet Baba'yı arıyor” – Kocatepe Gazetesi

MHP İl Başkanı Aziz Aslan, mevcut iktidar anlayışının kendileri gibi düşünmeyen herkese neredeyse yaşama hakkı bırakmadığını, yok kabul ettiğini ileri sürdü. Aslan, her geçen gün ülkenin karanlığa sürüklendiğini, Türk Milleti’nin Devlet Baba'yı aradığını söyledi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Aziz Aslan MHP'de düzenlediği basın toplantısında Başbakan Erdoğan’ın Habertürk ekranında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin [&hellip]

"Millet Devlet Baba’yı arıyor"

MHP İl Başkanı Aziz Aslan, mevcut iktidar anlayışının kendileri gibi düşünmeyen herkese neredeyse yaşama hakkı bırakmadığını, yok kabul ettiğini ileri sürdü. Aslan, her geçen gün ülkenin karanlığa sürüklendiğini, Türk Milleti’nin Devlet Baba’yı aradığını söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Aziz Aslan MHP’de düzenlediği basın toplantısında Başbakan Erdoğan’ın Habertürk ekranında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konuşmasına telefon ederek müdahale etmesi tartışmaları ve son dönemdeki gelişmeler hakkında değerledirmelerde bulundu. Aslan, katılımcılara konu ile ilgili telefon kayıtlarını dinleterek video izletti.
İFADELER ŞIK DEĞİL
Türkiye’de son aylarda her gün Türk Milleti’ni hayretler içerisinde bırakıp, derin düşüncelere iten, infial oluşturacak olaylar olduğunu kaydeden MHP İl Başkanı Aziz Aslan, insanların devleti şirket gibi yönetenlerin yaptıklarını izledikçe “nereye gidiyoruz, ne olacak halimiz?” sorusunu sorduklarını söyledi. Aslan; “İleri demokrasiyi dilinden düşürmeyen Başbakan’ın bir televizyon kanalında bir muhalefet partisi liderinin Cumhurbaşkanından beklentileri ile ilgili sözlerinin aktığı yazıya bile tahammül edememesi çok düşündürücü ve anlamlıdır. Bu nasıl bir demokrasidir ki, MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin Gezi olayları ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü göreve çağıran sözlerinin alt yazı şeklinde bile geçirilmesine tahammülü olmamış ve hiçte şık olmayan ifadelerle kaldırtmıştır.” dedi.
ULUSAL BASININ HALİ ORTADA
Tüm yaşananların, son aylarda defalarca da görüldüğü gibi, ülkeyi yönetenlerin demokrasiyi, hukuku, adaleti, yargıyı ve güvenliği işlerine geldiği gibi uyguladıklarını belirten Aslan; “Oysa ki adalet, hukuk, güvenlik herkese lazımdır. Bilinmelidir ki bir gün devran dönecek ve kendilerine de lazım olacaktır. Ayrıca bu yaşananlar, yıllardır ‘yandaş medya’ diye ifade ettiğimiz ulusal basının bir çoğunun da ne halde olduğunu bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Tabii ki yaşananlar hem ulusal basına olan güveni ve hem de idare edenlere karşı güveni sarsmaktadır.” diye konuştu.
ÜLKE KARANLIĞA SÜRÜKLENİYOR
Türkiye’de devlet baba kavramının “parti baba” haline dönüştürüldüğünü ileri süren MHP İl Başkanı Aziz Aslan, yaşananların çok acı ve adalet dışı olduğunu belirtti. Aslan; “Özellikle son iki ayda ülke gündemi karma karışık bir hal almıştır. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonları, para sayma makineleri, para kasaları, ayakkabı kutuları, tırlar dolusu silahlar, yapılan görev değişiklikleri gibi bir çok konu hiçbir vatan evladının arzu etmediği durumlardır. Azıcık vicdan sahibi vatandaşlarımız bu durumdan rahatsızdır. Gelecekte çocuklarımıza nasıl bir ülke bırakacağımız konusunda endişelidirler. Kendileri gibi düşünmeyen herkese neredeyse yaşama hakkı bırakmayan ve yok kabul eden anlayış her geçen gün ülkeyi karanlığa sürüklemektedir. Aziz milletimiz Devlet Baba’yı aramaktadır.” şeklinde konuştu.
“VATAN EVLATLARI
UNUTULDU”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi sessiz kalmakla suçlayan ifadelerin sessizlik değil, sesinin kesilmek istendiği gerçeği ile ortaya çıktığını söyleyen Aslan; “Artık bu milletin mensuplarının Sayın Devlet Bahçeli’nin neden sesinin kesilmeye çalışıldığını anlamalarını beklemekteyiz. Bu ülkede sadece bakanlar, bakan çocukları ve işadamları yaşamamaktadır. Bakan evlatları sayesinde vatan evlatları unutulmuştur. Bizi yönetenlere yakın işadamlarının kendi aralarında yaptıkları konuşmalar sosyal medyada yer bulmaktadır. Eğer bu görüntüler ve tape kayıtları doğruysa bunun yorumunu milletimize bırakıyorum.” ifadelerini kullandı.
RÜŞVETE, SÖMÜRÜYE KARŞIYIZ
Söz konusu konuşmada büyük beyefendilerden, bakanlardan bahsedildiğini ileri süren MHP İl Başkanı Aziz Aslan şunları söyledi: “Yine birileri birilerinin koltuğunun altına girerek tüyü bitmemiş yetimlerin haklarını mı yağmalamaktadır? Yine bu hususun yorumunu da halkımıza bırakıyoruz. Zengin daha zengin, fakir daha fakir olmaktadır. Eğer bu kayıtlar doğruysa, üstelikte bunları bu milletin bütün fertlerine aleni ve fütursuzca küfürler yağdırarak yapmaktadırlar. Biz genel olarak, ne zaman ve kim tarafından yapılırsa yapılsın, kim olursa olsun, milletin paralarının rüşvetle ve hırsızlıkla sömürülmesine karşıyız.”
TUZ KOKTU, YOLUN SONU GÖRÜNDÜ
17 Aralık 2013 tarihinde yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sonrası Başbakan’ın “Suçları belgeleninceye kadar herkes suçsuzdur. Bizim abdestimizden şüphemiz yok.” sözlerine hatırlatan Aslan şöyle konuştu: “Peki, o günden bu yana paralel devlet, örgüt, çete diye adlandırdıklarının belgesi var mı ki, ortamı gerip duruyorsunuz. Suçu bir yerlere atarak yine mağdurları oynuyorsunuz. Madem abdestinizden şüpheniz yoktu, namazı kılsaydınız da çocuklarınızı adalete teslim etseydiniz, suçlu değillerse de aklansalardı daha iyi olmaz mıydı? Ama merak etmeyiniz, bizler bu yolsuzluk, rüşvet ve hırsızlıkları unutmayacağız ve unutturmayacağız. Tuz kokmuştur ve yolun sonu görünmektedir.”
MİLLETTEN BEKLENTİ SAĞ DUYU
MHP camiası olarak bu ve benzeri müdahaleleri, rüşvet ve rant paylaşımlarını kınadıklarını ilan eden İl Başkanı Aziz Aslan sözlerine şöyle devam etti: “Ülkeyi idare edenleri duygusallıktan uzak, adaletli ve demokratik bir yönetim anlayışına davet ediyoruz. Kayıtsız şartsız, tabiiyet düşüncesine göre, irdelemeden, araştırmadan, verilen oyların bu olumsuz durumların yaşanmasına sebep olduğunu düşünmekteyiz. Milletimizin de daha fazla ilgili ve sağduyulu karar vermesini beklemekteyiz. 30 Mart’ta yapılacak olan seçimler bunun için bir fırsattır.”
HERKES POTANSİYEL SUÇLU DEĞİL
Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran MHP İl Başkanı Aziz Aslan, internet yasasının kabul edilmesini yadırgamadıklarını söyledi. Aslan; “İleri derece de demokrasiyi yerleştirme gayesiyle demokrasiye en çok zararı verenlerin, dindarlık iddiası ile dine, manevi, milli değerlere en çok zarar veren zihniyetin insanların temel hak ve hürriyetleriyle ilgili kısıtlamalara gitmelerini artık millet olarak yadırgamıyoruz. Bu durumu doğal olarak değerlendiriyoruz. Herkesi potansiyel suçlu konumuna koymayı doğru bulmuyorum.” dedi. Toplantıya; MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Fatih Çetinkaya, Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, İl Kadın Kolları Başkanı Av. Gönül Ar Güngör, il, merkez ilçe, kadın kolları üyeleri, bazı İGM üyeleri ve partililer katıldılar. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme