Millet bayrağına yapılan hainliği unutmaz

Türkiye Harp Malulu Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Türk Milleti’nin bayrağına yapılan hainliğini unutmayacağını söyledi Türkiye Harp Malulu Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı dernekte düzenlediği basın toplantısında doğu ve güneydoğu da yaşanan kepazeliklerin haddini aştığını kaydetti. Kumartaşlı, Türk Milleti’nin bayrağına yapılan hainliği unutmayacağını [&hellip]

Millet bayrağına yapılan hainliği unutmaz

Türkiye Harp Malulu Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Türk Milleti’nin bayrağına yapılan hainliğini unutmayacağını söyledi

Türkiye Harp Malulu Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı dernekte düzenlediği basın toplantısında doğu ve güneydoğu da yaşanan kepazeliklerin haddini aştığını kaydetti. Kumartaşlı, Türk Milleti’nin bayrağına yapılan hainliği unutmayacağını söyledi.
DEVLETE UZANAN
BAŞ KESİLİR
“Analar ağlamasın dediler, insan hakları dediler, demokrasi dediler, şunu dediler bunu dediler devletin otoritesini orada bitirdiler.” diyen Dernek Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı; “Hepsinin sığındığı analar ağlamasın. Peki, binlerce şehidin anası şimdi ağlamıyor mu? Sormuyorlar mı benim evladım niye şehit oldu diye. Gaziler kendilerine sormuyorlar mı ben niye sakat kaldım diye. Artık yeter. Devlete baş uzandı mı kesilir. Bunun tartışması olmaz. Oradaki hain de anlar devletle şaka olmaz, hele şehit kanı ile süslenmiş bayrağı ile hiç şaka olmaz. Olayı yumuşatmaya çalışmanın bir manası yok o bayrağımızı indiren hain çocukmuş, çocukken bunu yapıyorsa büyüyünce kim bilir neler yapar. Ona orada haddini bildirecek. Aleme ibret olsun.” dedi.
SORUMLU SADECE
AST RÜTBELİ ASKERLER DEĞİL
Aylardır sabırların taşırılıp insanların sokağa dökülmeye çalışıldığını dile getiren İsmail Kumartaşlı, İmralı canisinin bu hainliği çözebileceğinin söylendiğini belirtti. Sorunu devletten başka kimsenin çözemeyeceğini vurgulayan Kumartaşlı; “Bunu devletten başka kimse çözemez. Sadece asker çözer polis çözer. Nasıl diğer yerlerde biraz bir kıpırtı olunca gereken yapılıyorsa oradaki bu hainliğe misli ile cevap verilmesi gerekir. Gündem bu şekilde değişmez. Öte yandan Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı Diyarbakır’ın en büyük askeri birliklerinden birisidir. Eğer bir terörist bu birliğe girmeye cesaret edip girebiliyor ve bu eylemi yapıyorsa bu olayın sorumlusu sadece o birlikteki ast rütbeli askeri personel değildir.” diye konuştu.
KUNDAKÇI PAŞA BAYRAĞI İNDİRTMEDİ
İsmail Kumartaşlı, Başbakan Erdoğan’ın “Gereken yapılacak askeri personelde soruşturulacak.” ifadeleri ile soruşturma sonucu halkanın en zayıf kısmına fatura kesileceğini söyledi. Kumartaşlı; “Yapılacağı belirtilen soruşturma sounu takım komutanı seviyesindeki bir teğmen, üsteğmen, astsubay veya uzman çavuşa fatura kesilecek. Burada asıl sorumlu tutulacak ve kendini sorgulayacak olan Kuvvet Komutanları ve Genel Kurmay Başkanı dır. Nasıl ki 1996 yılında hemşerimiz gururumuz Hasan Kundakçı Paşa Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı iken bayrağımızı indirmeye çalışan Rum’u vurarak o direkten indirdi ise bu günde aynı hareket o birlikteki askeri personel tarafından yapılamalıydı. O personelin arkasında da komutanlar omurgalı bir şekilde durmalıydı.” şeklinde konuştu.
BAYRAK NAMUS VE
BAĞIMSIZLIKTIR
Bayrağın namus, bağımsızlık sembolü olduğunu dile getiren Kumartaşlı sözlerine şöyle devam etti: “Bayrağımız derneğimizin duvarında aslı olan resimlerin kanıdır. Bayrağımıza uzanan eller kırılmalıdır. Kırılmaz gereken yapılmazsa iş başa düşer. Biz şehit aileleri ve gaziler gerekeni yaparız. Yapılan bu eylem tüm şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır. Bu anlamda dernek olarak Afyonkarahisar’da yapılacak olan eylem, bayrağa saygı vb. mitinglerde en önde olacağımızı bildirerek tüm halkımızdan bayrağımıza sahip çıkmaları adına işyerleri ve evlerine bayrak asmalarını rica ederiz. Özel halk otobüsü işletmesi Turex şirketi yönetimine tüm araçlarına Türk bayrağı asma hassasiyeti gösterdiği için teşekür ediyorum.”
“BUNUN HESABI SORULMALI”
Şehit babası Mustafa Çınar, Türk bayrağına yapılan hakareti kabul etmediklerini, siyasi erklerin barış sürecinde ne kadar taviz verdiklerini bilmek istediklerini söyledi. Lice’de yaşanan olaylarda Türk askerinin elleri bağlı birşey yapamadığını dile getiren Çınar; “Bu ne demektir? Bu bir aymazlıktır. Yeter artık milletin bardağını taşırmasınlar. Askere ve polise vur emri verilsin. Şimdi neden taviz veriliyor? Neyin üzerine taviz veriliyor? Oy için mi taviz veriliyor. Nöbetçi asker bayrağı indireni vurmadı ise demek ki onun vur emri yetkisi yok. Ana jet üssü kıyısına o kadar terörist gelip nasıl elini kolunu sallayıp içeriye girebiliyorlar. Soruşturma İçişleri Bakanına, Genel Kurrmay Başkanına açılmalı. Biz çocuklarımızı bunlar için şehit etmedik. Bunun hesabı sorulmalıdır.” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme