• Haberler
  • Genel
  • Millet Atatürk'ünü seviyor – Kocatepe Gazetesi

Millet Atatürk'ünü seviyor – Kocatepe Gazetesi

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 74’ncü yıldönümü nedeniyle Afyonkarahisar’daki anma programına Süleyman Demirel Fen Lisesi ev sahipliği yaptı. Programda konuşan Okul Müdürü Cemalettin Demircan, Atatürk’ün tüm dünya tarafından sevilen, sayılan ve örenk alınan bir lider olduğuna dikkat çekti Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen çelenk törenin ardından Süleyman Demirel Fen Lisesi öğretmen ve öğrencilerince [&hellip]

Millet Atatürk’ünü seviyor

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 74’ncü yıldönümü nedeniyle Afyonkarahisar’daki anma programına Süleyman Demirel Fen Lisesi ev sahipliği yaptı. Programda konuşan Okul Müdürü Cemalettin Demircan, Atatürk’ün tüm dünya tarafından sevilen, sayılan ve örenk alınan bir lider olduğuna dikkat çekti

Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen çelenk törenin ardından Süleyman Demirel Fen Lisesi öğretmen ve öğrencilerince okul salonunda sunulan anma programı gerçekleştirildi. Atatürk’ü Anma programına yoğun katılım olduğu gözlendi.
ATATÜRK DÜNYADA SAYILAN LİDER
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Okul Müdürü Cemalettin Demircan tarafından günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yapıldı. Atamızın 74’ncü ölüm yıldönümünde saygı, rahmet ve şükranla anıldığını kaydeden Demircan, 10 Kasımlar’ın artık onun aramızdan ayrılışının anma ve matem günü olmaktan çıkarak, Türk Milletine bıraktığı eserlerin zenginleştirilmesine ve yeni nesillere daha iyi anlatılmasına vesile olduğuna dikkat çekti. 10 Kasımlar’ın Atatürk’ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini, Türk Milletine kazandırdıklarını ve kazandırmak istediklerini doğru anlamak bakımından büyük önem taşıdığına değinen Okul Müdürü Cemalettin Demircan; “Atatürk savaşlardaki başarılarıyla, büyük asker, yönetimi ile büyük bir devlet adamı, görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk, geçerlilik, uluslararası ilişkilerde güvenilirlik, barış ve insan severlik değerleriylede evrensel bir kişidir. Ayrıca gerek kendi milleti gerekse dünya için endişe ve korku kaynağı olan bazı liderlerin bugün ya unutulmuş ya da kötü mirasları ile anılır olmuşlardır. Atatürk ise sevgi ve saygı uyandırarak Türk Milletini çağ ile tanıştırmaya gayret edip varlığını teminat altına almaya yöneltmiştir. Ülkemizin en zor anında bile düşünüp ortaya koyduğu milli hedef ve stratejilerin hatırlanması bu çabaların anlam ve öneminin çok iyi bilinmesini gerektirmektedir.” dedi.
MÜCADELE BAĞIMSIZLIK
CESARETİYLE MÜMKÜN
Süleyman Demirel Fen Lisesi Müdürü Cemalettin Demircan, akılcı düşünen, kendine güvenen ve sorumluluk sahibi kendi ifadesiyle; “Muassır medeniyet seviyesini yakalayıp onu aşan bir toplum.” oluşturmaya çalışan bir Atatürk’ün özümsenmesiyle, devlet ve toplum hayatına getirdiği ilkelerin akılcılığa ve bilimciliğe dayanarak benimsenmesiyle gerçekşebileceğini söyledi. Atatürk’ün “Benim manevi mirasım ilim ve akıldır.” ifadesiyle bu durumu ifade ettiğini aktaran Demircan; “Atatürk’ün gösterdiği yolda ilerleyebilmek yani çağdaş medeniyeti yakalayıp aşabilmenin tahmin ve yaklaşımlarımızı klişelerden arınmış açık bir zihinle yapabilmek, mücadelemizi Mustafa Kemal’in irade gücü, azim, bağımsızlık aşkı, cesareti ve disiplini ile gerçekleştirebilmek mümkündür. Atatürk herhangi bir kimsenin veya topluluğun tekelinde değildir. Bütün milletimizin bağlı olduğu ve sevdiği bir Atatürk vardır. Onu sevmek, anlamak ve onun prensiplerini milletimizin idrakiyle örtüştürmek milletin her ferdinin hakkı ve vazifesidir. Millet egemenliğine ve onuruna doğrudan doğruya sahip olmanın kıymetini iyi bilen ve anlayan Türk Milleti bu hakkına gelebilecek her türlü tehlike ile başedecek güçtedir. Aramızdan ayrılışının 74’ncü yılında büyük Önder Atatürk’ü bir kez daha sevgi ve saygı ile anıyorum. Ruhu şad olsun.” diye konuştu.
ÖĞRENCİLERE ÖDÜLERİ VERİLDİ
Süleyman Demirel Fen Lisesi öğrencilerince Atatürk’ün Gençliğe hitabesi okunup, gençliğin Ata’ya cevabı yine okul öğrencileri tarafından verildi. İkmal Yüzbaşı Yılmaz Altunay tarafından “Atatürk’ün Askeri Kişliği” başlıklı sunumu yapıldı. Atatürkle ilgili şiir okunması, Ata’nın sözlerinin sunumu, Atatürk’ün Afyonkarahisar’daki izlenimlerine yer verilen anma programı Atatürk Orotoryosu ile devam etti. Okul korosunca Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Atatürk konulu resim, şiir, kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle tören sona erdi. Anma programına; Vali İrfan Balkanlıoğlu, İkmal ve Garnizon Komutan Vekili Albay Zekeriya Kıray, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, İGM Başkanı Salih Sel, Baro Başkan Vekili Av. Serkan Macif, Hava Meydan Komutanı Kurmay Albay Engin Eskici, PMYO Müdürü Müjdat Karagöz, Türkiye Harp Malulu Şehit Gazi Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler katıldılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme