Migrenin tedavisi var – Kocatepe Gazetesi
AKÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yaman, baş ağrıları ile baş ağrısına yol açan migrenin halk arasında bilinenin aksine tedavisinin olduğunu söyledi Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından AKÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yaman’ın verdiği “Başınız Ağrımasın” konulu bir konferans düzenlendi. AKÜ Atatürk [&hellip]
AKÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yaman, baş ağrıları ile baş ağrısına yol açan migrenin halk arasında bilinenin aksine tedavisinin olduğunu söyledi
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından AKÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yaman’ın verdiği “Başınız Ağrımasın” konulu bir konferans düzenlendi. AKÜ Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa MYO öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
“EN ÇOK GÖRÜLEN
RAHATSIZLIKLARDAN BİRİSİ”
Konferansın açılış konuşmasını yapan Öğretim Görevlisi Önder Cartıllı “Baş ağrısı toplumda en çok görülen rahatsızlıklardan birisidir. Gerek hekimlerin en sık karşılaştığı, gerekse hasta yakınlarının en çok etkilendiği sağlık sorunudur. Baş ağrılarının önemli bir bölümü migren ve gerilim tipi baş ağrısı üzerindeki kronik ağrılardır. Kişiyi hem ağrı özelliğiyle hem de dolaylı ve dolaysız sonuçlarıyla etkilemektedir. Hayati tehlike oluşturan hastalık belirtisi oluşturabilmesi, ağrıya bağlı iş gücü kaybı oluşturması, sağlık harcamaları ve ekonomik kayba neden olması nedeniyle baş ağrısı önemli bir konudur” şeklinde konuştu.
“HER BAŞI AĞRIYANA
TOMOGRAFİ VE
MR YAPILMASI GEREKSİZ”
Atatürk Sağlık Hizmetleri MYO öğrencilerinin baş ağrısının önemi ve etkileri hakkında yaptıkları sunumların ardından başlayan konferansta AKÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yaman, baş ağrıları ile baş ağrısına yol açan migrenin halk arasında bilinenin aksine tedavisinin olduğunu vurgulayarak, “Günümüzde kullanılan tedavilerde başarı oranı, %80-90’larda. Ancak her başı ağrıyana tomografi ve MR gibi tetkiklerin yapılması gereksiz. Bunun yerine başı ağrıyan hastaların bir nörolog tarafından değerlendirilmesi ve sadece gerekli olan hastalara MR ve tomografi gibi tetkiklerin istenmesi gerekir. Bugün itibari ile Türkiye’de MR cihazlarının çok fazla olmasının ve çok fazla tetkik yapılmasının bir nedeni de maalesef her başı ağrıyana bu tetkiklerin yapılması” dedi.
Dr. Yaman, dirençli migren olgularının dahi AKÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Baş Ağrısı Polikliniğinde girişimsel yöntemler ile rahatlıkla tedavi edilebildiğini ve oldukça başarılı olduğunu söyledi. Konferans, Prof. Dr. Yaman’ın katılımcıların sorularını yanıtlamasının ardından sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)