• Haberler
  • Genel
  • Migren için yeni uygulama – Kocatepe Gazetesi

Migren için yeni uygulama – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde migren tedavisinde yeni bir yöntem uygulanıyor Migren hastalarına yeni ve etkili tedavi yöntemlerinden biri olan Botulinum Toksin (BoNT) enjeksiyonları, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başağrısı Polikliniğinde uygulanmaya başlandı.Uygulama hakkında konuşan Prof. Dr. Mehmet Yaman, migren başağrılarının toplumun yaklaşık %16'sında görüldüğünü ve bu oranın erişkin yaşlarda çok daha fazla [&hellip]

Migren için yeni uygulama

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde migren tedavisinde yeni bir yöntem uygulanıyor

Migren hastalarına yeni ve etkili tedavi yöntemlerinden biri olan Botulinum Toksin (BoNT) enjeksiyonları, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başağrısı Polikliniğinde uygulanmaya başlandı.
Uygulama hakkında konuşan Prof. Dr. Mehmet Yaman, migren başağrılarının toplumun yaklaşık %16’sında görüldüğünü ve bu oranın erişkin yaşlarda çok daha fazla bireyi etkilediğini söyledi. Migrenlilerin onda birinde kronik migren geliştiğini (her ayın en az 15 gün başağrısı ile geçmesi) ve tedavide asıl zorlanılan kişilerin kronik migrenliler olduğunu belirtti. Prof. Dr. Yaman, “Geçtiğimiz yıllarda Sağlık Bakanlığı tarafından kronik migrenli hastalara BoNT uygulaması çıktı, biz de o tarihlerden itibaren kliniğimizde kronik migrenli hastalara BoNT uyguluyoruz ve sonuçlar çok sevindirici. Halk arasında migrenin tedavisi yoktur diye bir inanış var, bu inanış yanlıştır. Migrenin tedavisi vardır. Tedavide zorlanılan özellikle kronik migrenli hastalarda BoNT enjeksiyonları yeni bir umut olmuştur. Şu ana kadar hastalarımızdan aldığımız yanıtlar oldukça başarılı” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

TEDAVİ NASIL
UYGULANIYOR?
Tedavinin uygulanışı hakkında da konuşan Dr. Yaman, “BoNT tedavisi, özel deneyim gerektiren bir tedavidir. Mutlaka bu konuda deneyimli nöroloji uzmanları tarafından yapılmalıdır. Baş, yüz ve boyunda bulunan bazı özel kaslara değişik noktalardan uygun dozlarda toksin enjeksiyonu yapılarak uygulanmaktadır. BoNT uygulamasının etkisi birçok bilimsel çalışma ile de kanıtlanmıştır” dedi.

Bakmadan Geçme