Migrasyon Testlerine Devam Ediliyor

Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünün Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ekipleri migrasyon testlerine devam ediyor.

Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ekipleri güvenilir gıda temin edilmesi görevi kapsamında, gıda ile temas eden metal esaslı malzeme üretimi yapan işletmelerde denetimler yaptı.

TESTLER RİSKLERİ ÖNLEMEK İÇİN ÖNEMLİ

Denetim sırasında kontrol edilen işletmeler, başta Türk Gıda Kodeksi olmak üzere yönetmeliklere uyum açısından değerlendirildi. Denetimlerde, üretim süreçlerinin, kullanılan hammaddelerin ve nihai ürünlerin tüketici sağlığına uygunluğu önemle vurgulandı. Denetimlerin önemli bir parçası olan migrasyon testleri, gıda ile temas eden malzemelerin, gıdaya zararlı kimyasalların geçiş yapıp yapmadığını belirlemek amacıyla yapılıyor. Metal esaslı ürünler, gıda ile temas ettiğinde, özellikle uzun süreli depolama ya da yüksek sıcaklıkta kullanım durumlarında, belirli kimyasalların gıdaya geçme riski taşıyabiliyor. Bu testler, ürünlerin güvenilir olup olmadığını belirlemek ve halk sağlığını tehdit eden riskleri önlemek için büyük önem taşıyor. 

AMAÇ GIDA GÜVENLİĞİNE KATKI VERMEK

Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü yetkilileri, migrasyon testlerinin, tüketicilerin sağlığı açısından hayati önem taşıdığını ve bu testlerin her üretici tarafından düzenli olarak yapılması gerektiğini belirtti. Bu tür denetimlerin, güvenli ve sağlıklı ürünlerin piyasada yer almasını sağlamak adına düzenli olarak yapıldığı, denetimlerin yalnızca yasal gereklilikleri yerine getirmekle kalmadığı, aynı zamanda üreticilerin de bu konudaki farkındalığını artırarak gıda güvenliğine katkıda bulunduğu ifade edildi. Üretici firmaların tüketici sağlığını tehlikeye atmadan üretim yapmalarını sağlamak amacıyla sıkı kontroller yapılmaya devam edilecektir.

Bakmadan Geçme