'MHP'ye verecek oyumuz yok' – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan düzenlediği haftalık basın toplantısında ulusal ve yerel gündemi değerlendirdi.Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bütçe görüşmelerinin yapıldığını kaydeden Ercan, 'Bütçe görüşmelerinde işçiye, memura çalışana bir şey yok. Tasarruf var. Sarayın meclisin bütçesinde hiç kısıntı yok. Aksine bütçelerine yüzde 35-45 artış yapılıyor. Ülkede krizin olduğunu kabul etmeyen siyasi iktidar [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan düzenlediği haftalık basın toplantısında ulusal ve yerel gündemi değerlendirdi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bütçe görüşmelerinin yapıldığını kaydeden Ercan, “Bütçe görüşmelerinde işçiye, memura çalışana bir şey yok. Tasarruf var. Sarayın meclisin bütçesinde hiç kısıntı yok. Aksine bütçelerine yüzde 35-45 artış yapılıyor. Ülkede krizin olduğunu kabul etmeyen siyasi iktidar dönüp vatandaşa tasarruf yapın diyor, ama kendisi tasarruftan ısrarla kaçınıyor.” ifadelerini kullandı.
“HALKIN ÇOĞU İCRA TAKİBİNDE,
 AFYON’DA BİLE KONKORDATO
İLAN EDEN ŞİRKETLER VAR”
Vatandaşların çoğunun icra takibinde olduğunu belirten Ercan, “Halkın çoğu icra takibinde. Krediler ödenmiyor. Afyonkarahisar’da bile konkordato ilan edenlerin sayısına bir bakın. İş adamları kaçıyor, iflas ediyor. İşçiler işten çıkartılıyor. Yatırımlar durmuş. Yatırımlara ayrılan para 65 milyar lira. Faize ayrılan para 117,3 milyar lira.” şeklinde konuştu.
AFYONKARAHİSAR’DA DA
SIKINTILAR BİR TÜRLÜ BİTMEK BİLMİYOR…
Afyonkarahisar’da yaşanan sıkıntıları da dile getiren Ercan, “Şehrimiz Afyonkarahisar’da da sıkıntılar bir türlü bitmek bilmiyor. Altyapıya yönelik çalışmaları elbette destekliyoruz ama bu çalışmalar yapılırken vatandaşın mağduriyetinin yeterince düşünülmemesini de eleştiriyoruz. İşte battı-çıktı inşaatlarıyla ilgili olarak yaşanan sıkıntılar ortadadır. Her gün biz de bu yönde şikayetler alıyoruz. Bu çalışmalar yapılacak, yapılmalı ama işin uzaması, yaşanan karmaşa, vatandaşın mağduriyeti de önlenmeli diye düşünüyoruz.” dedi.
“ŞEHİRİÇİ TRAFİK KANAYAN YARA”
Şehiriçi trafikte yaşanan karmaşanın Afyonkarahisar’ın kanayan yarısı olduğunu ifade eden Ercan, “Şehiriçi trafikle ilgili olarak neredeyse hiç bir adım atılmazken bir de üzerine hava şartları ve alt yapı çalışmaları eklenince söylenecek söz bulamıyoruz. Trafik konusuna değinmişken son zamanlarda adet haline gelen bir uygulamayı da eleştirmek isterim. Ordu Bulvarı istikametinden gelip Uzun Çarşı veya Bankalar Caddesine gitmek isteyen araçlar, tam kavşak noktasına çekilen bir polis ekip otosu ile Milli Birlik istikametine yönlendiriliyor. Sonrasında Anıtpark önünden mecburi “U” dönüşleri yapılıyor. Bu uygulamaya hemşehrilerimiz bir anlam veremediği gibi biz de bir anlam veremiyoruz. Ekip otosunu yola çekip trafiği alt-üst etmek yerine bu bölgede bir kaç polis arkadaşımız görevlendirilse daha sağlıklı bir çözüm olacaktır. 24 saat polis bekleyemez belki ama hiç olmazsa kritik ve yoğun saatlerde bu uygulanabilir.” diye konuştu.
“ÜÇ BAŞKAN ADAYIMIZ VAR”
31 Mart 2019 tarihinde ki Mahalli İdareler Genel Seçimlerine yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Ercan şöyle konuştu:
“Top yekûn arkadaşlarımızla her gün bir ilçeye gidiyoruz. Belirlenecek birkaç ilçemiz kaldı. O ilçelerde de çalışmalarımız devam ediyor. Adaylarımız mevcut ama hangisi üzerinde yoğunlaşacağımız üzerinde çalışıyoruz. Bu hafta sonu ya da gelecek haftanın başında belirginleştireceğiz. Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı için şu anda belirlediğimiz üç tane adayımız var. Ama malum olduğu üzere kamuoyunun gözünden kaçmıyor Türkiye genelinde İYİ Parti, CHP ve SP’nin ittifak kurma gibi Millet İttifakında olduğu gibi bir düşünceleri var. Bu seçimlerde de bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Oradan gelecek olan haberle Afyon’da da ne yapacağımız konusunda bir karar bekliyoruz. Yoksa bizim adaylarımız var. Çokta güçlü adaylar. Ama bir ittifak olursa kayıtsız kalmayacağız. Destek vereceksek tam destek verir destek alacaksak tam destek alırız. Biz burada kişisel hesaplar peşinde değiliz.”
“BİZİM MHP’YE VERECEK OYUMUZ YOK”
Bazı ilçelerde CHP-MHP ittifak yapacak söylentisinin doğru olmadığını belirten Ercan şunları söyledi: “Bu konuda genel merkezimizin tutumu bellidir. Ama ben burada Afyon İl Başkanı olarak MHP ile herhangi bir ittifakın sözkonusu olmayacağını rahatlıkla söyleyebilirim. Hiçbir üyemizin de MHP ile ittifak yapmaya niyeti yoktur. Oyu da yoktur. Çünkü MHP bugünkü AK Parti hükümetinin destekçisidir. Bunca yapılan yanlışların da sorumlusudur. Onun için MHP ile ittifak hiçbir zaman sözkonusu olmayacak. Türkiye’nin birliğinden yana milliyetçi söylemler söyleyen MHP andımızın kaldırılması için HDP ve AK Parti ile birlikte hareket etmiştir. Bayrağa hakaret eden, ‘milliyetçiliği ayakaltına’ alanlarla beraber hareket etmiştir. Bizim onlara verecek bir oyumuz yoktur.”
“YEREL SEÇİMLER
KRİTİK ÖNEM TAŞIYOR”
İl Başkanı Nevzat Ercan’ın ardından söz alan CHP Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Elif Tuğba Şahin ise yerel seçimlerin ülkenin ilerlemesi, yükselmesi ve kalkınması açısından kritik önem taşıdığını söyledi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme