MHP'siz meclis düşünülemez – Kocatepe Gazetesi

MHP İl Başkanı Raşit Demirel, İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kocacan ile birlikte haftalık basın toplantısını her zamanki saati olan 10.30 yerine 13.00'de düzenledi. Demirel'in gündeminde CHP Milletvekili Burcu Köksal ile mevkidaşı CHP İl Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan'ın toplantısını sabote edebilecekleri ile partisinin olağanüstü büyük kongresi vardı.CHP SABOTEETTİ İDDİASIMHP İl Başkanı Raşit Demirel, MHP olarak [&hellip]

MHP İl Başkanı Raşit Demirel, İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kocacan ile birlikte haftalık basın toplantısını her zamanki saati olan 10.30 yerine 13.00’de düzenledi. Demirel’in gündeminde CHP Milletvekili Burcu Köksal ile mevkidaşı CHP İl Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan’ın toplantısını sabote edebilecekleri ile partisinin olağanüstü büyük kongresi vardı.
CHP SABOTE
ETTİ İDDİASI
MHP İl Başkanı Raşit Demirel, MHP olarak 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimleriyle birlikte basın toplantılarını Çarşamba günleri yaptıklarını, 1 Kasım seçimlerinden sonra sebebi kendilerinde  saklı kalmak üzere basın toplantılarına iki hafta ara verdiklerini kaydetti. Verdikleri ara sürecinde CHP İl Başkanlığı’nca düzenlenen basın toplantılarının Çarşamba gününe kaydığını kaydeden Demirel, 3. hafta da basın toplantısı düzenlediklerinde CHP ile MHP’nin toplantılarının çakıştığını ifade etti. CHP İl Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan ile telefonla konuyu görüştüklerini aktaran Demirel; “CHP İl Başkanı ile yaptığımız telefon konuşmasında bizim basın toplantısı yapmayacağımızı düşündükleri için kendi toplantılarını Çarşamba gününe kaydırdıklarını, mümkünse bizim basın toplantılarımızı farklı bir günde yapmamızı rica ettiler. Bizde bu ricayı kabul ederek basın toplantılarımızı Perşembe gününe aldık. Böylece basın mensuplarını iki parti arasında koşuşturmaktan, hem de basının farklı bir günde haber akışına yol vermeye çalıştık. Ama toplantımızın olacağı günde bakıyoruz ki  CHP Milletvekili Burcu Köksal sanki bizim basın toplantımızı sabote edercesine toplantı saatimizde  basınla kahvaltılı sohbet yapacağını duyurdu. Belki Sayın Köksal, bizim basın toplantımızın ne zaman yapıldığını bilmeyebilir ama CHP İl Başkanı bizim Perşembe günü basın toplantısı yaptığımızı çok iyi bilmektedir. Dolayısıyle bu toplantıya engel olup yapılmasına müsaade etmeyebilirdi. Ya da bizimle istişare yoluna gidilebilirdi. Biz MHP olarak siyasetti nezaket kuralları içerisinde yürütmeye itina gösteriyoruz. Siyasi rakiplerimizden de aynı nezaketi beklemeyi hak olarak görmeyi bekliyoruz” dedi.
TBMM’NİN MHP’YE İHTİYACI VAR
Raşit Demirel partisinin Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin olağan üstü kongrenin 10 Temmuz Pazar günü Ankara Arena Spor Salonu’nda millet ve tarih huzurunda yapılacağını açıkladığını kaydetti. Bahçeli’nin 10 Temmuz’da yapılacak olan kurultaya kendisinin de aday olacağını ilan ettiğini belirten Demirel; “Genel Başkanımız partimizin zarar görmemesi, birlik ve bütünlüğümüzün daha fazla tahrip edilmemesi için Genel Başkanlık sorumluluğu altında bir dizi kararlar alındığını belirtti. Bu kararlar kamuoyuna deklare edilmiştir. Süreç tüm camiamıza hayırlı olsun. Bu ülkenin ve TBMM’nin MHP’ye  ihtiyacı vardır. MHP bu ülkenin olmazsa olmazıdır. MHP’siz bir Meclis asla düşünülemez. Son meclis gündemini meşgul eden dokunulmazlıkların kalkmasıyla ilgili çalışmalarda görüldü ki net bir duruş sergileyen tek parti, MHP’ve meclisdeki 40 Milletvekilimizdir. Şimdi biz ülkücülere düşen görev, bu süreyi kırmadan dökmeden ve birbirimizi ötekileştirmeden atlatmaktır. Ülkücü, ülkücünün kardeşidir düsturundan taviz vermeyeceğiz. Kongrede ülkücü irade kimi uygun görürse onu seçecek, hepimizde kazanana biat edeceğiz. Yargıtayın ve akabinde genel merkezimizin verdiği olağanüstü kongre kararının Ülkücü- Milliyetçi Hareket’in dağınıklığına son vererek birlik ve beraberlik içerisinde MHP’nin iktidarına vesile olacağına inanıyor ve bunu Yüce Mevla’dan diliyoruz” diye konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme