• Haberler
  • Genel
  • “MHP’nin temiz siyaseti, diğer partilere örnek olsun”

“MHP’nin temiz siyaseti, diğer partilere örnek olsun”

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Kadir Çalışıcı, Çakmak Marble Otel’de basın mensuplarıyla bir araya geldi. İnternete düşen MHP ile ilgili kaset kayıtlarını değerlendiren Çalışıcı, “Görüntüler doğru mu bilmiyorum. Ama MHP, bir dedikodu dahi çıksa, dedikoduya konu olan kişilerin partiden ayrılmasını sağlamıştır” dedi Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Kadir Çalışıcı, basın mensuplarıyla bir araya [&hellip]

"MHP'nin temiz siyaseti, diğer partilere örnek olsun"

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Kadir Çalışıcı, Çakmak Marble Otel’de basın mensuplarıyla bir araya geldi. İnternete düşen MHP ile ilgili kaset kayıtlarını değerlendiren Çalışıcı, “Görüntüler doğru mu bilmiyorum. Ama MHP, bir dedikodu dahi çıksa, dedikoduya konu olan kişilerin partiden ayrılmasını sağlamıştır” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Kadir Çalışıcı, basın mensuplarıyla bir araya geldiği kahvaltılı toplantıda MHP ile ilgili internete sızdırılan kaset skandalını değerlendirdi. Çalışıcı, “Türkiye’de artık özel hayatın gizliliği kalmadı. İnternete yayılan görüntüler gerçek mi, montaj mı bilmiyoruz” dedi. Çalışıcı, “http://m.kocatepegazetesi.com/”‘MHP büyük bir camia, hata yapanlar olabilir.Önemli olan hata yapılması değil, hata yapanın partiyle ilişkisinin kesilmesidir. Kaset olayında da bir dedikodu bile olsa ilgili kişilerin 28 dakikada partideki görevlerinden ve adaylıktan çekilmesi sağlanmıştır. Aynı olay, Adana Büyükşehir Belediyesi’nde de yaşandı. Bir dedikodu dahi olsa Belediye Başkanı’nın MHP ile ilişiği kesildi. Zaten görüldü ki Belediye Başkanı aklandı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı için de bir söylenti çıktı, hatta bunun belgeleri olduğu söylendi. Ama Cumhurbaşkanımız, ‘Ben kefilim’ dedi. MHP’deki temiz siyaset anlayışının bütün siyasi partilere örnek olmasını istiyoruz” diye konuştu.
“Cazibe başka yere kayar” endişesi
Kadir Çalışıcı’nın gündemindeki bir başka konu da 22 Nisan’da temeli atılan Zafer Havaalanı ile ilgiliydi. Çalışıcı, ülkeye ve Afyonkarahisar’a hizmet edenlere teşekkür etmek gerektiğini, ancak Zafer Havaalanı ile ilgili bazı kaygılarının olduğunu belirtti. Çalışıcı, havaalanının başka bir il sınırları içine yapılmasıyla Afyonkarahisar’ın cazibesinin başka illere yöneleceğini savundu. Cazibenin çekim anlamına geldiğini belirtern Çalışıçı, “Kütahya’nın bir ilçesinde yapılan havaalanı ile Afyonkarahisar’ın çekim gücünün başka illere ka-yacağı endişesindeyim. Uşak’ta bir havaalanı var, ancak çalışmıyor. Kütahya ise Eskişehir’deki uluslararası havaalanına yarım saat mesafede. Kütahyalıların Eskişehir’i tercih edeceğini düşünüyorum. Afyon’da en azından charter uçakların inip kalkabileceği bir havaalanı bulunması gerekiyordu. Bu havaalanı da mevcut. Mülkiyeti NATO’da olan havaalanını kiralam yöntemiyle charter uçakların buraya inmesi sağlanır ve termal turizm için gelen yolcular, şehir merkezine kolayca ulaşabilir” ifadelerini kullandı.
Havaalanı ile ilgili ilk tartışmalar gündeme geldiğinde Eskişehir Valisi olduğunu kaydeden Kadir Çalışıcı, havaalanının ekonomik bakımdan uygun ve kâr getirici olup olmadığını dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a sorduğunu, karşılık olarak da olumsuz yanıt aldığını aktardı.
“Körfez il oluruz”
Kamuoyunda konuşulanlardan öğrendiği kadarıyla Ankara-İzmir arasında yapılması planlanan otoyolun da Kütahya’nın yakınından geçeceğini hatırlatan Çalışıcı, “Havaalanından sonra otoyol da Kütahya civarından geçerse, Afyonkarahisar, stratejik bir kavşak olma özelliğini yitirir ve bir körfez il olur. Bunu kaybetmememiz gerekir” şeklinde konuştu.
Doğu Türkistan’a selam
Çalışıcı, ülke gündemine ilişkin de yaptığı açıklamada bölücü örgütün söz sahibi haline geldiğini vurguladı. Ülkenin ekonomik olarak da iyi yönetilmediğinin altını çizen Çalışıcı, “Diyanet İşleri Başkanlığı, memura zekat verilmesinin uygun olacağına dair bir fetva yayınladı. Bu durumda memur zekata muhtaç hale geldi diyebiliriz” biçiminde konuştu. Çalışıcı, 3 Mayıs’ın Türkçülük Günü olduğunu kaydederek Çin egemenliği altında bulunan Doğu Türkistanlıların bir an önce feraha ermesini diledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme