MHP'nin öncelikli tercihi parlamenter sistem

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Raşit Demirel, haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Demirel, 'Sayın cumhurbaşkanını millet seçmiştir. Bunda, hepimiz hemfikiriz. Cumhurbaşkanını seçen millet, cumhurbaşkanı anayasayı rafa kaldırsın da başkan olsun demedi. Mevcut durumda  devlet idaresi, hukukun üstünlüğü ile çelişmektedir. MHP olarak, Cumhurbaşkanının tarafsızlığını sürekli ihlal ederek ülkemizde anarşiyi ve kaosu tetiklemesinden endişe duyuyoruz. [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Raşit Demirel, haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Demirel, “Sayın cumhurbaşkanını millet seçmiştir. Bunda, hepimiz hemfikiriz. Cumhurbaşkanını seçen millet, cumhurbaşkanı anayasayı rafa kaldırsın da başkan olsun demedi. Mevcut durumda  devlet idaresi, hukukun üstünlüğü ile çelişmektedir. MHP olarak, Cumhurbaşkanının tarafsızlığını sürekli ihlal ederek ülkemizde anarşiyi ve kaosu tetiklemesinden endişe duyuyoruz. Cumhurbaşkanını sırf millet seçti bahanesiyle fiili başkanlığa mazeret uydurulmasını da doğru bulmuyoruz. Kim ne derse desin, fiilen devlet idaresi hukukun üstünlüğü ile çelişmektedir. Biz millet olarak fermanla ülke yönetilmesini geride bıraktık. Aksi mümkün olmadıkça her devlet ve siyaset adamının görev, yetki ve sorumluluk alanlarının kapsam ve sınırı hukukla belirlenmiş, buna göre de tayin edilmiştir. Fiili durumun hukuki içerik kazanması için demokratik bir sürecin işletilmesini talep etmemizin siyasi ihtiras uğruna farklı yönlere çekilmesini ahlaki bulmuyoruz. Ortalığı ayağa kaldırmak için MHP’nin başkanlık sistemine olumlu baktığı algısını yaymak isteyenlere de buradan büyük harflerle sesleniyoruz; MHP, parlamenter sistemden yanadır” dedi.
TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNİ BAHÇELİ BELİRLİYOR
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başkanlık Sistemi ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarının net olduğunu hatırlatan Raşit Demirel, “Dr. Devlet Bahçeli her Salı gurupta yaptığı tarihi konuşmalarıyla üç haftadır gündemi tayin etmektedir. Dolayısıyla partili partisiz aziz Türk milleti, her salı günü Genel Başkanımızı dinleyerek Türkiye’nin gündemini takip etmektedirler. Olumlu ya da olumsuz tepkiler almamıza rağmen genellikle Türk milletinin güvenine mahzar olan Türkmen beyi, bu haftaya da damgasını vurmuştur. Genel başkanımız bu haftaki gurup toplantısında Türkiye’nin gerçeklerini ve Türkiye üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekmiş, ülkedeki kaos ortamından nasıl kurtulacağımızı hece hece anlatmaya çalışmıştır. Başkanlık konusunda işaret ettiği konuları siyasi muhaliflerimizin kendi menfaatleri doğrultusunda göstermeye çalışması abesle iştigaldir. Henüz ortada hiçbir şey yokken MHP’ni siyasi ve sinsi polemiklerinin içine çekerek itibarsızlaştırmaya çalışanlar, yaptıklarının ne denli yanlış olduğunu en kısa zamanda anlayıp mahçup olacaklardır” dedi.
SORUNLARI ÇOK İYİ BİLİYORUZ
Demirel, açıklamasına şöyle devam etti:
“Milli iradeye tercüman olmak, yüksek bir ahlak ister. Milliyetçi hareket Partisi olarak Türkiye’nin sorunlarını iyi biliyoruz. Sanal gündemlerle oyalanan bir anlayışı da her zaman reddediyoruz. 47 yıllık temiz mazimizde bunu görmek mümkündür. Türk devletinin varlık haklarını tahrip etmek isteyenlere karşı amansız mücadelemiz her zaman devam ediyor. Bu ülkede muhalefet etmekle, eleştirmekle, milletimizin beklentilerini karşılayamayacağımızın farkındayız. MHP, Türkiye’yi tehdit eden sorunları çok iyi bilmektedir. Fikir üretirken ülke menfaatlerini parti menfaatlerimizin üzerinde tutup, ahlaki ölçüler çerçevesinde hareket ediyoruz.”
ÜLKE VE MİLLET İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Devletteki işleyişin tıkanma noktasına geldiğini hatırlatan Raşit Demirel “MHP olarak, devletin tıkandığını, anayasanın askıya alındığını görüyor bunu yüce Türk milletiyle paylaşıyoruz..’ Ne çare ki siyasi rakiplerimizin hepsi ortalıkta gezinip koro halinde MHP’ye saldırıyorlar ve liderimizin her söylediğine kulp takmaya çalışıyorlar. MHP liderinin ağzından evet ya da hayır çıkmamışken, AKP’nin bu konuda hazırlığının olup olmadığı tartışma konusuyken,  getirecekleri anayasa teklifinin içeriği dahi görülmemişken orta yerde çığırtkanlık yapanlar şunu iyi bilsinler ki, MHP’nin TBMM’de tercihi ne olursa olsun, milletin karşısına çıktığında da tercihi tıpa tıp aynı olacaktır. MHP’nin özü ve sözü birdir. MHP’si ilke ve ülkülerine uygun şekilde gelecek teklifi inceleyecek ve buna göre kararını verecektir. Siyasi yankesiciler MHP’nin ne yapacağını o zaman daha iyi anlayacaklardır” ifadelerini kullandı.
TÜRK BAYRAĞI AYAKLAR
ALTINA ALINAMAZ
Türkiye’nin çevresindeki gelişmelere uzak kalamayacağını aktaran Demirel, “Türkiye başkent Ankara’yı merkezine alıp 360 derecelik bir yay çizerek çevresindeki her gelişmeye birebir kafa yormak zorundadır. Musul’a sokulmazsak Ankara’yı tehlikeye atarız. Bizim verecek ve vazgeçilecek toprağımızın olmadığını dünya aleme göstermeliyiz. Türkiye birilerinin peşinde koşan değil, ardından sürükleyen sözü ve nazı geçen bir ülke olmalıdır. Akmescit hüzünlüyken, Kaşgar mahzun dururken, Musul, Kerkük, Halep karanlıktayken bize sevinç ve mutluluk haram olsun. Türk Milleti ne zaman tek yürek, tek bilek oldu, işte o zaman ülke olarak mutlu ve müreffeh bir ülke olacağız.
 IŞİD’in Musul’dan sökülüp atılması arzu etmediğimiz gelişmelere yol açabileceği gibi terörist saldırıları daha da şiddetlendirecektir. Endişemiz odur ki, Ülkemiz bu şiddet sarmalının en başındaki ülkelerden biri olarak görülmesidir. Büyük şehirlerimiz başta olmak üzere güvenlik sorunlarımız daha da yoğunlaşabilecektir. Bu itibarla Türkiye, Musul operasyonunun her aşamasında rol almalı, aktif ve zorlayıcı olmalıdır. Şu anda Başika’dan çekilmemiz Hakkarı’den çekilmekle eşdeğerdedir. Irak’ta sahada olduğumuz kadar kurulacak masalarda da yerimizi almalıyız. Kendi bayrağını indirip kendi mukadderatını yok sayıp ABD’nin gölgesine sığınan, batıya haysiyetlerini zimmetleyen korkak ve kuklaların bayrağımıza düşmanca saldırmaları, efendilerinin emrinden başka bir şey değildir. Osmanlı işgali bitti yaygarasıyla Türk bayrağını ayaklar altına alan soysuzlara bir çift sözümüz olacak. Ey soysuzlar. Gücünüz yetiyorsa, onurunuzda varsa eğer, Türk bayrağını yırtma yerine önce ar ve namuslarınıza sürülen kara lekeyi temizleyin” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme