• Haberler
  • Genel
  • MHP’nin hedefi Afyon’da açık ara birincilik

MHP’nin hedefi Afyon’da açık ara birincilik

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Kemalettin Yılmaz, Karahisar Tv Haber Müdürü Murat Emre’nin hazırlayıp sunduğu Yerel Gündem programına konuk oldu. Yılmaz, Afyonkarahisar’da MHP’nin açık ara birinciliği hedeflediğini söyledi Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Kemalettin Yılmaz, Karahisar Tv’de yayınlanan ve Murat Emre’nin hazırlayıp sunduğu Yerel Gündem programında siyasi gelişmeleri ve seçim sürecini [&hellip]

MHP'nin hedefi Afyon'da açık ara birincilik

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Kemalettin Yılmaz, Karahisar Tv Haber Müdürü Murat Emre’nin hazırlayıp sunduğu Yerel Gündem programına konuk oldu. Yılmaz, Afyonkarahisar’da MHP’nin açık ara birinciliği hedeflediğini söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Kemalettin Yılmaz, Karahisar Tv’de yayınlanan ve Murat Emre’nin hazırlayıp sunduğu Yerel Gündem programında siyasi gelişmeleri ve seçim sürecini değerlendirdi. Yılmaz, Emre’nin yanı sıra Hisar Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Tel, Haberci Gazetesi muhabiri Hayati Kanat ile Kocatepe Gazetesi muhabiri Murat Arısoy’un soruların yanıtladı. 12 Haziran Genel Seçimleri’nde Milliyetçi Hareket Partisi’nin Afyonkarahisar’da başarılı olacağına, Türkiye genelinde de bu başarının yansıyacağına inandığını kaydeden Yılmaz, “Gerçek anket, sandıkta görülecek. Kim daha çok çalışır, kendini iifade ederse o başarılı olacaktır. Afyonlu’nun kantarı belindedir. Ölçer, biçer, hangisini kendine uygun görürse ona oy verir. Bu halk 2 milletvekili kaybının hesabını soracaktır diye düşünüyorum. Burada karınını doyuramayan insanlar, kazançlarının peşinde koşacakları yerlere gidiyorlar. Bunlar birer gerçek. Afyonlular mükerrer yazıldı demenin, göç vermişliği kabul etmeme adına söylendiğini düşünüyorum. 5084 Sayılı Kanunu ne yazık ki Afyon çok kötü kullandı. Önce siz katma değer üreten bir yer açmalıydınız, ama hizmet sektöründe çalışan yerler açıldı. Onlar da lazım ama katma değeri de üretmek gerekirdi” dedi.
2002 ile 2011 mukayese edilsin
Afyonkarahisar’da kahir ekseriyetle birinci parti olacaklarını, Türkiye’de tek başına iktidarı hedeflediklerini hatırlatan Yılmaz, çalışan kesimin 9 yıllık AK Parti iktidarında zor duruma düştüğünü söyledi. Yılmaz, “Vatandaşlarımızdan ricamız, 2002 ile 2011’i ekonomik olarak karşılaştırmaları. Hallerinden memnunlarsa yine aynı şekilde oy kullansınlar, hallerinden memnun değillerse bu seçimde MHP’ye oy versinler” diye konuştu.
Afyonkarahisar ekonomisinin iyiye doğru gitmediğini hatırlatan Yılmaz, “Organize sanayi bölgesinde kaç tane satılık, kaç tane kiralık yer var… Ambaryolu’nda kiralık dükkandan geçilmiyor. Afyon’da ihracat artıyor. Yumurta ve mermer üreticisi ciddi anlamda çalışıyor. Afyon’da ithalata dayalı ihracat var” ifadelerini kullandı.
“Aday adayı olacağım biliniyordu”
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı görevini milletvekili aday adaylığı için kullandığı yönündeki eleştirileri de yanıtlayan Yılmaz, şöyle konuştu:
“27 Eylül 2009’da il başkanlığı görevine getirildim. Yaklaşık 1 buçuk yıl bu görevi sürdürdüm. Ankara’da müraacat için gittim. MHP Genel Merkezi’nde gerçekten farklı bir ortam gördüm. Gerek işadamlarından, gerek bürokratlardan, gerekse emekli bürokratlardan çok ciddi bir teveccüh gördüm. Tabiri caizse ana-baba günü gibiydi Genel Merkez’deki kayıt büroları. Sadece müracaat için gittiğimiz Ankara’dan tabiri caizse iman tazeleyerek geldik. Benim il başkanı olmam, teşkilat yöneticileri tarafından dile getirildi. O günlerde 5-6 arkadaşım adaydı, bu adaylık sürecinde kırılmalar olabilirdi. Bunu da engellemek için il başkanı olmam söylendi. Ben de görevi kabul ettim. İl başkanlığı dönemimi de milletvekili aday adaylığı için istismar etmemeye çalıştım. Hatta bu konuda da bazen eleştirildim. 2009 il kongresine girerken ben milletvekili aday adayı olacağımı söyleyerek il başkanı oldum. Biz birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır diyerek birlik ve beraberlik içinde hareket ediyoruz. Aday adaylarının basın toplantılarından sonra da aile fotoğrafı veriyoruz.”
Her kesimden oy alınabilir
MHP’nin eski Vali Kadir Çalışıcı’ya teklif götürdüğünün hatırlatılması üzerine Kemalettin Yılmaz, “Diğer partilere oy vermiş vatandaşların da oylarına talibim. Bunun için de başarılı kişilere teklif götürmek doğaldır. Her kesimin oyunu almamız gerek. Aday adayı olan her arkadaşım mutlaka gayret gösterecektir. uizim anlayışımız bunu gerektirmektedir. Her parti tek bayşına iktidar için çalışır. Her aday adayı da listenin birinci sırasında yer almak için uğraşır. MHP’yi tanıyan MHP’den kopamaz” dedi.
Afyonkarahisar’da ilk seçim bürosunun kendisi tarafından açıldığını, bu nedenle çalışmalara hızlı başladıklarını kaydeden Yılmaz, “Maksimum faydayı minmum masrafla karşılamaya çalışıyorum. İlk seçim bürosuru ben açtım. İlan tahtalarına uygun yerleri seçmek suretiyle ilanları astırdırk. İlk olmanın getirdiği marjinal faydayşı sağlamayaı çalıştık. Gazetelerde kuşak reklamrıyla, internet ortamında reklamları ilk biz verdik. Bunların maliyetleri öyle afaki boyutta değil” şeklinde konuştu.
“Helale haram karıştırmayacağız”
Milletvekili seçilmesi durumunda Afyonkarahisar’a hizmet etmeyi sürdüreceğini söyleyen Yılmaz, “Ankara’da akan çeşmeden Afyonkarahisar’ın destisi dolacak. Biz helale haramı, doğruya yalını karıştırmayan bir polika izleyeceğiz” yorumunu yaptı.
Hakkı teslim, eleştiri ve öneri
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nu MHP İl Başkanı iken eleştirdiği anımsatılan Kemalettin Yılmaz, Eroğlu için de şu ifadeleri kullandı:
“2007seçimlerinde 7 milletvekilinden 5 tanesini Afyonkarahisar’da AKP kazandı. Veysel Eroğlu hocamız da Çevre ve Orman Bakanı oldu. Ki bu bakanlık çok ciddi bir bakanlıktır. Devlet Su İşleri’niu bağladıktan sonra daha da geniş kapsamlı bir bakanlık oldu. Sayan Bakanımız bir şeyler yapmaya çalışıyor. Güzel bir bal ormanı oluşturdular. Ancak akasya ağacı çalışması yapılabilirdi. Keklik üretemi konusunda da adım atıldı ki bu kırım-kongo hastalıgına yayan kenelere karşı mücadele için de güzel bir adım oldu. Bakanlar Kurulunda övnemli bir yeri var sayın Bakanımızın. Bakanlar Kurulu kararıyla yıllardan beri devam etmekte olan 24 ile hayvancılığı teşvik adı altında karkas hayvana kilo başına 450 liralık teşvik var. Yıllardır söylüyoruz. Bu Bakanlar Kurulu kararıyla çıktı. Sayın Bakan, bu konuda 24 il dışında Afyonka-rahisar’ın da bu teşvikten yararlanması için girişimde bulunabilir. Bakanlar Kurulu böyle bir karar alabilir. Biz 54’üncü hükümet döneminde bunu tüm Türkiye’de uyguluyorduk. Hayvancılık içinde Afyonkarahisar ve Şuhut’un çok büyük önemi var. Şuhut’u ve Afyonkarahisar’ı ihmal etmemek gerek. Afyonkarahisar’a bir çivi çakandan Allah razı olsun. Allah bize de çivi çakmayı nasip etsin.”
BOP hatırlatması
İzleyicilerden gelen soruları da yanıtlayan Kemalettin Yılmaz, idamın kaldırılması ile ilgili MHP’nin “terör, savaş ve yakın savaş” şerhi koyduğunu, ancak bu şerhin AK Parti hükümeti zamanında kaldırıldığını söyledi. Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Sivas’tan öteye geçemiyorlar” görüşünü de eleştirerek “Biz Kars’ta da varız, Edirne’de de, Muş’ta da Antalya’da da. İnternette yayınlanan bir haritayı göz önüne getirirseniz Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında Sivas’tan ötesindeki görüntüyü görürsünüz” dedi.
Kürt sorunu ile ilgili de görüşlerini açıklayan Yılmaz, şöyle devam etti:
“Büyük Ortadoğu Projesi’nin Ortadoğu ve Afrika’yı da kapsadığını biliyoruz. Biz o zaman bunun Türkiye’yi ve İran’ı kapsayabileceğini dile getirdik. Gelinen noktada Mısır, Libya ve Tunus’a karışıklıklar sıçramış durumda. Çok dikkatli olmak gerekğyor. Büyük Ortdaoğu Projesi’nin gerçekleştirilmesi sonucunda silahlı taşeronlu PKK üstlenmiş durumda. Sayın Bşabakanımız da eşbaşkanlık göreviyle BOP’a sahip çıkmaktadır. PKK hiçbir zaman Kürt halkının temsilsicisi değil. Türkiye’de terör sorunu vardır. Ana dili kürtçe olan vatandaşlarımızla hiçbir meselemiz yok. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşımızda birlikte savaştık.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme