• Haberler
  • Siyaset
  • MHP'nin gündeminde mahalle muhtarlarına karşı bazı kurumlarda küstah tutumlarda bulunulması iddiası vardı: 'Sakın ha, hiçbir siyasi ve Afyon erkânından kimse aramasın'

MHP'nin gündeminde mahalle muhtarlarına karşı bazı kurumlarda küstah tutumlarda bulunulması iddiası vardı: 'Sakın ha, hiçbir siyasi ve Afyon erkânından kimse aramasın'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkan Yardımcısı Bekir Özerdem, Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi.'KAHPE VE ŞEREFSİZSİNİZ'MHP İl Başkan Yardımcısı Bekir Özerdem, Hakkâri/Yüksekova'da terör örgütünce bir asker eşi ve evladının şehit edilmesini nefretle kınadıklarını söyledi. Kalleş terör saldırısı sonucu şehit düşen anne ve bebeğin acısının derin olduğunu vurgulayan Özerdem, 'Düne kadar söylediklerimizin hala geçerli [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkan Yardımcısı Bekir Özerdem, Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi.
“KAHPE VE ŞEREFSİZSİNİZ”
MHP İl Başkan Yardımcısı Bekir Özerdem, Hakkâri/Yüksekova’da terör örgütünce bir asker eşi ve evladının şehit edilmesini nefretle kınadıklarını söyledi. Kalleş terör saldırısı sonucu şehit düşen anne ve bebeğin acısının derin olduğunu vurgulayan Özerdem, “Düne kadar söylediklerimizin hala geçerli olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz. PKK’ya bu arada HDP’ye ‘PKK sevicilerine’ ne diyelim bebek katilisiniz. Masum yavruya, sivil bayana kıyacak kadar kahpesiniz, şerefsizsiniz sözlerini rahatlıkla hatta daha da sesimi yükselterek söylemek istiyorum da hepsini de Allah’a havale ediyorum. Yapacak bir şey de yok” dedi.
MHP HEYETİ SEL SONRASI ZİYARET ETTİ
Sağanak yağış nedeniyle İhsaniye ilçesi ve çevresinde birkaç gün önce yaşanan sel felaketinde Işıklar beldesindeki gibi can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu belirten Özerdem, “Felaketle birlikte canlı hayvanların, depodaki tahılların zarar gördüğü gerçeği var. MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan ve bir heyetle yağış alan bölgeye gidildi. Ayazini, Döğer, Yaylabağı beldeleri ve köyler ziyaret edilerek insanımıza geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Biz değerli yetkililerimizden Işıklar beldesinde yaşanmış ve duyarlı olduklarını gördük. Diğer yerlerde de aynı duyarlılığı bekliyor, Cenab-ı Allah’a böyle felaketlerin yaşanmaması için dua ediyoruz” diye konuştu.
MUHTARLARIN SİYASİ ROZETLERİ YOK
Afyonkarahisar’da bazı kamu çalışanların tutumuna yönelik tespit ve şikâyetleri aktaran Bekir Özerdem, muhtar kavramını açıklayarak, görev tanımını yaptı. Mahalle sakinlerinin katılımıyla ortak ihtiyaçları belirlemek, mahallenin yaşam kalitesini geliştirmek, Belediye v.d kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkilerini yürütmek, mahalleyle ilgili durumlarda görüş bildirmek, diğer kurumlarla işbirliği yapmak ve kanunlarla bildirilen diğer görevleri yapmakla yükümlü kişilere muhtar denildiğini belirten Özerdem, “Muhtarın görev tanımını büyük bir ihtimalle herkes bilmektedir. İlimizde de herkesçe bilindiği gibi 58 tane mahalle muhtarımız olduğu halde nüfusları 5 ile 20 bin arasında mahallemizin 58 tane seçilmiş mahalle muhtarı bulunmaktadır. Halk tarafından seçimle hizmet etmeleri için seçilen 58 tane insanın hizmet vermeye çalışıyor. Muhtarlarımız seçimle göreve gelseler de herhangi bir siyasi rozetleri yok. Mutlaka siyasi görüşleri var ama rozetleri yakalarında değil. Şu muhtar şu partili diğeri başka partili demek gibi bir ihtiyaç ve lüksümüz yok” şeklinde konuştu.
MUHTARLAR RAHATSIZ DURUMDA
Muhtarların mahallelerine hizmet etme amacı güttüğünü dile getiren Özerdem şunları söyledi: “Muhtarların amaçları hizmet etmek. Mahallenin huzur ve düzenini aksayan, akla gelebilen her şeyde seçilerek geldikleri halde halkın sorunlarına çare olabilmek. Görünen o ki ilimiz merkezinde gece gündüz demeden sorunların çözümüne çare arayan muhtarlarımız gereken saygı, nezaket ve ilgiyi görmemekteler. Mahallelerde bulunan mazgalların değişmemesi temizlik ve bakımlarının düzenli yapılmayıp çevreye kötü kokular saçması, yağışlar nedeniyle tıkanması sebebiyle muhtarlarımız rahatsızdır.”
BİR LAMBAYI DEĞİŞTİREMEYEN
MUHTARLAR ÜZGÜN
Bekir Özerdem, Afyonkarahisar Belediyesi’nin asfalt şantiyesi olduğu halde bazı caddelerde yolların kazılarak asfalt dökülmeyip yalnızca yama yapılmasının sorun oluşturduğunu söyledi. Bunların yanı sıra anons sisteminin çalışmamasından, hoparlörlerin düzensiz olması gibi sıkıntılara dikkat çeken Özerdem şöyle konuştu: “Ücretsiz olarak dağıtılan ekmeklerin Suriyeliler tarafından tekrar tekrar alınıp para karşılığı satılmasından, gerçek ihtiyaç sahiplerinin mağdur olmasından merkezde bulunan mahalle muhtarlarımız rahatsızdırlar. Park ve bahçelerdeki düzensizlikten, detaylara girmeyeceğim ancak yenilip-içilenden, halka açık olmasına rağmen temizlik sorunları olan göçmenlerden mahalle muhtarları tedirgindir. Birçok mahallede sokak lambalarının yanmaması sonucu defalarca EDAŞ yetkilileri ile yapılan görüşmelerde ciddiye alınmamalarından sonuç alınamadığını biliyoruz. Basit bir lambanın değişimini yaptıramadığı için mahalle muhtarlarımız üzgündür.”
MUHTARLAR ŞAŞKIN VE KAHIRLI
Bekir Özerdem, çevre yolundaki kantara girmemek için mahalle arasındaki yolları kullanan halka ve kamu malına zarar verenler sonucu huzursuz olan mahalle sakinleri nedeniyle muhtarların sıkıntılı olduğunu vurguladı. Özerdem sözlerine şöyle devam etti: “Türk Telekom ve doğal gaz şirketi AKSA’ya şahsi işleri için değil de vatandaşların işlerini görmek amaçlı gittiklerinde, ‘Sakın ha hiçbir siyasi ve Afyon erkânından kimse bizleri aramasın olacak işlerinizde dahi zorluk çıkartırız’ denilmesinden şaşkındır. Protokol davetlerinde oturtuldukları yerlerin defalarca değiştirilmesinden ‘Yalnız gel sakın eşinle gelme’ söylemlerinden kahır duymaktadırlar. Kısacası muhtarlarımız bizim için önemlidir. Saygı, itibar görmeleri gereken halk için yaptıkları her girişimde nezaketle karşılanması önem arz eden şahsiyetlerdir. Bu anlamda öncelikle Sayın Valimden, Belediye Başkanımdan, Emniyet Müdürümden, EDAŞ’tan, doğal gaz firması AKSA’dan dolayısıyla her birim müdürümden halkın sorunlarının çözülmesi için yapılan başvurulara biraz daha hassasiyet göstermelerini şahsım ve yönetim kurulu üyelerim adına saygılarımla talep ediyorum.”
KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Basın toplantısında soruları cevaplandıran MHP İl Başkan Yardımcısı Bekir Özerdem, “İl Valisinin yaptığı bir halk gününe muhtarlarımız neden katılmaz? Veya katılamaz mı? Söyleyip isteyip de söyleyemedikleriniz mi var?” sorusuna şu cevabı verdi: “Biz Sayın Protokol üyelerine başta Sayın Valimiz olmak üzere dikkat edilmesi gereken konuların satır başlarını çizdik. Gereğinin başta Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ve protokol üyelerince yapılacağından eminiz. Bu sorunun en kısa zamanda çözüleceğini tahmin ediyoruz. Olayın takipçisi olduğumuzu basınımızın huzurunda deklare ediyoruz.”
S PLAKA BİREYSEL OLMAMALI
Geçen hafta yapılan S plaka ihalesi hakkında sorulan bir soruyu da cevaplandıran Özerdem, “Belediye Meclisinin S plakalarla ilgili aldığı bir karar var. S plakalarıyla ilgili bireysel olarak plaka almasından yana bir tavır sergilenmiyor. Bireysel olarak alınan ve satılan her S plaka önümüzdeki günlerde kurumsal işlerde vereceği çok ciddi zarar görülecektir. Nihayetinde bu S plakalar 10 yıllığına kiraya verilerek alındı. Bu sadece Belediye Meclisinde belirli bir grubun yapmış olduğu bir şey değildir. Belediye Meclisinde komisyonda iki tane arkadaşımız var. Olayın normal olarak yapıldığını beyan ettiler. Şahsi görüşüm itibariyle bu tip şeylerde bireyselliğe karşıyım. Kurumsal işletmelerin ticari işlerde hamlelerinin olmasından yanayım. MHP Grubundaki arkadaşlarımız gereğini yerine getirdiler. Duyumlarımıza göre sözü edilen ihale için bir talep olmamıştır” dedi.
58 MUHTAR, 2 TANE DERNEK VAR
Afyonkarahisar’da 58 mahalle muhtarının 2 ayrı dernek olmasına rağmen bir araya gelememesini ilişkin görüşü sorulan Özerdem şu ifadeleri kullandı: “Bu konu çok ciddi. Muhtarlarımızın bu konuda Sayın Valimiz ve ilgili yerlerle girişimleri olmuş fakat çözülememiş bir hadise. 58 muhtar var, 2 tane dernek var. Kesinlikle muhtarlarımızın bu anlamda bir kez daha düşünmelerini iddia ediyoruz. Şehir merkezindeki mahalle muhtarlarının bir derneği olmasını, önceden köy olup sonradan mahalleye dönüşen muhtarların da bir derneği olsun. Sadece ricacı olunarak tek derneğe düşürülme imkânı var. En başta Sayın Valimizin bu konuya hassasiyetle el atmasını arz ediyoruz.”
BİZ MEHMET KARAGÖZ’Ü SEVİYORUZ
MHP İl eski Başkanı Mehmet Karagöz’ün, partisinden vefasızlık görüp, Çayırbağ beldesindeki toplantıdan haberdar edilmediği şeklindeki ifadelerine yönelik düşüncesi sorulan Özerdem, “Sayın Karagöz’ü biz çocukluğumuzdan beri tanırız. Kendisi çocuk yaştan itibaren davaya hizmet veren isimlerdendir. Şahsi görüşlerini ifade etmiştir. Biz Mehmet Karagöz beyefendiyi seviyoruz” dedi. >> Burcu AYDIN’ın haberi.

Bakmadan Geçme