• Haberler
  • Genel
  • MHP'nin 2023 programına AK Parti'den tam destek

MHP'nin 2023 programına AK Parti'den tam destek

MHP'nin 'Adım Adım 2023, İl İl Anadolu' Afyonkarahisar programına Cumhur İttifakı kapsamında AK Parti tam destek verdi   Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) 'Adım Adım 2023, İl İl Anadolu' Afyonkarahisar programı 13 Kasım 2021 Cumartesi günü gerçekleştirildi. MHP kurmaylarının Zafer Meydanında kurulan Yörük Çadırı'ndaki programına MHP Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, MHP [&hellip]

MHP’nin “Adım Adım 2023, İl İl Anadolu” Afyonkarahisar programına Cumhur İttifakı kapsamında AK Parti tam destek verdi

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) “Adım Adım 2023, İl İl Anadolu” Afyonkarahisar programı 13 Kasım 2021 Cumartesi günü gerçekleştirildi. MHP kurmaylarının Zafer Meydanında kurulan Yörük Çadırı’ndaki programına; MHP Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, MHP MYK Üyesi Hüseyin Yıldız, MHP MYK Üyesi Akif Çapraz, MHP MYK Üyesi Burak Pehlivan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Fatih Okyar, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, Ertuğrul Gazi Yörükler ve Türkmenler Dernek Başkanı Osman Taşpınar katıldı.
MHP’YE KATILANLARA
ROZETLERİ VEKİLLER TAKTI
Zafer Meydanı’nda kurulan Yörük Çadırındaki program Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran ekibinin gösterisiyle devam etti. Daha sonra MHP’ye katılan yeni partililere rozetleri MHP Milletvekilleri tarafından takıldı. MHP heyeti Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’le birlikte Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’i makamında ziyaret etti.
KUMARTAŞLI: ŞEHİDİN DEFİN
KARARINI ANNE BABA VERMELİ
MHP Heyeti ikinci ziyaretini Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şubesi üyelerine gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı heyete dernek ve çalışmalarını anlattı. Kumartaşlı şöyle konuştu: “2013-2014 yılına kadar terör dışındaki olaylarda gazilik ve şehit raporları verilmiyordu. Daha sonra bir kanun çıktı. Ama bu düzenlemeler yeterli gelmedi. Şehitletimizin anne ve babalarının maaşlarını yetersiz buluyoruz. Yine malül gazi olup da özel protez ve teçhizat kullanmayan vatandaşların ÖTV araç alım hakları yok. Bizleri derinden yaralayan bir konuda şehitlerimiz olduğunda nereye defin edeceğimizdir. Medeni kanuna göre eşi farklı şehre defnetmek istiyor. Bir kanun ile şehidimizin nereye defnedileceğine anne ve babasının karar vermesi gerektiğine inanıyoruz. Bu sorun gerçekten kanayan bir yaradır.”
“ŞEHİT ÇOCUĞU TANITIM
KARTI ÖMÜR BOYU TAŞINMALI”
İsmail Kumartaşlı şunları kaydetti: “Diğer bir problem ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız tarafından verilen tanıtıcı şehit çocuğu kartlarının yeni yönetmeliğe göre 25 yaş dolunca alınmasıdır. Biz hiçbir sosyal hak verilmese dahi ölene kadar taşınabilecek bir kimlik arz ediyoruz. Afyonkarahisar öyle bir şehiri ki bölgede çok fazla askerimiz ve polisimiz var. Çalışan her hangi bir olay olduğu zaman bir hemen uyarılıyoruz. Bizim duamız derneğimizin duvarına bir tane daha şehit fotoğrafı asmamaktır. Ama gerektiği an bayrağımızın dalgalanması, bağımsızlığımız için duvarların hepsini şehit fotoğraflarıyla doldurmaya hazırız.”
“MHP HER ZAMAN ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİN YANINDA”
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, İsmail Kumartaşlı tarafından bildirilen sorunların çözülmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Taytak, “Milliyetçi Hareket Partisi ve Milletvekilleri olarak her zaman şehit ailelerimiz ve gazilerimizin yanındayız. Bu konuları mecliste konuştuk konuşmaya devam edeceğiz.” dedi. MHP heyeti Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur ve dernek üyelerini ziyaret ettikten sonra Uzun Çarşı esnafını ziyaret ederek karanfil dağıttı. >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Bakmadan Geçme