• Haberler
  • Genel
  • MHP’liler istişare etti – Kocatepe Gazetesi

MHP’liler istişare etti – Kocatepe Gazetesi

MHP İl İstişare Kurulu toplantısında ülke gündemi başta olmak üzere partililerle yaklaşan yerel seçimler öncesi çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunuldu Yoğunlaşan ülke gündemini değerlendirmek ve parti mensuplarıyla görüş alışverişinde bulunmak amacıyla MHP İl Başkanlığı’nca İl İstişare Kurulu toplantısı düzenlendi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru ve başkanlık divanı üyelerinin katılımı ile dün yapılan toplantının açılış [&hellip]

MHP'liler istişare etti

MHP İl İstişare Kurulu toplantısında ülke gündemi başta olmak üzere partililerle yaklaşan yerel seçimler öncesi çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunuldu

Yoğunlaşan ülke gündemini değerlendirmek ve parti mensuplarıyla görüş alışverişinde bulunmak amacıyla MHP İl Başkanlığı’nca İl İstişare Kurulu toplantısı düzenlendi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru ve başkanlık divanı üyelerinin katılımı ile dün yapılan toplantının açılış konuşmasını MHP İl Başkanı Aziz Aslan yaptı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Aziz Aslan, Türkiye’de yaşanan ve yoğun bir şekilde cereyan eden olayları istişare etmek, partililerle görüş alışverişinde bulunmak için bir toplantı düzenlediklerini belirtti. Aslan, 7 Nisan 2012 tarihinde yapılan il başkanlığı kongresi üzerinden 5,5 ay geçtiğini ifade etti.
“AFYON’DA HAREKET”
GAZETESİ ÇIKARILACAK
MHP’nin yeni il yönetimi olarak 165 günü tamamladıklarını belirten İl Başkanı Aziz Aslan, 165 günlük görev süresi boyunca basında, 90 ayrı konuda 90 defa yer aldıklarını en az iki günde bir basında gündem oluşturduklarını kaydetti. Bu faaliyetlerin basit gibi görülebileceğini ancak amaçlarının Afyonkarahisar siyasetine ağırlık koymak olduğunu dile getiren Aslan; “Bizler vatandaşlarımızla kaynaşmak istedik. Bu faaliyetlerimizde eksiklikler olmuş olabilir ama hepsinde de maksat hasıl olmuştur. Bu faaliyetlerimiz sayesinde 20 bin insanımızla temas sağladık. Vatandaştan ayrı siyaset yapamayacağımıza göre vatandaşla kaynaşmanın yollarını da bu şekilde bulmak zorundayız. Bundan sonra da ilçe ve belde ziyaretlerimiz devam edecek. Her ay bir belediye başkanlığımızda toplantı yapmak istiyoruz. Ekim-Kasım aylarında özellikle kadın kollarının çalışmalarına ağırlık vermek istiyoruz. Kış aylarında 20 tane propaganda dörder veya beşer kişilik propaganda ekibi oluşturmak istiyoruz. Köylere ve kasabalara bu arkadaşlarımız gidecekler. Köy temsilcilerimizi veya belde başkanlarımızı bulacaklar. Propaganda şeklinde değil, hal hatır sorma şeklinde olacak. Gazetemiz ‘Afyonda Hareket’ en geç yılbaşından sonra çıkarılıp faaliyete geçecek.” dedi.
“MHP’LİYİM DİYENLER
FAALİYETLERİ SAHİPLENMEDİ”
Parlamentoda temsilci sayısının eksilip, artabileceğine işaret eden ve sayının artmasını dileyen MHP İl Başkanı Aziz Aslan, mahalli idareler seçimlerinde de temsilci sayısının mutlaka artacağını söyledi. Teşkilatların vazgeçilmez unsurlardan biri olduğunu belirten Aziz Aslan şöyle konuştu: “Ne acıdır ki bir şekilde MHP kademelerinden seçilmiş, belki Belediye Başkanı, belki belediye meclisi üyesi olmuş veya yönetim kademelerinde yer almış arkadaşlarımız parti teşkilatlarının gerçekleştirdiği faaliyetlere çıkmamaktalar. Hatta partisinin bayramlaşma törenine lütfedip gelmiyor o arkadaş. Yüz metre ötesinde başlatılan imza kampanyasına vatandaş 20 bin imza attığı halde bu arkadaşımız gelip imzasını atmıyor. Bunları şunun için anlatıyorum. Ülkemizde savaş varken, çok kirli oyunlar oynanmaya devam ederken ben MHP’liyim diyen insanların vicdanı ve vebali çok ağır yükler altında olması gerekirken maalesef faaliyetlerimize sahip çıkmadılar.” diye konuştu.
“BAŞBAKAN HERŞEYİ FARKLI GÖRÜYOR”
İl İstişare Kurulu Toplantısı’nın basına açık bölümünün son konuşmasını MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru yaptı. MHP’nin İl İstişare Kurulu Toplantısı’nın yapıldığı gün olan dün AK Parti’nin büyük kongresinin olduğunu ifade eden Doğru; “AK Partinin kongresi Ankara’da yapılıyor. İzlemişsinizdir, AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yine esti, gürledi. Sayın Başbakan’ın olağan düşüncesi, her şeyi kendi noktasında farklı görüyor. Ama bir gerçek de var ki Türkiye onların anlattığı gerçek içerisinde değil. Ülkemiz her geçen gün bir önceki günü arayan, huzurun güvenin kalmadığı, geleceğini karanlık olarak gören insanların yaşadığı bir konuma gelmiştir. TBMM 3 Ekim’de açılacaktır. O kadar problemle ülkemiz karşı karşıyadır ki acaba neler olacak, neler yapılacak düşünmemek elde değil.” şeklinde konuştu.
TÜRK MİLLETİ ACISIZ GÜNDEM İSTİYOR
“Türkiye’nin büyük bir kaos ortamında her gün kayıp haberlerinin verildiği, bayrağa sarılı yiğitlerin baba ocağına gönderildiği bir zaman dilimini yaşamaktadır.” diyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru, Türkiye’nin değerlerine haince saldırılar yapıldığını söyledi. Türk Milleti’nin savaşta olduğunu, cepheden şehitler geldiğini dile getiren Doğru; “Yüce Türk Milleti acının, ağıtın, kanın olmadığı bir gündem istiyor. Bu millet bayrağının indirildiği, milli marşının söylenmediği durumları hak etmiyor. Türk Bayrağı ve milli marşımız bizim namusumuz ve şerefimizdir. Bundan dolayı da Türk Milliyetçileri bayrak inmez, ezan susmaz, vatan bölünmez demektedirler.” ifadelerini kullandı.
ŞEHİTLERİMİZ BOŞUNA MI CAN VERDİ?
Devletin şahsiyetini zaafa uğratmanın, millet fertleri arasında güvensizliği derinleştirmekten kimin fayda göreceğini soran MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru şunları söyledi: “Milletimizle, değerlerimizle alay ettirmeyecek, her şeyin düzeleceğinin söylendiği, Kandil’le, İmralı ile görüşmelerin yapılması ile insanlarımızın umutlarının yeşereceği yalanına kim inanacaktır? Şimdi de Başbakan başta olmak üzere AK Parti’nin bütün bakanları ve yetkililerinin terör örgütünün lideri katil Apo ile görüşülmesini istemeleri çok büyük bir yanlış ve ülkemize yapılacak büyük bir kötülüktür. Binlerce şehidimiz boşuna mı canlarını verdiler? Şehitlerimizin kemikleri sızlarken, ailelerimizin yürekleri kanamaktadır. Ülkenin demir yumruğunu masaya vurma zamanı gelmişte geçmektedir.”
VATANDAŞIN CÜZDANI BOŞALTILDI
AK Parti hükümetinin izlediği bütün açılımlardan ve yanlışlardan vazgeçmesi gerektiği kanaatini aktaran MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru, gerçekçi ve uygulanabilir politikalar üretilmesi gerektiğini savundu. Kandil ve İmralı ile irtibatların kurulması, Oslo gibi çeşitli görüşme trafiğinin başlaması, terörü daha fazla azdırıp, daha fazla şımartacağını ifade eden Doğru sözlerine şöyle devam etti:
“Zamların hazırlanıp, sindire sindire anlatılıp insanların iknaya çalışıldığı bir zamanı yaşıyoruz. İnsanlar geçim sıkıntısı içinde inim inim inliyorlar. Banka borçları ödenemiyor, çek ve senetler, evlere gelen hacizler dağları aşmıştır. Dünyanın en pahalı benzinini, mazotunu, gübresini, ilacını kullanan bir millet olduk. Vatandaşın cüzdanı tamamen boşatılmış, mutfaklardan boş tencere sesleri gelmeye başlamıştır. Bütün bunların sebebi sorumsuz şekilde harcamalar ve bütçe açıklarıdır. Bütçe açıklarını kapatmak için dolaylı vergiler acımasız şekilde artırılmaktadır.” Toplantı basına kapalı olarak devam etti. Toplantıya; MHP Genel Başkan Yardımcısı Tokat Milletvekili Reşat Doğru, MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, MHP eski Milletvekili Abdülkadir Akcan, Karaman eski Milletvekili Hasan Çalış, MHP İl Başkanı Aziz Aslan, Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, İlçe Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, İlçe, Belde Belediye Başkanları ve çok sayıda partili katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme