• Haberler
  • Genel
  • MHP’den reklam eleştirisi – Kocatepe Gazetesi

MHP’den reklam eleştirisi – Kocatepe Gazetesi

İGM Ağustos ayı toplantıları tamamlandı. Komisyonlardan gelen raporların karara bağlandığı toplantıda, MHP Çay üyesi İsa Çağa, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katkıları ile yapılan iş ve çalışmaların reklam amacıyla kullanıldığı eleştirisinde bulundu İl Genel Meclisi (İGM) Ağustos ayı beşinci ve sonuncu toplantısı dün Meclis Birinci Başkan Vekili Selçuk Çirkin’in başkanlığında toplandı. Meclisin Eylül [&hellip]

MHP'den reklam eleştirisi

İGM Ağustos ayı toplantıları tamamlandı. Komisyonlardan gelen raporların karara bağlandığı toplantıda, MHP Çay üyesi İsa Çağa, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katkıları ile yapılan iş ve çalışmaların reklam amacıyla kullanıldığı eleştirisinde bulundu

İl Genel Meclisi (İGM) Ağustos ayı beşinci ve sonuncu toplantısı dün Meclis Birinci Başkan Vekili Selçuk Çirkin’in başkanlığında toplandı. Meclisin Eylül ayı toplantısı 1 Eylül Pazartesi günü saat 10.30’da başlayacak.
MUHTARLARA KLORLAMA
EĞİTİMİ VERİLMELİ
Toplantıda ilk olarak gündem dışı konular okutularak gündeme dahil edildi. Daha sonra ihtisas komisyonlarından gelen raporlar okunarak oylandı. Köylere dönüştürülen yerlerde kullanılmak üzere çöp toplama aracı alınmasını uygun gören komisyon raporları oy birliği ile kabul edildi. Araçlar 483 bin TL’lik ödenekle alınacak. İle bağlı 17 ilçeye bağlı köy muhtarlıklarından gelen şikayetlerde pek çok köyde klorlama cihazlarının bozuk olduğu bilgisinin alındığı kaydedildi. Konu ile ilgili araştırma yapıldıktan sonra durum meclisin Eylül ayı toplantısında değerlendirilecek. Konu ile ilgili söz alan Dinar MHP İGM üyesi İbrahim Acar, bazı köy muhtarlarının klor cihazlarını bilinçli kullanırken bazılarının aynı bilinçte olamadığını belirtti. Acar, cihaz kullanım eğitimi ve takibinin yapılmasını önerdi. İGM Birinci Başkan Vekili Selçuk Çirkin, tespitin isabetli olduğunu, konun görüşülerek gerekenin yapılacağını ifade etti.
GÖLETLERİ PROJELERİ HAZIRLANIYOR
İhsaniye ilçesine bağlı Aşağıtandır köyünde foseptik çukurundaki arızanın giderilmesi sırasında yolun uygun olmaması nedeniyle vidanjörün bölgeye giremediği bildirildi. Yolda ihtiyaç duyulan iyileşme yapılarak vidanjörün ihtiyaç duyulan bölgeye girdiği kaydedildi. Şuhut ilçesi Konak köyü ve Karadilli beldesi arasındaki yolun birinci kat asfalt programına alımını uygun gören komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi. Yaylabağı beldesinde yapılamayan HİS göleti ile Beyköy’de yapılamayan HİS göletinin yapımı için projelerin hazırlık aşamasında olduğu bilgilendirmesi yapıldı.
KOMİSYON RAPORLARI OYLANDI
Sultandağı ilçesine bağlı Yakasenek köyü içme suyunun yetersiz ve arsenik oranı yüksekliği nedeniyle sondaj yapım talebi doğrultusunda sondaj yapım ihalesinin yapıldığı kaydedildi. Sağlık Müdürlüğü’nce takip ve ihalesi yapılan sağlık evleri onarım ve boya çalışmaları doğrultusundaki ödenekten KHGB’ne aktarımı uygun görmeyen komisyon raporları kabul edildi. Tınaztepe beldesi yoluna asfalt atılması talebi bütçe imkanları doğrultusunda yıl içerisende değerledirileceği bildirildi. Çay ilçesinde kapatılan beldelere önceden verilmiş olan parke taşı döşeme ödeneğinden tahsis değişikliği yapılmasını uygun gören komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi.
AKÜ İİF YERLEŞKESİNE YURT YAPILACAK
Meclis Başkanlığına sunulan önerge de TMO’nun hububatı zamanında almadığı, bu nedenle üreticilerin zarar gördüğü belirtildi. Serbest piyasada hububat alım fiyatlarının iyi olması nedeniyle bu yıl TMO’nun alım yapmadığı ifade edildi. AKÜ İslami İlimler Fakültesi yerleşkesi içerisinde üniversitenin tahsis edeceği yere 300 kişilik öğrenci yurdu yapım talebinin 2014 yılı yatırım programına alınarak yapılmasını uygun gören; Plan Bütçe, Eğitim Gençlik Spor, İmar Bayındırlık komisyonlarının yanı yöndeki raporu oybirliği ile kabul edildi.
KOZLUCA’DA İMAR PLANI ONANDI
Hocalar ilçesinde yapımı planlanan 16 derslikli okul ödeneğinin KHGB’ne aktarımı isteğini uygun gören; Plan Bütçe, Eğitim Gençlik Spor, İmar Bayındırlık komisyonlarının aynı yöndeki raporu kabul edildi. Merkez ilçeye bağlı Kozluca köyünde 5 pafta ve 367 ve 1846 parselde kayıtlı toplam 32 milyon 250 bin metrekarelik taşınmaz üzerinde tarım ve hayvancılık tesisi amacıyla hazırlanan 1 paftalık 5000/1 ölçekli nazım imar planı ve 2 paftadan ibaret 1000 /1 ölçekli uygulama imar planı ve eklerinin İl Özel İdaresi’nin İmar Planı İnceleme komisyonunca incelenip onaylanması isteği uygun görüldü.
ÇAĞA’DAN REKLAM YAPILIYOR İDDİASI
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katkılarıyla yaptırıldığı belirtilen Yeşilhisar-Balcıdamı -Uşak arası yolun asfaltlanması talebinin ileriki yıllarda değerlendirmesini uygun gören komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi. MHP Çay İGM üyesi İsa Çağa, Bakan Eroğlu’nun her yere katkıda bulunduğunu ancak bunun reklam vesilesi olarak kullanıldığını söyledi. Divan katibi AK Parti Şuhut İGM üyesi Ömer Tunçay, Çay ilçesine büyük bir baraj yapılmasına rağmen bunun reklam edilmediği örneğini verdi. Toplantıya beş dakika ara verilerek gündem dışı iki konu komisyonlarda görüşüldü. (Kocatepe Haber Merkezi)

Çağa: Hastane yerleri
sağlıkta değerlendirilsin

Çay İGM üyesi İsa Çağa, il merkezindeki eski SSKHastanesi’nin ve Çay ilçesindeki eski hastane yerinin yine sağlıkla ilgili bir yapılanmada değerlendirilmesi gerektiğini açıkladı

MHP Çay İGM Üyesi İsa Çağa, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, geçen dönem 4,5 yıl grup başkanlığı yaptığını zaman zaman çıkışlarda bulunduğunu söyledi. Çağa ne zaman kürsiye çıksa bazı kişilerin “Yine eleştiri mi yapacaksın.” diye düşündüğünü belirtti.
“MÜDÜR BİZE SÖZ VERDİ”
İsa Çağa, eleştiride bulunmak için söz istediğini kaydederek il merkezinde eski SSK hastanesi yerinin atıl durumda olması ile ilgili geçmişte konuştuğunu hatırlattı. Sözkonusu yerin tinercilere mekan olduğunu belirten Çağa şunları söyledi: “Burası tinercilerin yatağı oldu. Atıl vaziyette. Buranın arsa sahipleri sadece sağlık tesisi ve alanı olarak kullanılması yönünde şartıl bağışta bulunmuşlar. Biz aynı olayı Çay Devlet Hastanesi’nde yaşamıştık. Çay ilçesine yapılacak olan Toplum Sağlığı Merkezi’nin buraya yapılması ile ilgili Sağlık Müdürümüz ve kurum müdürleri ile görüştüm. Bana oraya yapalım diye söz verdiler. Ödenek aktarımı ve konuları ile ilgili birşey olduğunda müdürlerimiz burada oluyorlar. Ama diğer günler gelmiyorlar. Burada olsalar onlara söyleyecektim. İGM’nin kurum müdürlerinden almış olduğu bilgiler yazılı olmasa dahi geçerlidir. Ben bunu biliyorum. Sayın Müdürüm bize söz verdi.”
EN GÜZELİ TSM
İsa Çağa Çay’da, seçimde iktidar partisinden aday olan bir Milli Eğitim birim müdürünün eski hastane yerine “Kız İmam Hatip Lisesi’nin bir bölümünü yapalım.” teklifinde bulunduğu duyumunu aldığını söyledi. İmam hatiplere karşı olmadığını söyleyen Çağa; “Elhamdülillah hepimiz Müslümanız. Çay ilçesinin atar damarı olan bu yere Kız Lisesi yapılacaksa güzel bir yer tespit edelim. Ama ilçemiz de buraya en güzeli Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) yapmak. Devlet Hastanesi ilçe merkezine 2 kilometre mesafede. Fakir vatandaş bir iğne için taksi tutmak zorunda. Toplum Sağlığı Merkezi olarak burası düzenlenirse, ayrıca pansuman ve enjeksiyon yeri düzenlemesi de yapılarak vatandaşın işini görmesini önerdim. Çay Toplum Sağlığı Merkezi’nin bu alana yapılmasını istiyorum. Biz arsa alıyor ama elimizdeki arsalara sahip çıkmıyoruz.” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme