MHP'den ithal et tepkisi – Kocatepe Gazetesi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Et Balık Kurumu’nca yapılan et ithalatına ilişkin ihaleyi eleştirdi. Vural, “Kısıtlanmış haleye kısıtlı kişilerin girmesi sağlanmıştır. Böylece daha ucuz alabilecek bir imkandan tüketiciler mahrum bırakılmıştır” diye konuştu Vural, MHP Afyon Milletvekili Abdülkadir Akcan’la birlikte Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, et ithalatına yönelik ihaleyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Et ithalatının AKP’nin tezgahladığı bir [&hellip]

MHP’den ithal et tepkisi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Et Balık Kurumu’nca yapılan et ithalatına ilişkin ihaleyi eleştirdi. Vural, “Kısıtlanmış haleye kısıtlı kişilerin girmesi sağlanmıştır. Böylece daha ucuz alabilecek bir imkandan tüketiciler mahrum bırakılmıştır” diye konuştu

Vural, MHP Afyon Milletvekili Abdülkadir Akcan’la birlikte Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, et ithalatına yönelik ihaleyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Et ithalatının AKP’nin tezgahladığı bir oyun olduğunu, bedelini milletin ödediğini belirten Vural, dün yapılan ilk ihaleyle oyunun ilk perdesinin de açıldığını kaydetti.
Türkiye’nin canlı hayvan ihraç eden bir konumda iken bugün 5 milyar Dolar kayba uğrayan bir ülke haline getirildiğini ifade eden Vural, et fiyatlarını artıranın ise AKP hükümeti olduğunu söyledi. AKP’nin AB’ye verdiği et ithalatı sözünün gereği olarak dün ilk ihalenin yapıldığını kaydeden Vural, ihale şartnamesinde yer alan 10 günlük teslim süresine tepki gösterdi. Vural “Bu belli ki daha önceden tespit edilmiş hayvanların, ihaleye gireceği belli olan hayvanların dün sadece şekli olarak ihalesi yapılmıştır.
Eğer 10 gün yerine 20 gün teslim süresi öngörülmüş olsaydı daha ucuza et ithal edilmiş olabilecekti. Gerekli evrakları kısıtlı süre içinde ancak önceden bilenler hazırlayabilir. Dün yaşananlar açıkçası nasıl tezgah içinde olunduğunu ortaya koyuyor. Kısıtlanmış ihaleye kısıtlı kişilerin girmesi sağlanmıştır. Böylece daha ucuz alabilecek bir imkandan tüketiciler mahrum bırakılmıştır” diye konuştu.
“AKDENİZ KIYILARINDA
HANGİ GEMİDE KİMİN MALI VAR?”
“Turpun büyüğü heybede” diyerek yarın yapılacak ikinci ihaleye dikkat çeken Vural, ABD’den getirilecek hayvanlar için ihale yapılacağını söyledi. Teslim süresi olarak ihale şartnamesinde 30 günlük süre şartı bulunduğunu kaydeden Vural, “Acaba Akdeniz kıyılarında hangi gemide kimin malı var? Acaba Sheraton Oteli’nde kimler kalıyor? Gelinen noktada etler muhtemelen yüklenmiş bekliyordur. Bakalım Darıca’dan mı, Mersin Limanı’ndan mı girecek? Demek ki, şu anda kıyılarımızda gemilerin içinde bu fırsatı bekleyenler var. Bekleyenler için bir imkan doğmuştur. Türkiye, daha ucuz et alabilecekken daha rekabetsiz ortamda et alabiliyor. Başbakan, bu gemilerde neler var görüyor mu? Bu gemilere neden yol veriyor” diye konuştu.
“GENEL KURUL’DA ÇANTA
SAKLAMACA OYNANIYOR”
Anayasa Mahkemesi’ne yapılacak birkaç atama için ikna odaları kurulduğunu kaydeden Vural, “Devlet teşkilatı durmuş, Başbakan Meclis’teki odasını ikna odası olarak kullanıyor, genel kurulda çanta saklamaca, saklambaç oynanıyor” dedi. Vural “çanta saklamaca’ oyununun kim tarafından oynandığı sorusu üzerine Başbakan Erdoğan’ın Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun çantasını sakladığını söyledi.

Bakmadan Geçme